SolNord AB

SolNord AB

www.solnord.se
  • BadgeThreeYears
4.5

Välkommen till SolNord AB! Vi hjälper dig att producera solenergi. Något som är både bra för din plånbok och för miljön. Vi vill att det ska vara enkelt för dig som kund att ta steget att göra något för miljön samtidigt som du sparar pengar. Vi gör solkraft mer lättillgängligt för dig. Produkter: Solceller, växelriktare,...

351 omdömen om SolNord AB

Sedan starten hos Reco 2021

Åke E
Skrev om SolNord AB

Smidiga och bra installationsteam som utförde arbetet.

Lars-Göran W
Skrev om SolNord AB

1. En del onödiga diskussioner vad som ingick i offerten. 2. Felaktig montering av solceller som medförde att halva anläggningen inte producerade. Tog för lång tid att åtgärda. 3. Meddelande till Gävle Energi gjordes för sent vilket medförde att jag fick lägga ner en del arbete för att få ny elmätare. 4. För övrigt bra.

Anders M
Skrev om SolNord AB

Bra och seriöst bemötande. Det som besiktningsmannen påpekade har ordnats utan problem.

Bengt F
Skrev om SolNord AB

Bra grejer, väl fungerande organisation. Något otydliga vad gällde när de skulle komma. Det ligger fortfarande en lång metallist hos oss som skulle ha hämtats för flera månader sedan. Företaget har tidigare gjort en installation hos oss som fungerade helt ok.

Solväst A
Skrev om SolNord AB

Har jobbat som underentreprenör för Solnord AB under en lång period och vårat huvudsakliga mål är att kunden ska vara 💯 % nöjda när vi lämnar. Detta är också Solnords ambition och tillsammans med deras professionella kunskap och bemötande av kund tillsammans med vårat proffsiga utförande och lyhördhet inför kunden blir vi ett svårslaget team.

Gert T
Skrev om SolNord AB

Köpte en komplett solcellsanläggning med allt montage och driftsättning. Proffsigt bemötande och kompetent personal särskilt elektriker Johan. Saknar dock lite dokumentation såsom egenkontroller och drift- och underhållsinstruktioner. I övrigt mycket bra.

Kathleen P
Skrev om SolNord AB

Efter att ha inhämtat offert från 3 olika företag inom Solenergi under juli månad 2023 kom jag 31juli fram till att SolNord AB skulle få utföra jobbet. Hela processen, från offert till att bli microproducent, gick otroligt snabbt och smidig endast 1månad och 11dagar! Professionell säljare som hela tiden höll mig uppdaterad i nästa steg. Har endast en synpunkt som har med transportföretaget som inte levererade under de 3 avsedda dagarna utan det tog ytterligare 1dag. Kan trots detta varmt rekommendera SolNord AB att utföra installation av solpaneler.

Lasse L
Skrev om SolNord AB

Snabb leverans men, efter åt svår att få tag på säljaren. Har ställt en fråga, ej fått svar efter 2,5 månader. Det krånglade lite fick ringa runt och leta folk som kunde fixa problemet. Pratade med huvudkontoret, kontakt med en som tog sig an problemet, klart.

Per P
Skrev om SolNord AB

Många löften som inte infriades. Borde haft skriftligt på allt. Installationen gjordes i Mars 23 efter mycket tjat. Blev tvungen att betala handpenning i Sept 22 som därmed inte gav grönt avdrag. Vid tidpunkten för installationen saknade Solnord behörighet att syssla med någon form av elinstallationer enl. Elsäkerhetsverket. Dom uppmanade mig att polisanmäla Solnord och när jag sa det till dom blev dom galna och jag gjorde en koll och såg att dom som var på mitt tak med Solnordkläder inte hörde till detta företag som bara...

Svar från SolNord AB

Hej Per, Tack för din kommentar även här på Reco. Precis som vi berättat för dig på plats, i telefon och via mejl så ser vi på ditt ärende såhär: 1. Din anläggning producerar fint enligt beräknad produktion. 2. Vi hade under en period, precis som hela branschen, längre ledtider och leveranstider än vi är vana vid. Detta hanterade vi efter, i vårt tycke, bästa förmåga. 3. Solnord har aldrig saknat behörighet att installera solceller, energilager och laddboxar. Detta har vi också förklarat för dig och länkat till - hos elsäkerhetsverket....

