Jag avråder starkt från Svensk-ryska skolan. Skolan brister på så många punkter att jag inte förstår hur de får driva verksamhet i Sverige. Min son har blivit mobbad och orättvist behandlad av både lärare och rektor. Falska påståenden om honom används för att ge honom problem, och ingen verkar ta hans trygghet på allvar.
En allvarlig incident inträffade där en lärare gick till fysisk attack mot mig som förälder medan kurator var närvarande utan att ingripa. Den biträdande rektorn var tvungen att hålla fast läraren för att... situationen inte skulle eskalera. Trots detta valde rektorn att inte informera myndigheter korrekt. Läraren bröt mot sekretessen, och när jag krävt svar på mina frågor om händelsen och varför ingen Lex Sara-rapport gjorts fick jag inga svar.
Min son stod blottad framför en pedagog, och jag fick först två månader senare via socialtjänsten reda på detta. När jag frågade rektorn varför jag som vårdnadshavare inte informerats fick jag till svar att hon inte hade någon skyldighet att berätta det för mig. Det är fullständigt oacceptabelt.
Disciplin och pedagogik är extremt rigid: barn tvingas stå helt stilla i kö innan de får gå in i klassrummet, de måste hälsa på ett särskilt sätt på ryska och får klapp på huvudet innan de släpps in. Väl inne i klassrummet får barnen inte räcka upp handen som i andra skolor, utan allt sker enligt lärarens godtycke. Lärarnas metoder är allt annat än pedagogiska – aggressiva, auktoritära och skrämmande.
Sammantaget prioriterar skolan lärarnas skydd framför barnens trygghet och bryr sig inte om sina skyldigheter. . Den här skolan är inte säker, inte trygg och inte pedagogiskt kompetent.