PwC

Kungsg. 11, 341 30 Ljungby — Visa karta

1.0 i betyg av 1 omdömen
 

Läs vad 1 kund tycker om PwC

 • Lennart V
  Lennart V skrev om PwC
  PwC räknar fatalt fel på en samhällsanalys beställd av Sandvikens kommun för 138000 kr. En utgift beräknades till 110 miljoner när utgiften i själva verket var ca 780 miljoner. Utgiften var hel avgörande för analysens slutsats. Jag upptäckte felet på några minuter med en enkel division.

  Ni kan se felet själva här i pdf-filen (sök): "Socioekonomisk analys, invandring - Sandvikens kommun"

  På sidan 19 står det att kommunens kostnad för 4278 invandrare är 110 miljoner. Kommunens kostnad för utrikesfödda skulle då vara 25000:- per person och år, vilket faller på sin egen orimlighet. Det finns ingen kommun i Sverige som har en kostnad minder än 150000:- per capita och år.

  I PwC's beräkning av kommunes utgifter för de utrikesfödda finns t ex inte parkförvaltningens kostnad, offentlig investering i infrastruktur etc etc. Men varje utgiftspost är ointressant eftersom summan måste vara lika med skatteunderlaget, vilket skall användas till alla invånarnas nytta och är kommunens kostnad för varje invånare. PwC har alltså bara tagit med 1/7 av kommunens kostnad för utrikesfödda. Däremot intäckterna för utrikesfödda har PwC räknat alla utrikesfödda skatteintäkter och deras egna löner.

  Det är ett fatalt avgörande fel i PwC's beräkningar i rapporten. Det är oseriöst att inte ha bättre intern granskning. PwC påstår därmed att utrikesfödda bara utnyttjar 1/7 av kommunens tjänster, service, och anläggningar jämfört med inrikesfödda. Helt utan någon motivering. Läs mer
  gillar detta

Karta

Kategorier