Ebbe S
Skrev om SolNord AB

Startade installationen av solcellsanläggningen som utlovat och kom varje dag tills det var klart. 34 paneler monterades på två sidor av taket på mitt hus. Montage, elanslutning och drifttagning färdigställdes samma vecka. Ett kort möte med information om installationen och preliminär tidsplan är det som saknas för full pott i betyg.

Rolf F
Skrev om SolNord AB

Mycket positivt. Montörerna kom på utlovad tid, arbetade snabbt och lämnade ett bra resultat.

Peter N
Skrev om SolNord AB

Dom var väldigtprofessionella. Hade svar på alla frågor. Och installationen gick slappt och smärtfritt.

Sally B
Skrev om SolNord AB

Allt har flytit på bra från Solnord . Trevligt bemötande både av säljare och montörer. Så bara positivt från mig och min sambo

Mats S
Skrev om SolNord AB

Proffsigt, enligt tidsplan och trevligt bemötamde

Lars-Erik S
Skrev om SolNord AB

SolNord AB har varit mycket professionella dels under fasen vid upphandlingen av solcellsanläggningen där dom presenterande en optimal lösning till marknadens bästa pris. Installationen var mycket professionell där montörerna arbetade med beaktande av taksäkerhetsföreskrifter angående arbete på hög höjd. Som beställare vill man inte att entreprenörer skall drabbas av olyckor. Installationen var utan några anmärkningar, all synlig dragning av elkablar var snyggt dragna och väl integrerade med huset. Montörerna var...

Jimmy Ö
Skrev om SolNord AB

Proffsigt bemötande, korrekt installation. Jag är mycket nöjd ☀️ 32 paneler all black 12.96 kwh Huawei 12kw VR Tog tid men det berodde på externa leverantörer av VR.

Ove E
Skrev om SolNord AB

Bra och trevlig personal , gjorde ett bra jobb

Henrik L
Skrev om SolNord AB

Helt fantastiska , faktiskt den mest seriösa entreprenör jag anlitat / mött . Allt har blivit utfört enligt planen , väldigt bra information av dom , deras montörer har varit lika informativa , snyggt på arbetsplatsen , samtliga har svarat i telefonen i princip direkt eller återkopplat , å arbetet är mycket seriöst utfört . Desutom så funkar Allt superbra nu ,, Högsta betyg på,allt ,, desutom har samtliga varit super trevliga

Pontus M
Skrev om SolNord AB

Dem hade ett trevligt och bra bemötande och kunniga. Bra på att återkomma om man har försökt nå dem. Gjorde ett snabbt och proffsigt resultat. Kan varmt rekommendera dem till andra.

Christer J
Skrev om SolNord AB

Allt fungerade bra gällande montaget, är nöjd med hela installationen av solceller samt kabeldragning till växelriktare. Behövde ej vänta länge på elektriker heller, är nöjd med växelströmsmontaget också, tyvärr så vart det felkopplat i proppskåpet så att elproduktionen ej registrerades hos Ellevio. Men det löstes snabbt (2 veckor). Det tog ca 2.5 månader från beställning till fullt fungerande anläggning. Alla inblandade var väldigt trevliga att ha att göra med.

Elaine L
Skrev om SolNord AB

Det var inga problem med att nå företaget, vilket är bra. Leveransen av "solcellerna" fick vi enligt beräknad tid och även uppsättning av desamma. Hantverkarna var snabba och effektiva. Det enda problemet var att elföretagen inte hade fått in anmälan om när solcellerna var på plats, vilket vi fick kolla upp och också "stöta på" företaget, men det var ändå inom rimlig tid. I stort sett har allt varit till belåtenhet. Det vi hade önskat är att någon ifrån Solnord hört av sig, bara för att kontrollera bl a om allt är ok, höra...

