EkoEnergi

Klockarevägen 15, 234 35 Lomma — Visa karta

4.1 i betyg av av 17 omdömen
EkoEnergi – Sveriges och Skånes största IVT Återförsäljare.

På EkoEnergi är vi specialiserade på energibesparing. Vi åtar oss uppdrag som energikonsulter, samt installatörer av värmesystem så som värmepumpar, solenergi och bioenergi (spannmål & pellets).

Baserat på ditt behov kan vi också åta oss ett större ansvar och finansiera, leverera pellets samt genomföra service. Vi kan också ta över driftansvaret för din anläggning till fullo om det önskas.

Läs gärna vad våra kunder tycker om oss här, och hör gärna av dig om du har frågor!

Läs vad 17 kunder tycker om EkoEnergi

 • 2019-07-08

  Spontant omdöme
  Erik Daniel Å skrev om EkoEnergi
  Supernöjda, fick snabbt hjälp och proffsiga hantverkare. Priset blev enligt offert trots att det var lite jobb med att dra fram elen. Läs mer
  gillar detta
 • Reco tipsar!
  A4U I Skåne AB — Mitsubishi Electric
  4.9 / 5 i betyg — 76 omdömen
  Badge2020
  "Jag köpte luftvärmepump med 2 inne-enheter och en ute-enhet. De installerade och monterade rör jättefint. Utmärkt bemötande och trevliga fa"
 • Mark T

  2019-05-14

  Spontant omdöme
  Mark T skrev om EkoEnergi
  UNDVIK DETTA BLUFFBOLAG!

  Ekoenergi har glömt att garantiregistrera min IVT EQ8 värmepump och på grund av detta jag inte fick IVT fulla garanti på 6 år utan endast 3år.
  När man ringer till IVT rycker man på axlarna och hänvisar att: "Vid kontroll i vårt system så står EkoEnergi AB både som ”installatör” och som ”företag garanti”. Det finns ingen notering om att den föreskrivna 3 och 5-årsservicen är genomförd vilket innebär att pumpen endast har sin ursprungliga 3-årsgaranti." Läs mer
  2019-05-14 Otto M svarar Mark T
  Hej Mark
  Som jag har sagt till dig har vi registrerat din värmepump på IVT. Jag hittade den när jag sökte på serienummer. Gällande garantin åligger det dig som ägare att serva maskinen enligt det serviceintervall som IVT kräver. Precis som din bil, det åligger dig som ägare att serva bilen enligt rekommendationer. I ditt fall så är det så att jag sålde maskinen till företaget som sålde huset till dig och förmodligen är det så att de har missat att föra garantivillkor vidare till dig. Det är beklagligt men det ligger utanför min kontroll och i efterhand kan jag inte göra något åt det tyvärr.
  Oscar
  gillar detta
 • 2019-05-09

  Spontant omdöme
  Dan G skrev om EkoEnergi
  Vi ville ha hjälp med termostater till värmepumpen. Han som kom tryckte på knapparna på värmepumpen en liten stund, han hade ingen aning om hur termostaterna skulle åtgärdas. Han skulle skicka en vvsare som aldrig kom. Kalaset kostade över 2000kr. Han påstod att han servade värmepannan som var helt iordning.
  Vi kommer aldrig anlita detta företag igen. Läs mer
  2019-05-11 Otto M svarar Dan G
  Hej
  I ditt första mail till oss den 22e januari har du skrivit:Meddelande: Service på Ctc värmeagregat./Styra temperatur i varje rum
  separat.

  Vi har varit hos dig och servat din värmepump samt konstaterat att termostaterna till ditt golvvärmesystem behöver åtgärdas. Det är dock inget för en värmepumpstekniker efter som det har med golvvärmen att göra inte med din värmepump. Vi har därför rekommenderat dig att kontakta en rörläggare. Du har sedan skrivit till oss att du inte vill ha hjälp av vår rörläggare utan skall ordna det själv. Vår värmepumpstekniker kan allt om värmepumpar men är inte expert på golvvärme termostater. Det är inget konstigt med det. Det är som att åka till däckfirman med bilen när motorn hackar. Om värmepumpen var helt i ordning varför har du då skrivit att du vill att den skall servas?

