Jag vill dela med mig av en upplevelse som fortfarande gör ont.
Jag blev kontaktad av bemanningsföretaget Libera för ett jobb på Haglöfs lager. Jag gick igenom en videointervju, blev kallad till arbetsplatsen med tre andra, och allt kändes hoppfullt. Platschefen berättade att vi skulle börja nästa vecka med tre dagars integration – en chans att lära oss arbetet och visa vad vi går för.
Första dagen gick jag dit med glädje, energi och en vilja att visa mitt bästa. Jag gjorde allt jag kunde. Min fadder sa till mig att jag... jobbade riktigt bra. Jag gick hem trött men stolt, med ett leende – det kändes som att något äntligen gick åt rätt håll i mitt liv.
Men bara en timme efter att jag kommit hem ringer telefonen. Det var från bemanningsföretaget. De sa att Haglöfs inte ville att jag skulle fortsätta. Inga detaljer. Inga frågor. Ingen förklaring. Bara ett “nej”.
Den känslan… att gå från hopp till tomhet på en timme… Det var som att jag inte fanns. Som om allt jag gjort inte spelade någon roll. Jag förstod ingenting – jag hade ju fått beröm samma dag.
Jag skriver inte detta för att klaga, utan för att påminna om något viktigt: bakom varje arbetssökande finns en människa. Någon som hoppas, försöker, kämpar. Vi förtjänar att bli behandlade med respekt – särskilt när vi ger allt.
Till Haglöfs: tänk på det. Människor minns inte alltid exakt vad man sa – men de minns hur man fick dem att känna