VARNING – Undvik detta utlämningsställe till varje pris ⚠️
Ett av de mest oprofessionella utlämningsställen jag någonsin haft att göra med.
De vägrade lämna ut ett paket trots att:
mottagaren legitimerade sig korrekt
avsändaren (jag) ringde in och bekräftade allt
DHL centralt kontaktade dem och bad dem lämna ut paketet
det enda ”felet” var att ett av två efternamn saknades på etiketten
Istället valde personalen att strikt hålla fast vid en detalj som inte påverkar identiteten överhuvudtaget, och vägrade lämna ut paketet... trots att alla parter var överens om att det var rätt mottagare.
Detta ledde till att mottagaren fick resa 10 mil från Norge helt i onödan, och att jag som avsändare nu måste skicka paketet igen — medan utlämningsstället glatt tjänar sina 20 kronor på att returnera det.
När jag ringde för att försöka lösa situationen fick jag dessutom höra att de ”aldrig lämnar ut paket om något är minsta lilla felstavat”, oavsett om identiteten är helt klarlagd. Det är en nivå av paragrafrytteri och brist på kundservice som är svår att beskriva.
Det här utlämningsstället verkar helt enkelt sakna förståelse för service, ansvar och sunt förnuft.
Det är inte bara min upplevelse — det finns gott om liknande omdömen från andra kunder. allt för att tjäna 20:- extra. Jag förstår varför Sverigedemokraterna har framgångar efter detta.
Rekommendation: välj ett annat utlämningsställe om du vill undvika problem.