B.A.R.

Blasieholmsgatan 4A, 111 48 Stockholm — Visa karta

3.6 i betyg av 14 rekommendationer
 
Blasieholmens Akvarium och Restaurang eller B.A.R. som restaurangen populärt benämns är just ingen bar utan en systerrestaurang till populära LUX. B.A.R. har en egen filosofi om att närproducerade råvaror är nyckeln till välsmakande mat.

Läs vad 14 kunder tycker om B.A.R.

 • maria n
  maria n skrev om B.A.R.
  Ringde två gånger för att ändra antalet gäster i min bokning och blev nonchalant mottagen i telefon. När vi kom dit var antalet fortfarande fel. Vi var tidiga och ombads sitta i baren tills vårt bord var klar (gästerna skulle bara betala notan) vilket är normalt och helt ok. 25 minuter efter vår bokningstid tar vi kontakt med hovmästaren som då hävdar att vi skulle "samlat vårt sällskap och sagt till när vi var klara" Ombeds man att sätta sig i baren ska man bli visad till sitt bord när et är klart. Vi fick ett bra bord i alla fall. Tyvärr var servicen under det normala, då t.ex dryckbeställningen blev fel två gånger och vi t.ex. Beställde in aioli som aldrig dök upp men som sen debiterades på notan. Maten var av varierande grad. Jag fick en bearnaisesås som var mycket dålig, smakade vinäger och smör (Hade dessutom skurit sig) Likaså var salsan till min kött rejält salt. Då är jag ändå en person som gillar salt mat. En i sällskapet beställde skaldjursplatån med en halv hummer. Hummern var seg och allt annat än färsk. Detta påpekades och de tog bort den från notan. Crème caramellen till efterrätt var för stor. För kall i mitten och med alldeles för tjock skorpa av bränt socker. Synd också på att köttet var Holländskt och inte svenskt, då det finns bra svenskt kött att tillgå. Tråkigt att det är en sån ojämn restaurant då tidigare besök varit bra enligt våra vänner. Tyvärr inget imponerande intryck, speciellt inte i den prisklassen. Detta var dessutom en måndag då trycket inte är högt. Läs mer
  gillar detta
 • Annika T
  Annika T skrev om B.A.R.
  Ringde till BAR igår och fick prata med en super trevlig servitris som ordnade ett bord för två dagen därpå (idag) och läste deras meny på nätet och längtade att få komma dit och äta och avnjuta ett glas vin.

  Gillar inredningar skarpt och känslan för lokalen där skulle BAR få en 5:a.

  Jag och min väninna har svårt att bestämma oss vad vi vill ha och servitrisen förklarar hur menyn fungerar osv. Super kul!

  Det tar ca 7 minuter tills vi får in vår förrätt (deras rökta räkor, som var super goda. Tänkte Oj, vad snabbt det gick.. Vi åt och så fort vi var klara var servitrisen där och svischade förbi och tog våra tallrikar.. Fem minuter senare får vi in varmrätten, tänkte att man knappt hann njuta av förrätten då servitrisen stressade fram maten till oss. Min vän tog pastan med kyckling som var god men tyckte kycklingen var "senig" och för dåligt saltat. Jag tog Moulen som var toppen bra väldigt bra aioli och pommes. Vi hade precis lagt ned våra bestick och servitrisen kommer och tar våra tallrikar fast det var mat kvar och när hon håller i tallrikarna då frågar hon om vi är klara?! Kände att jag inte alls hade lust att fortsätta äta min mat. Jag och min vän hade lite vin kvar i glaset och hon tar våra glas snabbt som attan och min vän blir irriterad och säger att hon inte är klar och får tillbaka sitt glas!
  Efter en minut får vi menyerna igen och det går ca två minuter och hon frågar stressat vad vi vill ha till dessert?
  Vi säger att vi inte har hunnit välja än, sedan beställer vi en kaffe och en tryffel.

  På 1 1/2 timme har vi hunnit med en tre rätters middag!!

  Har aldrig varit med om en servitris som har vart så stressad och tar mat ifrån en när man inte ens har ätit klart och blir irriterad när man säger att man inte har druckit upp eller är klar.

  Jag kände mest att BAR vill att man ska komma beställa betala och dra och fort som fan ska det gå! Bordsällskapet som satt brevid oss även dom hade en tre rätters men dom var där i en timme och 15 minuter. Man hinner inte ens njuta av maten och atmosfären!!

  När vi ska gå får vi inte ens ett leende från servitrisen eller ett Hej då utan hon blänger surt och rusar förbi oss..