Roland K
Skrev om SolNord AB

Fungerade bra jag är mycket nöjd

Petter A
Skrev om SolNord AB

Bra service och snabb leverans. Har inget negativt att säga.

Lars S
Skrev om SolNord AB

Jag har i stort sett bara positiva saker att säga om SolNord. Försäljaren som besökte mig på plats var trevlig och kunnig. Likaså den personal som installerade cellerna och gjorde de elektriska installationerna Det enda negativa som inträffade var att jag fick ett antal felleveranser av fästen för cellerna. Detta försenade installationen med ett antal veckor. Likaså fick jag inte den växelriktare som jag skulle ha utan en ersättning av ett annat fabrikat. Det var lite trist eftersom min elleverantör inte stödde det fabrikatet i den uppföljning jag har på min app. Men som sagt i övrigt Ok.

Svar från SolNord AB

Hej Lars, Tack för din recension och ditt tålamod med ett antal leveranser från grossist som inte var, vad de skulle. Ibland dyker mindre problem upp på vägen, men vi försöker lösa de på bästa möjliga vis. Nu önskar vi dig mängder av sol i Fagersta. /Dina vänner på Solnord

Bertil B
Skrev om SolNord AB

Offerten kunde varit lite mera exakt, fick själv påtala vad som saknades. Lite strul i början på processen med inskick till Nätleverantören om godkännande att på börja installationen,, kunde nog kommit igång några veckor tidigare om det funkar bättre. Installationsföretaget var superbra liksom elfirman som kopplade in på nätet.

Svar från SolNord AB

Hej Bertil, Tack för din recension. Ibland kan handläggningstiden vara lite längre hos nätägaren än vad man vill. Kul att du uppskattar allting annat. Vi önskar dig allt gott!

Nilsson Osseén Solveig N

Kontakten med företaget, Steven Pettersson var perfekt. Alltid tillhands för frågor. Det strulade med entreorenören som skulle montera panelerna, det tog drygt två månader innan de var på plats. Däremot var montörerna väldigt trevliga. Problemet ligger antagligen i bristande planering och tillgänglighet hos entreprenören.

Svar från SolNord AB

Hej, Tack för din fina recension. Vi önskar dig mängder av sol och tackar dig ödmjukast för förtroendet att ha fått hjälpa dig.

Claes K
Skrev om SolNord AB

Professionellt bemötande men en personlig och omtänksam touch. Allt från rådfrågande inför offert, offertens genomgång och sedan själv monteringen, mycket nöjd och rekommenderar självklart.

Svar från SolNord AB

Claes, Tack för din fina recension. Kul att vi prickat alla rätt. Nu önskar vi dig massor av sol, och du vet var vi finns om du har minsta fundering i framtiden. /Dina vänner på Solnord

Lars S
Skrev om SolNord AB

Tog in flertalet offerter av företag med bra rykte och många föll bort ganska omgående då jag upplevde att många saknade kunskap trots att företagen var stora och etablerade. Solnords personal var riktigt trevliga, lätta att få tag på när jag var osäker kring något och fick bra svar på alla min många frågor. Säljaren höll vad som lovades och montaget blev klart tidigare så är mer än nöjd! Rekommenderar Solnord för er som vill undvika problem man läst om på nätet med oseriösa företag.

Svar från SolNord AB

Hej Lars, Tack för din recension. Vi är stolta över att vår höga kompetens i alla led märkts tydligt under din upphandling. Vi önskar dig allt gott, och tackar för förtroendet!

Michael T
Skrev om SolNord AB

Proffesionella människor som tog sig tid, lyssna, förklara och installera med känsla och efter kundens behov. En mycket bra upplevelse vid köp av solceller.

Svar från SolNord AB

Hallå Michael, Vad kul att du uppskattar vår service och att vi lyckas hålla den höga nivå vi alltid strävar efter - i alla led. Vi önskar dig mängder av sol och ett helt problemfritt ägande!

Patrik F
Skrev om SolNord AB

Riktigt snabbt från första telefonsamtal till offert och leverans av paneler samt övrig material. Påbörjat montering redan dagen efter leverans, men sen tog det stopp i nån vecka. Efter det riktigt snabb montering. Dröjde dock 2-3veckor innan det startades upp. Mycket nedskräpning runt omkring efter montering. Som helhet mkt nöjd.

