Vi anlitade Swedbnb för uthyrning av vårt radhus i Stockholm under nästan tre år. Det var en stressig och kaotisk upplevelse där Swedbnb gjorde flera misstag och fel. Ett par exempel är:
- de vägrade lämna tillbaka vår husnyckel (vi hittade dock någon annans husnyckel i vårt städskåp...)
- flera saker gick sönder i vårt hus (en förstörd lampa, sönderriven tapet, förstörd bänkskiva), de vägrade varje gång att ersätta skadorna samt missade att anmäla till sitt försäkringbolag vid flera tillfällen.
- de misslyckades med att... boka städningen korrekt vid flera tillfällen, vilket innebar en ekonomisk förlust för oss då gästerna avbokade.
- de tog för mycket betalt av oss för städning utan förklaring eller korrigering
- de tappade bort flera uppsättningar lakan och handdukar, utan ersättning till oss
- de var väldigt dåliga på att svara på mejl och meddelande från oss men förväntade sig att vi alltid var tillgängliga för att svara på frågor om huset.
- när vi kom hem var huset ofta smutsigt och vi fick lägga tid att på att rensa avlopp, skura duschen eller göra rent ugnen. Vi påtalade detta vid ett par tillfällen men inget hände.
Annonsering och kommunikation med gästerna verkar dock ha fungerat bra men sammantaget blir betyget ändå väldigt lågt eftersom vi helt förlorade förtroende för dem. Vi ångrar att vi släppte in dem i vårt hus överhuvudtaget - det finns bättre alternativ för att sköta uthyrning.