★☆☆☆☆ – Vår erfarenhet av LUCO Fastighet AB
Efter cirka ett halvårs samarbete är vi tyvärr inte nöjda med den tjänst som levererats.
Vår upplevelse är att i princip varje kontakt med styrelsen debiteras separat – även kortare e-postkonversationer, administrativa frågor och annan löpande kommunikation. Det har skapat en situation där det blivit svårt att ha en öppen dialog utan att behöva fundera på om varje kontakt leder till ytterligare kostnader.
Vi har upplevt att LUCO konsekvent valt att debitera även kortare kommunikation,... trots att en enkel dialog i många fall hade varit till båda parters fördel och sannolikt sparat både tid och resurser. Detta har gjort samarbetet onödigt komplicerat och skapat en ovilja att kommunicera öppet.
Vi har även upplevt att faktureringen inte står i rimlig proportion till den tid som faktiskt lagts ned. När vi ifrågasatte en faktura möttes vi inte av någon vilja att hitta en lösning, utan endast beskedet att fakturan skulle betalas i sin helhet och att ärendet annars kunde lämnas vidare till Kronofogden.
Vi är dessutom bundna av ett flerårigt avtal med LUCO. I stället för att försöka återställa förtroendet föreslogs att föreningen skulle köpa ut den återstående avtalsperioden om vi inte var nöjda. Det är inte ett alternativ som styrelsen anser vara rimligt, eftersom det skulle innebära en ytterligare kostnad för föreningen trots att det är vi som är missnöjda med den tjänst som levereras.
För en bostadsrättsförening är ett nära, transparent och förtroendefullt samarbete med fastighetsförvaltaren avgörande. Tyvärr har vårt förtroende successivt minskat under samarbetets gång och vi upplever inte att vi fått den transparens, flexibilitet och kundfokus som vi förväntat oss.
Detta är vår erfarenhet av samarbetet och något vi anser att andra bostadsrättsföreningar bör känna till när de utvärderar olika leverantörer.