Extremt besviken på Nemi Bil Uppsala och hur de har hanterat mig som kund. Jag köpte en Audi Q5, årsmodell 2022, för cirka 441 000 kr. Vid köpet uppgavs bilen vara nyservad. Trots detta var jag tvungen att byta bromsbeläggen fram redan under den första veckan eftersom de var slut. Bara det anser jag är väldigt anmärkningsvärt på en bil som säljs som nyservad. Sedan, endast 46 dagar efter köpet, började bilen visa flera felmeddelanden, bland annat ”Audi adaptive light: Systemfel” och ”Fyrhjulsdrift: Systemfel! Möjligt att köra vidare. Kontakta verkstad.” Jag ringde Nemi Bil för att reklamera felen och för att de skulle ta in bilen och reparera den. Beskedet jag fick var i princip att jag inte hade någon garanti och att de inte tänkte hjälpa mig. Jag kontaktade dem alltså för att ge dem möjlighet att undersöka och åtgärda bilen, men upplevde att jag blev avvisad. Nu har ärendet gått så långt att vi befinner oss i en tvist hos Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Samtidigt upplever jag att Nemi Bil lyser med sin frånvaro när det gäller att svara mig och ta ansvar för situationen. Det som gör mig ännu mer upprörd är att de i ärendet hos ARN har anfört att de inte fått möjlighet att undersöka bilen. För mig är det väldigt svårt att förstå, eftersom det var precis därför jag ringde dem från början – jag ville att de skulle ta in bilen och reparera felet. Jag köpte en bil för över 400 000 kronor från en bilhandlare och förväntade mig självklart att företaget skulle stå bakom det de sålt och åtminstone ta en reklamation på allvar. I stället står jag med en bil som behövde nya bromsbelägg redan första veckan, flera felmeddelanden efter bara 46 dagar och en pågående tvist där jag upplever att jag får kämpa för att ens få gehör. Det här är inte okej. Jag känner mig uppriktigt sagt blåst på hela affären och har tappat allt förtroende för Nemi Bil Uppsala. Det är inte bara felen på bilen som är problemet, utan framför allt hur jag som kund har blivit bemött efter att problemen uppstod. Min erfarenhet är därför mycket negativ. Jag rekommenderar verkligen andra som köper bil här att dokumentera allt – annons, vad som utlovats vid köpet, serviceuppgifter, felmeddelanden, verkstadskvitton, mejl och samtliga kontakter med företaget.
Niemi Bil
Trevlig personal med bra bemötande! Enkelt att göra affärer.
Otroligt trevligt beömatande. Sålde bilen väldigt enkelt och snabbt. Väldigt nöjd.
Sålde bilen till Jacob, snabbt, smidigt, enkelt!
Har bara gott att säga om Niemi bil Uppsala. Fick jättebra hjälp av bästa Daniel hela vägen genom inbyte av min bil och till köp av den nya. Genomgående är de som arbetar där trevliga och hjälpsamma och hade jag frågor kring nya bil så bistod både verkstad och personal. De känns genuina och ärliga och att de faktiskt vill att man ska vara nöjd med sin nya bil. Kan varmt rekommendera Niemi bil Uppsala om man vill känna sig trygg med köp av en ny bil.
Platser 6
Niemi Bil Uppsala
4.6 av 54 omdömenNiemi Bil Luleå, Spantgatan 8
4.2 av 49 omdömenNiemi Bil Kiruna
0.0 av 0 omdömenNiemi Bil Luleå, Banvägen 7
0.0 av 0 omdömenNiemi Bil Umeå
0.0 av 0 omdömen
Om dessa omdömen
För oss på Reco är riktig transparens viktigt. För att hjälpa dig att utvärdera Niemi Bil har vi sammanställt vad vi vet om deras omdömen
Trovärdighet Ok
Trovärdighet baseras på hur stor andel av företagets kunder som tillfrågas att lämna ett omdöme och hur stor möjlighet Reco har att bekräfta kundrelationen.
Reco anser att företaget har en okej trovärdighet utifrån möjligheten att verifiera kundrelationen samt andelen tillfrågade kunder.
- Mycket Bra
- Bra