Sara S:
Stockholms absolut bästa glass. Det är såhär glass ska smaka, hemmagjord och alltid coola och varierande smaker. Bra pris, dessutom ekologiskt och utan konstiga tillsatser. Helt klart värt ett besök eller två :-)
Carl W:
Enormt god glass, egentillverkad som ägarna och personalen där kallar det. Helt utan tillsatser och det ger en enormt god/fräsch smak. Det är precis som namnet förklarar 18 olika glassalternativ. Tyvärr så är det en relativt liten lokal, vilket är synd då jag tycker att det borde rymma en massa fler människor med tanke på hur god glassen är!
Hanna:
Bra läge och otroligt mysigt café med god mat och mysiga miljöer! Perfekt för en enkel fika med dina vänner eller ett lugnt ställe att plugga på! Man kan även sitta ute året runt nu, då de har fått in nya värmelampor! Jag är ofta där med mina vänner och vi rekommenderar alla att prova på Baresso!
Thommy O:
Min klara favorit i sjöstan.
Barnvänligt, trevlig personal, riktigt bra fika och lätt mat. Har blivit lite av en stammis här då jag spenderar många föräldralediga förmiddagar där med min dotter.
Barnvänligt med lekhörna, skötrum, microvågsugn och stora ytor.
Rekommenderar varmt deras färskostmacka. Jag har dock lyckats få den moddad med en skiva salami. Sjukt god!
Thomas W:
Nyrenoverat med känsla, med charmen kvar. Stockholms äldsta café.
Ny och uppdaterad meny med tradition, och samma fina priser som tidigare.
Generationsskifte med tanke och kärlek.
Engelbert L:
Kanske den mysigaste av Söders höjders alla restauranger. Perfekt för första dejten, familjemiddagen eller högtidsstunden. Hit går jag för maten, personalen, kunnandet, priserna och den fantastiska utsikten över Saltsjön.
Thomas C:
Jag har varit på Gabriel & Hilda och lyssnat på Mattias Enn för flera år sedan och tyckte mycket om det mysiga kaffét. Jag återkommer gärna, t ex den 6 december.
Pontus P:
Underbart mysigt café i en härligt miljö! Perfekt efter en solig dag vid gömmaren, att avsluta med en hembakad paj och kaffe. Kan starkt rekommendera hallon eller blåbärspajen med vaniljsås! Ligger precis vid Källbrinks idrottsplats,finns gott om parkeringsplatser!
Magnus B:
Bra caféhörna mitt i stora stygga vasastaden. När sonen gick på högstadiet mitt emot kunde det hända att pappa satt i skymundan bakom DN och spanade genom de stora fönstren; kommer han i tid den lille marodören? Killarna som driver Salinos är hantverkskunniga och troget familjära. En del vasastanier sitter där efter dagis och småskolelämning. Andra innan kneget på några trötta kontor in da hoods. En del italienare språkar med personalen som om jag fattat rätt hablar italienska, grekiska och nåt från Balkan.
Jonas N:
Ett bra och trevligt alternativ till hamburgare och annan snabbmat. Som vegetarian finns många alternativ, men Green N' Lean är min personliga favorit. Synd bara att de har stängt sin restaurang som låg på Scheelegatan i Stockholm.
ANDREAS I:
Bra lunchställe där även den kräsne kan hitta något. Priserna är helt okej för området och jag gillar konceptet att du själv blandar ihop det du vill ha, precis som restaurangens namn säger.
Niklas P:
Detta är Stockholms bästa café, utan tvekan. Även om de inte har ett mångtal olika bönor, har de en magnifik espressomaskin, cafégjorda mackor och croissanter, praliner och biscotti.
Personalen är väldigt serviceinriktad och framför allt oerhört kunnig, och består bl.a. av 2009 års vinnare av barista-SM i koppning samt domare från barista-SM.
Caféet i sig är väldigt speciellt inrett, så att rockocko- och funkismöbler delar utrymme.
Mary:
Jag åt en sallad som var stor och mycket god. De andra i sällskapet beställde lax och köttbullar och tyckte också att det var gott, men inte så jättemycket på tallriken. Uteserveringen rekommenderas. Priserna var väldigt bra, runt en hundring för det mesta. Cafét har sallader, mackor, varmrätter, pajer, pannkakor med mera. Stället rekommenderas!
Emma K:
Ett av mina favoritställen när man vill bli mätt, äta nyttigt och gärna ta tid på sig.
Riktigt bra sallader, fylliga och varierade tex deras marockanska qinoa salladen (stavning?) med kardemumma, riktigt god! Över huvudtaget har de en hälsoinriktning på sitt sortiment vare sig det är mat eller bakverk. På sommaren kan man sitta ute, men jag föredrar insidan.
Annika T:
Var på Kafé 44 i lördags (27/9) och hade GRYMT KUL!! Har inte vart på Kafé 44 sedan jag va 17-18 år. Man betalar 40 spänn i inträde och ölen kostar 25 spänn, hur schysst e inte det? Men vilken jäkla bra DJ som spelade på "lilla" dansgolvet. Tok svängde med polarna i flera timmar man ville ju inte sluta:-) Hoppas jag får återuppleva denna DJ igen, personen som ser denna reco får gärna berätta för DJ´n att han va hur GRYM som helst! Härlig blandning av folk, kan ju rekommendera att du inte kommer med päls, kotlett frilla, homofientlig eller allmänt dryg!
Björn V:
En viktig sak med snabbmatskedjor tycker jag är jämn kvalitet, att man alltid får precis det man förväntar sig.
Där är nog Subway bäst i klassen.
För övrigt fräsch nyrenoverad restaurang, rent och fint.
Trevligt bemötande trots mkt folk i butiken.