Jag anlitade CFO experten för bokföring under 2024, då jag var ny som företagare. Vi hade inledningsvis regelbundna avstämningar, och jag var tydlig med behovet av löpande stöd samt att han skulle hantera bokslutet för 2024, speciellt bokföring kopplade till skattekontot.
När jag inför bokslutet 2025 bytte till en ny redovisningsbyrå uppmärksammade de flera fel i det tidigare arbetet, bland annat avvikelser kopplade till skattekontot och utgående balanser. Han fick flera chanser att rätta till detta men misslyckades. Dessa... brister har medfört merkostnader för justeringar och omarbete.
Under senare delen av 2024 och vidare in i 2025 och nu senast efterföljande frågor 2026 upplevde jag att det blev allt svårare att få kontakt och svar på frågor, ibland omöjligt. Vid flera tillfällen dröjde svaren länge eller uteblev helt, vilket försvårade hanteringen av bokföringen.
På CFO expertens webbplats finns uppgifter om auktorisation som redovisningskonsult. Jag har försökt få klarhet i detta genom att fråga, och inte fått svar, samt söka i relevanta register, men har inte lyckats verifiera uppgiften.
Sammanfattningsvis har bristerna i arbetet och svårigheterna att få kontakt lett till extra kostnader och stress. Han har haft många möjligheter att förklara, komma med lösningar och kompensera men svaren har uteblivit. Utifrån mina erfarenheter rekommenderar jag att man som kund gör en noggrann bedömning innan man anlitar tjänsten.