Är det här ditt företag?
Uppdatera ditt företag4 omdömen om Mio AB
skrev om Mio AB
Dyrt, usel produktkvalitet och undermålig kundservice! :(
Jag köpte sex ljusgrå utomhusstolar och ett ljusgrått utomhusbord av Mio. Samtliga produkter var förhållandevis dyra. Redan efter ett par månaders normal användning upplevde jag följande problem:
(1) Flera av de ljusgråa stolryggarna hade missfärgats rejält gula.
(2) Det ljusgrå bordet av så kallat "fakewood" hade fått massor av mörkgrå fläckar där vi lagt använda bestick vid en handfull måltider.
(3) Bordsytan hade fått ett fult brännhål där vi haft en glaskaraff stående.
(4) Gängorna där man monterar stolbenen gick sönder vid montering inför säsong två.
Tumregeln är att gods i aluminum som man skruvar i bör vara minst 2-3 ggr så tjockt som skruvgängan för att inte dras sönder. I bordet från Mio är skruvgängan cirka 8 mm och tjockleken på godset är cirka 4 mm istället för som rekommenderat cirka 16-24 mm. Dvs Mio har helt enkelt inte följt normala konstruktionsregler; troligen för att dra ned på produktionskostnader med följden att deras produkter inte håller för normal användning samt montering enligt instruktioner.
Jag hade möjligen kunnat acceptera problemen ovan och handlat på Mio igen om de allra minst accepterat min reklamation av gängproblematiken för benen vilket uppenbarligen är felaktigt konstruerat. Men dessvärre svarar Mio att alla former av rejäl missfärgning vid normal användning av utomhusmöbler är att förvänta sig och väljer dessutom att inte ens kommentera problemet med den felkonstruerade och trasiga ben-gängan på bordet.
Sammanfattningsvis så kommer jag göra mitt yttersta för att tillgodose framtida behov av möbler och dylikt från andra företag än Mio då jag är otroligt besviken både över kvalitet på Mios produkter samt deras kundservice. -
skrev om Mio AB
Har beställt varor för över 100000 kr från Mio. Upplever nonchalant återkoppling, svar via mail oftast över en vecka senare. Inte helt nöjd med deras sätt att serva mig som kund. Finns mycket att berätta om Mio i Ängelholm
skrev om Mio AB
Bra företag med ett bra urval av möbler