  Så jag tror nog att jag kommer inte att komma tillbaka hit för att äta eventuellt till deras bar??!

  Restaurangchefen behöver lära servitriserna SERVICE!!! Läs mer
  gillar detta
 • Karin A
  Karin A skrev om B.A.R.
  Bästa restaurangen i Stockholm...de har både lyckats att anställa kanon personal och håller jämn hög kvalitet på maten. Konceptet är genialiskt..såå lyxigt att kunna peka i kyldisken på den finaste fiskbiten och ta en snack med proffsiga kockar;) Läs mer
  gillar detta
 • Caroline N
  Caroline N skrev om B.A.R.
  Underbar miljö som ger en "NY-känsla". Matupplevelse där man själv får vara delaktig och välja ut sina egna råvaror (kött/fisk). Goda drinkar och bra service. Högljutt men ack så härligt! Läs mer
  gillar detta
 • Team T
  Team T skrev om B.A.R.
  Sämsta restaurangen i förrhållande till priset jag varit på i sthlm. Överlägset sämsta råbiffen i Sverige, inte ens skrapad Läs mer
  gillar detta
 • K-P B
  K-P B skrev om B.A.R.
  Gick där ifrån med ett stort "JAHA, var det bara det HÄR som alla pratat om" ringande i huvudet. Maten var faktiskt ganska medelmåttig dock trevligt med den fina fiskdisken som iofs var ganska utplockan när vi var där och åt middag. Jag rekommenderar INTE deras Dirty Dry Martini som var ungefär lika välbalaserad som att dricka saltlösning.

  Sambon fick en gryta med Moule som var RÅA. Okokta. Fin rännskita det hade kunnat resultera in om hon satt i sig några. Nu tittade hon mest på oss andra i sällskapet, och det såg lite ut som hon fått ett tuggummi av bajs i munnen. Detta resulterade även i att vi andra i sällskapet ätit upp våra huvudrätter innan hon ens fått in sin nya portion. Ingen ursäkt. Inget avdrag på priset. Ingen kompensation.

  B.A.R vill mycket och har en stor ambitionsnivå, men jag fick kraftiga kusinen-från-landet-flyttar-till-stockholm och tar på sig en LIIIIITE för stor kostym-vibbar. Läs mer
  Annika T gillar detta
 • Magnus B
  Magnus B skrev om B.A.R.
  Med svår New York-klåda längtar jag alltid till ett sammanhang som inkluderar och famnar om. Nåt jag fått för mig ska hända den dagen jag bor i TriBeCa. Nej, jag har absolut inte sett för många snällromantiska filmer med NYC som skön fond att luta mot.

  På B.A.R. fick jag en känsla av att befinna mig i ett sånt där urbant sammanhang som trots de ibland stroppiga kundklientelet (lunch mitt i veckan) först gav mig en doft av västkusts-ågren; NYC-klåda och västkusts-ågren har en vitt skild anamnes.

  Serveringen kändes som den just kom från båtskrov och fiskefänge. En illusion jag valde att svälja med skal och hulling.
  Sen fick jag en känsla av att jag var någonstans vid Biscayabukten: du ser, jag är helt vilsen. Hur som, hittar jag alltid tillbaks till B.A.R. Läs mer
  Nikke L gillar detta
 • Tobias H
  Tobias H skrev om B.A.R.
  Kärlek till mat och råvaror (du väljer själv råvarorna till din mat som om du vore på en saluhall)! Egen ale! Trångt och stimmigt ... men på ett bra sätt! Industrilokalkänsla ... men ändå ... trevligt och gemytligt! Läs mer
  gillar detta
 • Crille N
  Crille N skrev om B.A.R.
  Ett ställe för dig som vill ha en upplevelse, inte bara "gå på restaurang". Toppmat till bra priser - inte låga, men bra i förhållande till vad du får. Servicen är speciell efterom hela konceptet är lite "tjena-hejsan" och lite "gör själv". men är man bara införstådd med det och inte har förväntan på rakryggade servitörer som fladdrar med servetter i knät på dig - då är det mycket trevligt.

  En meny som inriktar sig på fisk. Men, det finns bra köttinslag som frestar även den mest fisksugne.
  Konceptet med att gå till disken och beställa utav kocken är charmigt och lite krydda på upplevelsen. det och med tillbehör som frestar på i gommen(men inte i plånboken) ger en mycket bra matupplevelse.

  För den som inte vill välja själv finns det roliga färdiga rätter inkl. dryck som "frasig fisk med ett glas ale" (läs: fish and chips o en öl).

