Lämnade in en fullt fungerande Lenovo Legion 7 (förutom sprucken LCD) för att få ett prisförslag till ett försäkringsärende. Datorn startade och fungerade perfekt på extern skärm innan inlämning. När jag fick tillbaka den var moderkortet helt dött.
Först sades det att felsökningen skulle kosta 449 kr. Men när jag valde att inte reparera lade de plötsligt på en extra avgift på 499 kr för 'avböjd offert', så det landade på totalt 948 kr. De ändrade alltså prissättningen i efterhand.
Verkstaden monterade dessutom loss LCD-skärmen... och hanterade eDP-bildkabeln UTAN vad varje professionell tekniker ska göra: att först öppna bottenkåpan och koppla ur batteriet. Detta är ett grovt misstag på moderna speldatorer då det skickas konstant spänning i skärmkabeln, vilket kortslöt och dödade moderkortet omedelbart.
De drog sedan ut på tiden i flera veckor och försökte mörka sitt misstag genom att erbjuda en 'gratis avancerad felsökning' – något de sedan använde som argument hos ARN för och framstå som schyssta. ARN avslog ärendet enbart på grund av bruten beviskedja då jag tog hem datorn emellan, inte för att verkstaden gjorde rätt. Oprofessionellt handhavande som förstörde en dator för över 20 000 kr. Gå absolut inte hit.