Anlita inte – total brist på kommunikation och ansvar i kritiska skedenJag anlitade Patrik Johansson på Purum Konsult AB för både ett KA-uppdrag och utökad projektledning inför mitt husbygge i Rappestad. Tyvärr tvingades jag avbryta samarbetet mitt under pågående process på grund av grov försummelse.
När det var dags att boka det tekniska samrådet med kommunen – en helt avgörande milstolpe för att min upphandlade byggentreprenör skulle kunna påbörja markarbetet i tid – vägrade Patrik att hjälpa till med bokningen. Han hävdade... felaktigt att det inte gick eftersom bygglovet inte var formellt klubbat, trots att kommunen själv gladeligen bokade in mötet när jag ringde dem direkt.
Det mest oprofessionella var dock att Patrik, direkt efter att mötet bokats, helt slutade svara på mina samtal, sms och mejl. Det visade sig att han hade rest på semester till USA – utan att lämna en vikarie och utan att förbereda kontrollplanen eller myndighetshandlingarna. Han lämnade mitt projekt helt i sticket under den mest kritiska veckan.
Efter att ha gett honom ett skriftligt ultimatum utan att få något svar, tvingades jag akut byta till en ny KA för att rädda tidsplanen och undvika enorma skadeståndskrav från min byggare. Den nya kontrollansvarige löste allt på ett par dagar.
Trots att det var Patriks egen totala frånvaro och avtalsbrott som tvingade fram konsultbytet, har han nu mage att fakturera mig över 16 000 kr, inklusive "schablonersättning för avbeställning". Ärendet ligger nu hos Allmänna reklamationsnämnden (ARN).
Söker du en trygg, tillgänglig och engagerad partner för ditt bygge rekommenderar jag starkt att du väljer någon annan. Purum Konsult saknar helt respekt för kundens tidsplaner och ekonomi.