Svar från SolNord AB

Hej Patrik, Tack för din recension. Vi tar till oss av både dina positiva och mindre positiva upplevelser och undersöker detta. Vi gillar att du som helhet är mycket nöjd! /Dina vänner på Solnord.

Laszlo Z
Skrev om SolNord AB

hej Jag har bara positiva upplevelser gällande SolNord AB agerande i samband med installation av solceller.

Svar från SolNord AB

Hej Laszlo, Vad kul att du bara har positiva upplevelser. Det är så vi vill ha det. Vi hoppas nu att du får riktigt mycket sol i Rönninge, precis som dina grannar med "Solnord-system". /Vännerna på Solnord

Lena L
Skrev om SolNord AB

Bra företag, allt gick enl plan Trevliga killar

Svar från SolNord AB

Hej Lena, Tack för din fina recension!

Pelle P
Skrev om SolNord AB

Proffsiga kan sin sak. Utmärkt bemötande köpte en anläggning på 50 solpaneler efter att Christian maxade vad som kunde få plats på mina tak vi har lagt i 3 väderstreck. Kunde inte bli bättre än det blev. Hade kontakt med några andra som inte kunde komma i närheten vad gäller antalpaneler och pris Kan varmt rekommendera denna firma

Svar från SolNord AB

Hej Pelle, Vad kul att vi lyckats både maxa, hålla ett bra pris och sköta installationen med full pott. Vi önskar dig mängder av soltimmar i Skåne, och ett problemfritt ägande.

Kjell M
Skrev om SolNord AB

Under min fundering på solpaneler tittade jag på flera alternativ och fick ett tips från min dotters granne. Jag ringde och ställde lite frågor om deras solpaneler, dom var jätte nöjda. Jag kolla då upp solnords hemsida och kontaktade solnord. Niklas Wåhlén kommer ut till oss och tittar på mina idéer och börja att mäta, det går ganska fort, start från slutet på mars till inkopplad anläggning 1juni. Jag var med under dom dagarna hantverkarna var här och fick anläggningen som jag ville och hantverkarna gjorde ett jättebra jobb. Anläggningen är 33 solpaneler med 10 kw växelriktare

Svar från SolNord AB

Hej Kjell, Vi gillar att läsa att det gått snabbt och blivit bra. Då vi alltid eftersträvar högsta möjliga kundnöjdhet (och uppfyller detta) brukar det bli så att grannar, vänner eller kollegor till våra kunder hör av sig. Vi önskar dig mängder av sol söder om Stockholm!

Christer Ö
Skrev om SolNord AB

När alla andra solcellsföretag signade med kunder utan att veta om de kunde leverera så drog SolNord i handbromsen och slutförde de jobb de tagit sig för. Jag hade turen att kontakta SolNord precis när de öppnat upp orderböckerna igen och fick ett bra intryck av företaget som lovade leverans och installation i april. I mitten av januari var allting levererat och monterat. Det här visar hur man tar ansvar för sina kunder och fokuserar mer på att göra ett bra jobb än att bara knyta till sig kunder som sedan blir missnöjda...

Svar från SolNord AB

Hej Christer, Vi tackar dig ödmjukast för din fina recension. Precis som du skriver så hade vi under en period väl lång kö, samtidigt som komponentbristen gjorde läget minst sagt speciellt. Idag har vi bra leveranstid, säker tillgång till kvalitetsmaterial och installatörer i rätt antal, med rätt kompetens. Vi önskar dig mängder av sol i Åkersberga, och ser fram emot ditt samtal om utbyggnad av energilager i framtiden :-) /Dina vänner på Solnord

Sten R
Skrev om SolNord AB

Bra dialog. Kom ut och kollade på plats, gjorde ett bra jobb.

