Beställde xl kapell till min gamla segelbåt. Gjorde det sedan jag sett många av mina båtkompisar göra likaledes. Sitter nu på semestern och njuter i fulla drag. Snyggt, praktiskt och lätthanterligt. Mkt bra bemötande av grabbarna. Har redan beställt dynor av dem:).
Jag hade inledande kontakter med bolaget som var bra och jag lade en beställning på ett båtkapell som skulle levereras 8-10 veckor senare. När jag ifrågasatte full förskottsbetalning, påpekade riskerna för mig att ligga ute med så stora summor som det handlade om, och efterfrågade någon betalningsmetod som skulle innebära mindre risk, möttes jag av ett nekande och ett påstående om att samtliga konkurrenter tillämpar full förskottsbetalning.
När jag då bad om att få se aktuella ekonomiska siffror på bolaget, blev min... kontakt arg och meddelade att han hade annullerat min beställning utan någon ytterligare diskussion. Då hade ordern legat i ett antal veckor och båtsäsongen började närma sig med stormsteg. Stressigt!
När jag bad honom om att återaktivera ordern avhördes han inte mer. Otroligt oseriöst. Det visade sig senare att det visst finns konkurrenter som erbjuder hemleverans mot endast en mindre handpenning vilket är rimligt. Det är nämligen så att det innebär en stor risk för en konsument att betala större summor i förskott för den händelse att företaget försätts i konkurs eller inleder företagsrekonstruktion under leveranstiden. Konsumenten kommer då inte att återfå sina pengar och inte heller få någon vara levererad. Detta är en reell risk som föreligger även om företaget ifråga är ett seriöst företag. Det finns nämligen inget företag (seriöst eller oseriöst) som kommer att berätta för dig som kund att företaget går dåligt och att det finns en risk för konkurs under leveranstiden. Det är direkt kontraproduktivt för företaget och innebär en säker konkurs i en situation som kanske annars går att rädda.
Så min rekommendation är att inte köpa varor av detta företag dels på grund av att det finns konkurrenter som erbjuder hemleverans utan full förskottsbetalning, dels för det urusla kundbemötande jag fick av företagets kontaktperson som verkar ha tagit personligt illa vid sig över min förfrågan om bolagets ekonomi. Med detta företag vet du alltså aldrig om din lagda order ligger och kommer att levereras. De kan när som helst bli irriterade över någon fråga du ställer om leveransen och annullera ordern utan att meddela dig i förväg. Detta är förstås mycket problematiskt när det är fråga om denna typ av säsongsbetonade varor med så pass lång leveranstid.
Jag har tursamt nog lyckats få tag i en mer seriös konkurrent och kommer att hinna få mitt båtkapell levererat i lagom tid till båtsäsongen börjar. Jag betalar en liten handpenning i förväg och huvuddelen av priset efter leverans. Mitt råd är att du inte tar risken med Kapell & Annat utan att du vänder dig till en mer seriös aktör på marknaden för säker betalning och säker leverans