För ungefär ett år sedan flyttade vi in i vårt nybyggda hus där vi valde att lägga golv från Bjelin. Vi fastnade för deras marknadsföring om ett slitstarkt, härdat parkettgolv som skulle vara särskilt tåligt – något vi ansåg passade perfekt för en småbarnsfamilj med mycket aktivitet i hemmet.
Redan efter ett halvår började vi märka att golvet lyfte på flera ställen. Dessutom har det uppstått repor och märken av de mest vardagliga saker – något man absolut inte förväntar sig av ett golv som beskrivs som extra slitstarkt.... Idag, ett år senare, har vi mängder av smårepor och ett golv som är ojämnt och har börjat släppa i flera områden.
Vi fick till slut en inspektion från Bjelin, men istället för att ta ansvar lades all skuld på installationen, luftfuktigheten och värmen – bland annat på grund av våra stora fönsterpartier och golvvärme. Det är faktorer som golvet enligt deras egen produktinformation ska vara anpassat för. Vi hade förväntat oss ett golv som klarar av vardagen, men tyvärr har upplevelsen varit raka motsatsen.
Vi är mycket besvikna och känner oss lurade av både marknadsföringen och den bristande kundservicen. Det här är inte ett golv jag skulle rekommendera till någon – särskilt inte om du har barn, golvvärme eller helt vanliga krav på kvalitet och hållbarhet.
Efter att detta hänt oss har vi dessutom kommit i kontakt med andra familjer som valt samma golv från Bjelin – och upplevt precis samma problem med både kvaliteten och företagets ovilja att ta ansvar. Det känns som ett återkommande mönster, vilket gör oss ännu mer tveksamma till både produkten och varumärket.