Alla kategorier Jurist Dalarna Mora Advokatfirman Sylwan och Fenger-Krog

Advokatfirman Sylwan och Fenger-Krog

Hamngatan 3, 792 30 Mora — Visa karta

1.0 i betyg av 2 rekommendationer
 

Läs vad 2 kunder tycker om Advokatfirman Sylwan och Fenger-Krog

 • Carina M
  Carina M skrev om Advokatfirman Sylwan och Fenger-Krog
  Fredrik Sandberg är
  Totalt värdelös för en kvinna i en bodelning bara ute efter pengar inget stöd eller hjälp för mig och barnen vet inte att barnens saker inte ska vara med på bodelningen eller ingen kunskap om sambolagen eller andra lagar för den delen Läs mer
  gillar detta
 • Andreas E
  Andreas E skrev om Advokatfirman Sylwan och Fenger-Krog
  Fredrik Sandberg blev till utsedd till skiftesman i dödsboet efter min far. Som skiftesman skall man eftersträva att ena dödsbodelägarna. Och dödsbodelägarna var överens om allt utom värderingen på en fastighet som jag skulle ta över.

  Det började med att advokat Sandberg struntade i att kalla till ett skriftligt och utlovat möte som skulle ske omedelbart, och där han avsåg att utröna om det gick att nå en överenskommelse mellan dödsbodelägarna. Istället skrev han brev på brev till delägarna där han i princip kopierade parternas skrivelser. Detta ledde naturligtvis ingenstans och tillslut fick jag fråga vad som hade hänt med det utlovade sammanträdet. Inget svar från advokat Sandberg. Jag frågade igen, inget svar, men nu kallade Sandberg till ett sammanträde mer än ett halvår efter det tidigare utlovade.

  På mötet kom dödsbodelägarna omedelbart överens. Handlingar över skiftet upprättades av advokat Sandberg med flera uppenbara fel, trots att jag skriftligen förklarat vad som gällde. Dessutom hade Sandberg smugit in sitt arvode på 20 000 kr helt ostyrkt. Jag krävde en specifikation på arvodet, och fick då något som gav stark misstanke om påhittade tider. När jag krävde att Sandberg förklarade sig erkände han att han hade "räknat fel" och sänkte arvodet, men vägrade fortfarande att förklara vad han egentligen hade gjort under de tider han debiterade för.

  Jag krävde då ytterligare förklaringar. Då började han hota med tvångsskifte om jag inte omedelbart skrev under skifteshandlingen och godkände hans arvode, detta alltså trots att skifteshandlingen hade flera uppenbara fel. Jag skrev ett mycket argt brev till honom varpå han tystnade helt under flera månader. Inget tvångsskifte skedde naturligtvis.

  Efter påminnelse från mig fick jag ett goddag yxskaft-brev och en ny skifteshandling med samma fel som förut. Nytt krav från mig att han skulle förklara vad han hade gjort under de debiterade timmarna. Detta gav nya hot om tvångsskifte i retur. Jag vägrade ge med mig och skickade ett nytt brev där jag krävde att han skulle visa vad han hade gjort. Advokat Sandberg tystnade då igen i flera månader. Inget tvångsskifte skedde naturligtvis.

  Efter mer än ett halvår ringer plötsligt advokat Fredrik Sandberg och undrar underdånigt hur jag ville lösa allt. Jag sa att om han inte vill visa vad han har gjort får han debitera någon annan. Och det gjorde han. Han påförde den andra dödsbodelägaren hela arvodet och skickade över en ny skifteshandling med ny betalningsansvarig för arvodet, men i övrigt exakt samma fel som förut. Nu hade det gått över ett år sedan Fredrik Sandberg hade fått ärendet på sitt bord.

  Dock var det nu försent. På grund av Fredrik Sandbergs senfärdighet och underlåtenhet att svara så var jag tvungen att flytta till annan ort. Detta förklarade jag för Fredrik Sandberg, samt att den andra dödsbodelägaren gärna fick sälja fastigheten om hon även stod för allt arbete och alla kostnaderna. Fredrik Sandberg återkom snart med detta var ok att vi skulle kontakta mäklare. Jag frågade då skriftligen om han verkligen hade framfört villkoren till den andra dödsbodelägaren. Inget svar från Fredrik Sandberg under flera månader. Efter påminnelse återkommer advokat Sandberg med att den andra dödsbodelägaren inte alls hade accepterat villkoren för försäljningen.

  Efter en skriftlig fråga om hur det kunde komma sig att motparten först accepterade villkoren och sedan inte alls accepterade dem, tystnade advokat Fredrik Sandberg igen och hörde inte av sig på flera månader.

  Ny påminnelse från mig. Inget svar från advokaten på flera månader. Därefter tvångsskiftade Fredrik Sandberg och skickade mig tvångsskifteshandligen. Fortfarande med samma fel som de tidigare skifteshandlingarna hade. Jag förklarade då för advokat Fredrik Sandberg att om han inte redde ut detta så avsåg jag driva det till tingsrätten och då ta upp att han inte ens klarade av att upprätta ett tvångsskifte som var korrekt, samt att han gärna kom med inadekvata hot bara för att få igenom sitt arvode.

  Då blev det fart på advokat Fredrik Sandberg. På endast något dygn fick jag ett fjäskigt svar från honom. Och då var han betydligt mer samarbetsvillig. Man anar att han inte var så sugen på att behöva förklara sitt uppträdande inför tinget. Tillslut löste sig hela skiftet efter tre år, trots (!) att advokat Fredrik Sandberg var ansvarig.

  Sammantaget är Fredrik Sandberg en advokat som inte klarar av att läsa innantill och upprätta korrekta handlingar. Han vägrar styrka vad han har gjort, och när man kräver förklaringar struntar han i att svara eller hotar med juridiska åtgärder som helt saknar grund i svensk rätt. Att han inte ens har vett att kalla till sammanträden där man kan diskutera med varandra säger väl allt.

  Det finns flera öknamn för sådana som Fredrik Sandberg. Ett är "arvodkat" - en advokat som inte klarar att sköta någonting förutom att skicka räkningar. Läs mer
  Carina M gillar detta

Karta

Kategorier