  Du har sedan skrivit och klagat på fakturan, du har fått ett avdrag och lovat att betala men fakturan är fortfarande obetald. Fakturan avser den service du har beställt i ditt mail den 22e januari och som vi har utfört vid vårt besök hos dig. Varför betalar du ej denna?
  Med vänlig hälsning
  Otto
  2019-05-11 Dan G svarar Otto M
  Fakturan är betalad. Anledningen till att vi inte ville ha er hjälp berodde på att det aldrig kom någon VVS:are trots att vi väntade länge. Och vi upplevde att han som kom inte visste vad han pratade om. Vi trodde att det var en VVS-are som skulle komma från början. Vi visste inte vad som var fel om det var värmepumpen eller termostaterna. Vi fick till sist hjälp av en elektriker eftersom inga VVS-are verkar kunna detta, vilket verkar märkligt. Vissa VVS-are och värmepupmpstekniker verkar vara duktiga på att ta betalt men inte att åtgärda felet.
  2019-05-11 Otto M svarar Dan G
  Hej
  OK, bra att det löste sig. Golvvärmen kan ligga på rörläggare men även på elektriker om det är styrningen som felar. Inte lätt att veta från början. Något missförstånd har det uppenbarligen varit om vem som skulle kontakta vem.
  Med vänlig hälsning
  Otto
  Läs mer genom att expandera tråden +
  gillar detta
 • Aida P

  2019-03-05

  Spontant omdöme
  Aida P skrev om EkoEnergi
  Jättenöjda! Vi fick en installation av jordvärme, gjort inom specificerad tidsram till ett förmånligt pris. Information och uppföljning av Oscar har varit exemplarisk. Installationen av jordvärmepump och rördragning är suverän. Slangplöjningen gjordes snabbt och på ett prydligt sätt. Skulle rekommendera Ekoenergi! Oscar är verkligen duktig på att förklara, tar sig tid och är väldigt hjälpsam. Läs mer
  gillar detta
 • Michael J

  2018-12-20

  Spontant omdöme
  Michael J skrev om EkoEnergi
  Varning för detta företags debitering. Jag gillar att gynna lokala hantverkare men i detta fall blir det sista gången. De debiterar milersättning 110 kr/mil från senaste jobb vilket kan ligga 3-5 mil bort from Lomma, dessutom restid a 925 kr/tim från senaste jobb. Utöver det tillkommer en startavgift på 225 kr bara för att de tagit emot din förfrågan från början. För 50 minuters genomgång av värmesystem från ett lokalt Lommaföretag blir du debiterad 2000 kr inkl moms om du bor i Lomma.
  Ägaren har ingen förståelse för att man ifrågasätter detta och hänvisar till det finstilta på hemsidan.

  slutsats, företaget ockerdebiterar och tro inte att det agerar som ett lokalt företag.

  //M Läs mer
  2018-12-20 Otto M svarar Michael J
  Vår prislista ligger ute på vår hemsida och är inte på något vis finstilt. Det står dig fritt att inte välja att använda våra tjänster om du inte tycker om vår prissättning. Men att först beställa och använda dig av tjänsterna. Sedan klaga på priserna och skriva att du inte skall betala och samtidigt klaga på publika internetsidor är ett beteende som vi inte uppskattar.
  2018-12-20 Michael J svarar Otto M
  Hej,
  Då ska jag förtydliga. Ditt företag ligger 2 km från mitt hus - jag söker efter ett lokalt företag och kontaktar dig. Jag har alltid under 17 år i Lomma försökt använda lokala hantverkare och detta är förstå gången detta händer mig.

  Du debiterar 3 mil a 110 kr/mil + 462 kr i restid utöver startavgiften på 225 kr. När servicebilen från företaget 2 km bort rullar in på min infart har det kostat mig över 1000 kr. Du tycker tydligen det är rimligt. Rimligt för dig kunde troligen även varit 5 mils debitering och 1 timme restid - för nu i efterhand förstår jag att man kan aldrig veta hur mycket du ska debitera för att infinna dig så länge det håller sig inom det du kallar "rimliga gränser". Seriöst Otto? Gör om och gör rätt liksom.

  Jag ifrågasätter inte att din timpeng ligger på 925 kr/timmen eller att det är 1 timmes minidebitering (besöket tog 45-50 min). Jag ifrågasätter heller inte att ni tar ut en startavgift på 225 kr för som du säger skriva in jobbet och förbereda. Jag betalar gärna denna del - dvs ditt påstående att jag inte vill betala stämmer inte.