Lena P
Skrev om SolNord AB

Mycket bra bemötande av Joacim. Vi är nöjda. :)

Svar från SolNord AB

Hej Lena, Tack för er fina recension och förtroendet att få hjälpa er. Ni vet var vi finns om ni har minsta funderingar i framtiden. /Joacim med team

Josip K
Skrev om SolNord AB

Allt gick snabbt och enkelt. Trevlig team som gjorde jibbet som lovat

Emil I
Skrev om SolNord AB

Det hade blivit en 5 om säljaren var bättre på att informera om leveranstiden och att hålla det man lovar. Montörerna var riktigt duktiga, trevliga bra med info och rent och snyggt

Svar från SolNord AB

Hej Emil, Tack för din fina recension och för uppdraget. Ibland har vi svårt att kunna ge ett tydligt besked om montagestart under perioder då vi har lång kö. När du beställde under 2022 hade vi ett läge vi inte upplevt tidigare. Högt tryck, och osäkra materialleveranser. Detta gjorde att vi blev försenade på vissa håll i landet. Vi upplever att vi i de flesta fall lyckats se till att hålla våra kunder nöjda och uppdaterade ändå - trots det oförutsägbara läget. Idag har vi allt det positiva som du beskriver, men bättre...

Linus H
Skrev om SolNord AB

Säljaren var kanon trevlig ärlig och inte överdriven. Sa ärligt till mig att han inte säljer något till oss om vi inte plockar ner trädet. Sen var han med hela vägen och svarade på alla frågor. Killarna som satte upp panelerna och installerade dem var alla trevliga. Vi har solceller med batteri.

Svar från SolNord AB

Hej Linus! Tack för din fina recension och kul att du uppskattat vår uppriktighet. Vi vill ha högsta möjliga kundnöjdhet. Alltid. Vi önskar dig mängder av sol och ett problemfritt ägande!

Fredrik S
Skrev om SolNord AB

Vänligt och kunnigt bemötande mycket professionellt . Hela vägen från sälj till installation och även efter installation, mycket bra. Vi köpte solceller och laddare till bil. Kan varmt rekommendera solnord!

Svar från SolNord AB

Fredrik, Tack för förtroendet att hjälpa dig - och din fina recension!

Tony L
Skrev om SolNord AB

Bra service och snabb installation.

Svar från SolNord AB

Hej Tony, Kul att du uppskattar både att vi har bra service och är snabba. Det gillar vi. Nu hoppas vi att du får mängder av soltimmar på ditt tak!

Said B
Skrev om SolNord AB

Utmärkt bemötande, lätt att få kontakt (Alexander N)). Snabb hantering, bästa pris. 24 solpaneler på villa i Göteborg

Svar från SolNord AB

Said, Tack för din fina recension. Vi hoppas solen skiner extra mycket i Göteborg under sommaren!

Åsa E
Skrev om SolNord AB

Helt ok, verkar vara bra killar och uppbyggnad ser bra ut. Lite för svåra att få tag på och att få besked av försäljningen.

Stina L
Skrev om SolNord AB

Vi fick en snabb respons på vår förfrågan om att installera solpaneler på vår fastighet och kort därefter besök av projektledaren. Efter återkoppling och kostnadsförslag gick installationen fort. Det var enkelt och smidigt och med ettbra bemötande. Vi är mycket nöjda med i investeringen.

Bosse U

Långsamt Inte hållit avtalet Okunnig personal

Kjell H
Skrev om SolNord AB

Jag hade ganska höga förväntningar och dom infriades. Däremot är jag inte nöjd Joakakim han skulle komma och bjuda på fika när det var klart men det uteblev, jag ville också diskutera (prvision) eftersom jag sålde solanläggningen till grannen som annars hade tängt en annan leverantör, nu är det fler som undrar var jag har köp mina solseller men då blir svaret att jag inte mins vad dom heter och skall återkomma men det gör jag inte. Motor utaget skulle programeras så att den laddar när taxan är låg har inte hänt något.

Iréne J
Skrev om SolNord AB

Mycket bra bemötande från säljare, montörer och uppföljare.

Trevor W
Skrev om SolNord AB

Mycket bra bemötande och service

Christer A
Skrev om SolNord AB

Bra bemötande. Förväntningar infriades. Bra solceller och laddbox.