  Något negativt? är att det är svårt att få bord - det här är ett ställe som är perfekt att "slinka in" på... + kanske ljudet, det är stimmigt men inte störande - men vill du ha en tyst restaurang så är det fel ställe.

  Härifrån går du mätt på både mat och upplevelser. Läs mer
  gillar detta
 • Marcus A
  Marcus A skrev om B.A.R.
  Väldig blandning mellan mycket service minded personal och nonschalanta serveringstjejer som leende ställer fram mat på bordet utan att berätta vad de ställer fram (har en specifik person i åtanke) och snabbt försvinner då man försöker fråga något. Har bara ett exempel.

  Otroligt irriterande regler vad avser inredningen. Personalen "får inte ändra på inredningen" (läs: hämta ett stearinljus) vilket innebär att man får sitta och lysa med mobilen på menyn för att det är för mörkt vid bordet. Då ska tilläggas att det inte är någon särskilt imponerande inredning - faktum är att den snarare är så dålig att man inte ser menyn i dunklet.

  Bra fiskrätter, men det blir förmodligen ändå inget återbesök. Idiotiskt och nonschalant att ignorera kundens önskan om ett stearinljus så att man ser sin meny, sin mat och sitt sällskap. Läs mer
  gillar detta
 • Therese G
  Therese G skrev om B.A.R.
  bra luncher trevlig personal
  fräscha lokaler Läs mer
  gillar detta
 • Joakim T
  Joakim T skrev om B.A.R.
  Den här restaurangen håller högre klass än de flesta i Stockholm. De gånger jag varit här vare sig det varit lunch eller middag har varje gång varit top notch.

  Personalen är kompetent, snabb och framför allt kunnig, lyhörd och väldigt trevlig. Håller koll på borden trots hög stress en fullbokad kväll. Har stenkoll på vad de serverar trots att de nästan dagligen varierar utbudet av fisk och kött.

  Maten är väldigt smakrik. Jag äter än så länge enbart fisk här, och den är riktigt bra. De har ett kul koncept med en chark där de dagligen varierar det färska utbudet av fisk och kött och där man väljer det man ska äta.

  Priset: Det är inte det billigaste stället i stan såklart men när både mat, stämning och servis håller sig i Stockholm absoluta överkant är det värt varenda spänn. En grymt vällagad fisk med mycket tillbehör är helt klart värt ett par hundringar.

  Hemsidan: Frågan är varför inte alla restauranger har ett sådant välfungerande bokningssystem? Bevisligen går det att få det att funka.

  Minus? Egentligen inte, kanske inte stället om man inte äter kött eller fisk. Fast det vet jag ju inte, det är bara en spekulation. Läs mer
  gillar detta
 • Kenneth A
  Kenneth A skrev om B.A.R.
  Skön stimmig miljö med många klassiska rätter och bra råvaror, speciellt fisk- och skaldjur, som du kan få välja ut själv.

  Faktiskt riktigt prisvärt. Fisksoppa och Chablis för 200kr måste klassas som fynd på ett sånt här ställe.

  Rekommenderar skaldjursfatet med hummer som tillägg, vilket blir ett imponerande stort fat om man är ett bord på 4 som delar.

  Ett ställe man kan komma tillbaka till många gånger... Läs mer
  gillar detta
 • Tobias B
  Tobias B skrev om B.A.R.
  Jag hade förväntat mig en bra gourmet restaurang, stillsam och korrekt. Men icke. B.A.R. andas puls, storstad och umgänge, precis som det ska vara när man tar sig ut en fredag kväll. Efter att vi satt oss vid bordet blev vi guidade i hur middagen skulle gå till, ett bra säljknep som dessutom skapade ännu mer förväntan.

  Denna förväntan infriades med råge så snart rätterna kom in. Gratinerade havskräftor som körde åttor runt förrätter som prövats på andra ställen. Varmrätterna var likaså fantastiska.

  Om du planerar att ta dig ut en fredag efter en tuff arbetsvecka, ät middag på B.A.R. Det är en fantastiskt bra restaurang. Läs mer
  Nikola T, Tobias H, Nikke L gillar detta

Bästa barerna i Stockholm:

4.2 i betyg av 1731 omdömen
Joanna K Joanna K tycker:
“Mkt trevlig personal och god f...” Läs mer
4.2 i betyg av 887 omdömen
4.4 i betyg av 600 omdömen
4.2 i betyg av 649 omdömen
4.5 i betyg av 108 omdömen

Karta

Reco tipsar om:
4 / 5 i betyg — 98 rekommendationer
Folkungagatan 110, 11630, STOCKHOLM
Kategorier