  Min varning kvarstår. Inställelseavgiften för företaget Ekoenergi kan variera mellan 225 kr och 1500 kr - du som kund kommer inte ha en aning om vad det kostar. Oproffsigt, osmakligt och att du dessutom fortsätter att offentligt argumentera för din sak är förbluffande.
  2018-12-21 Otto M svarar Michael J
  Hej
  Jag vet inte hur du tänker dig. Att teknikern skall åka tillbaks till kontoret och vända där inför besök till nästa kund? Självklart åker vi från kund till kund och kunden får betala för en enkel resa och som vi skriver inom rimliga gränser. Hade du fått en resa från Kristianstad så hade det inte varit rimligt. Tre mil är rimligt. Vi har även prövat med zondebitering för körningen men denna modell har varit den som fungerat bäst. Då vill jag passa på att varna för kunden Michael J som beställer, inte läser prisinformationen och sedan inte betalar fakturan. Han påstår dessutom att prisinformationen skulle vara "finstilt" vilket är en ren lögn. Att du agerar orent är klart, du hade ju kunnat betala in den del som du tycker är rimlig, inte sant? Men inte. Du får tjänsten, vi fixar din värmepump/system men du betalar inte.
  2018-12-21 Michael J svarar Otto M
  Ja ni som läser denna tråd får själva bilda er en uppfattning helt enkelt.

  Nu agerar jag "orent" och tänker alltså inte betala? Fel Otto, fel fel fel. Jag fick fakturan i måndags. Jag tänker betala in 110 kr för 1 mils körning, 225 kr i startavgift, 940 kr för 1 timmas arbete. Vid närmare kontroll var servicebilen exakt 40 minuter på plats från det att den rullade in på uppfarten tills dess att den backade ut. Ditt företag är registrerat 2 km från min bostad. Det finns inga andra Lommahantverkare mig veterligen som hade debiterat 3 mils milersättning och 30 min restid (totalt 762 kr+225 kr i startavgift) till en kund 2 km bort i Lomma. Förmodligen ingen hantverkare som offentligt drivit denna diskussionen med en kund heller och "varnat" för kunden på Reco. Jag trodde Redo var till för att ge egenupplevda synpunkter om företag för att konsumenter ska kunna få hjälp att välja rätt - men av dina svar så förstår jag att kritik inte är välkommet. Då faller ju hela iden med Reco...

  Jag gillar inte att bli lurad helt enkelt. Jag välkomnar alla andra kunder att bilda sig en egen uppfattning och anlita er om de tycker det är ok att det kan variera mellan 500-1500 kr i inställelseavgift beroende på om servicebilen innan var i Ystad, Svedala, Bjärred eller Lomma. Lite som att spela på Lotto helt enkelt. Jag trodde jag anlitade ett lokalt företag.
  2018-12-23 Otto M svarar Michael J
  Hej
  Lurad har du inte blivit. Lurad betyder att någon uppsåtligt försökt bedraga någon. Det är brottsligt och du anser att du blivit lurad så skall du polisanmäla. Villkoren har varit tydliga för dig från början. Du har beställt, fått tjänsten, fått fakturan och sedan tyckt att den varit för stor enligt din egen prissättning. Därefter har du haft synpunkter på fakturan, direkt skrivit på internet om ockerpriser, mailat film från övervakningskamera, skärmdumpar etc.. Många skulle nog kalla ditt beteende... Konstigt, och nu använder jag ett understatement. Men eftersom du nu är uppe i varv så tycker även att du skall ta en titt på hur övriga företag i vår bransch debiterar, du kommer då finna att inte stort avviker från vår. Vi har en liknande kostnadsmassa och behöver ungefär samma intäkter för att göra en rimlig vinst. Så du har en hel bransch att jobba på! Vill man ha ett fast pris från början, så går det bra att fråga. Vi planerar ju serviceturen så att körningen blir så kort som möjligt och oftast vet vi var kunden före och efter är belägen. Men vi skall faktiskt ta din synpunkt med oss och lägga till texten på hemsidan att det går bra att fråga om man vill ha ett fastpris, tack för det!

