Ester V:
Akta er för Bygma. Jag köpte en blandare efter rek från experterna i butiken. Nu har produkten som var mycket billigt visat sig vara en farlig produkt som har skadat en hel del i huset. De hänvisar mig till ARN och vill inte ta något ansvar för vad deras produkt har åsamkat mig. De väljer att testa ARN för att därmed vinna pengar på bekostnad av kunderna i framtiden. Det dem hoppas är att ARN ger de rätt att kunna sälja produkter av dålig kvalitet utan konsekvenser. Det handlade om 300 sek och de hänvisade mig till ARN. Gör man så då kan man inte vara en långsiktig leverantör som bry sig om sin Brand. Jag har bra erfarenhet från t.ex Bauhaus som numera börjar sälja service till fix pris. Om du ändå drabbas, vänd dig till ARN. Du vet väll också att det finns nåt som kallas för produktlagen. Denna lag (SFS 1992:18) reglerar i första hand tillverkares och importörers skyldighet att betala skadestånd för produkter som orsakar skada på människor eller egendom. Ansvaret är strikt, det vill säga den som råkat ut för skada behöver inte visa att han varit vållande genom vårdslöshet eller försumlighet.