  Först finstilt och nu lurad. Nu börjar du närma dig ett förtal. Jag tycker du skall be om ursäkt för dessa ord!

  God jul!
  2018-12-27 Michael J svarar Otto M
  God Jul själv!
  Jag skickade en film från övervakningskameran för att visa att besöket tog exakt 40 min, skärmdump från google maps att ditt företag ligger 2 km bort - detta med anledning av att du hotar med ditt väldigt duktiga inkassobolag.

  Redan på er faktura skriver ni "förfallen faktura överlåtes per automatik till inkasso". Det är lika märkligt som er debitering. Normalt skickar företag en påminnelse till kunden först för att säkerställa att fakturan inte kommit bort i posten.

  Ekoenergi AB kör 10 dagars betalningsvillkor och direkt till Inkasso.

  Ekoenergi har vad jag nu förstått inget fast driftställe tydligen trots en klar och tydlig adress i Lomma. Företaget kan debitera milersättning och restid från i princip vilken ort som helst i södra Skåne till en kostnad upp mot 1500 kr.

  Jag har pratat med två andra lokala hantverkare med adress Lomma och de säger att det är ganska självklart att man inte debiterar 0,5 h restid och 3 mils milersättning inom orten framförallt om man redan tagit en inställelseavgift på 225 kr.

  Jag uppmanar återigen alla som läser denna tråd att bilda er en egen uppfattning. Reco är till för att kunderna ska få lämna synpunkter och den främsta anledning till att jag ganska omgående gjorde det var att Ekoenergi direkt avvisade att jag via email ifrågasatte debiteringen - och sa att vi lämnar till inkasso.

  Så kom igen nu och skriv igen i denna tråd. Jag förstår att du känner dig angripen och förtalad... Enligt dig är jag ju "uppe i varv" och "mitt beteende är..." "konstigt...understatement".
  2018-12-28 Otto M svarar Michael J
  Hur har du fått för dig att vi är en lokal hantverkare med adress i Lomma? Vi ser oss som ett teknikföretag med Skåne och Själland som arbetsplats, jag tycker även att vår hemsida är tydlig på denna punkt. Med din bakgrund så vet du väl att företag har olika säten och ett huvudsäte. Vad är det för typ av hantverkare du jämför oss med?

  Vi känner oss förtalade eftersom du kommer med lögner, du påstår att vi har finstilt information vilket vi inte har. Du påstår att du blivit lurad vilket du inte blivit. Däremot har du inte läst igenom prisinformationen innan du beställt och använt våra tjänster och först efter du fått fakturan har du klagat. När du inte fått din vilja igenom så har du skrivit Reco, Facebook. Det tycker vi är ett dåligt beteende.
  2018-12-28 Michael J svarar Otto M
  Detta blir ju bara ännu bättre :)

  I mitt första inlägg varnar jag för detta företags debitering och att ni inte kan räkna med att det är ett lokalt företag.

  Nu är det alltså bekräftat, det är inte ett lokalt företag och ni kan få betala milersättning a 110 kr/milen och 940 kr/timmen i restid från...i princip hela Skåne och kanske tom Själland.

  Att bolagets namn är Eko Energi i Lomma AB får ni bortse från.

  Framtida kunder - bilda er själva en uppfattning. Om ovan känns rimligt -> anlita Eko Energi i Lomma. Är det inte rimligt -> sök en annan firma?

  Detta måste ju vara syftet med sidan Reco. Kunder ventilerar åsikter. Om det bara är ok med lovord kan ju hela Reco läggas ner.

  Jag har bara skrivit min åsikt på Reco för övrigt...än.
  2018-12-31 Otto M svarar Michael J
  Hej
  Vi förväntar oss av våra kunder att de skall läsa informationen på vår hemsida inte att de skall dra egna slutsatser av företagsnamn och adresser som du tydligen gjort. Debiteringen är som du skriver, vi debiterar resor som du skriver men inte från hela Skåne och Själland eftersom det inte är rimligt precis som det står. Det är däremot rimligt att debitera tre mil vilket du blivit debiterad. Det är även rimligt att läsa igenom prisinformationen innan man beställer och inte göra som du gjort. Beställa, använda sig av tjänsten och sedan inte betala. Jag skulle tro att det finns fem-sex företag som gör det vi gör i Skåne. Du kan inte jämföra med en "lokal hantverkare". Prisbilden hos våra konkurrenter är ungefär densamma.

  Vi kommer att kontakta vår jurist för att se om dina påstående om finstil respektive lögner håller för en förtalsstämning.

  Du svarar inte på frågor i denna konversation utan upprepar dig. Vi kommer därför inte att besvara ytterligare kommentarer utan anser att diskussionen i detta forum är avslutad.

  Gott nytt år
  2019-01-07 Michael J svarar Otto M
  Förtalstämning...lycka till :)

  Kunder - våga inte ha synpunkter på detta företag!!!

  - 10 dagar bet villkor sen inkasso = betala och håll käften!
  - Har ni synpunkter som ni vill ventilera på Reco på blir det jurister inkopplade.

  Inget mer ni ska hota med?
  Läs mer genom att expandera tråden +
  gillar detta
 • 2018-06-14

  Insamlad av företaget
  Bodil P skrev om EkoEnergi
  Allt bra förutom att det datum som vi kommit överens ändrades vilket gjorde min egen planering lite besvärlig. Läs mer
  2018-06-14 Otto M svarar Bodil P
  Hej Bodil
  Tyvärr händer det saker ibland som ligger utanför vår kontroll. I detta fall hade det med montörens kylcertifiering att göra.
  Med vänlig hälsning Oscar
  gillar detta
 • 2018-05-20

  Insamlad av företaget
  Hans B skrev om EkoEnergi
  Utmärkt från början till slut.
  Fantastiskt bemötande från säljare till installatör
  Ivt 900 luftvärmepump Läs mer
  gillar detta
 • 2018-05-19

  Insamlad av företaget
  Jan N skrev om EkoEnergi
  ivt värmepump
  mycket gott
  fick bra hjälp med ansökningar och god service
  helt nöjd Läs mer
  gillar detta
 • 2018-05-18

  Insamlad av företaget
  Kjell L skrev om EkoEnergi
  Luft vatten värmepump. Mycket bra. De levde upp till alla våra förväntningar. M.v.h. Kjell Lagervall Läs mer
  gillar detta
 • 2018-04-22

  Insamlad av företaget
  Lone M skrev om EkoEnergi
  Meget effektive og installeret helt perfekt Läs mer
  gillar detta
 • 2018-04-08

  Insamlad av företaget
  Kenneth L skrev om EkoEnergi
  Min kontakt med EkoEnergi fick jag genom att jag på nätet fyllde i ett formulär som gällde information om värmepumpar. Jag skulle bli kontaktad av olika leverantörer av värmepumpar för eventuellt köp och installation.
  EkoEnergi var en av 5 leverantörer som kontaktade mig och utmärkte sig som trevlig, påläst och kunnig.
  Hembesöket och förslag på lämplig utrustning skiljde sig från de andra leverantörerna som uteslutande valde att endast ersätta befintlig och trasig värmepump.

  Valet mellan de olika offertställarna blev väldigt enkelt och lägsta pris blev inte automatiskt mitt slutliga val. Läs mer
  gillar detta
 • 2018-03-29

  Insamlad av företaget
  Jan B skrev om EkoEnergi
  Väldigt kunniga och proffsigt bemötande. Får bra svar och feedback från dom också. Läs mer
  gillar detta
 • 2018-03-26

  Insamlad av företaget
  Birgitta K skrev om EkoEnergi
  Bergvärmeinstallation.
  Dålig framförhållning och dålig kommunikation. Hög sakkompetens. Läs mer
  gillar detta
 • 2018-03-26

  Insamlad av företaget
  Borge D skrev om EkoEnergi
  Vi har købt en varmepumpe luft Vatten .Alt var perfekt .EkoEnergi har ydet en meget fin service det gælder både Oscar og Max. Läs mer
  gillar detta
 • 2018-03-26

  Insamlad av företaget
  Jonas N skrev om EkoEnergi
  Värmeväxlare,
  Utmärkt service.
  Jag är nöjd Läs mer
  gillar detta
 • 2018-03-26

  Insamlad av företaget
  Emil J skrev om EkoEnergi
  Väldigt trevliga. Snabba svar vid frågor på mejl. Skickade massor om olika frågor men svarade lika bemötande varje gång. Duktiga killar som monterade min värmepump sent in på kvällen för att bli färdiga.

  /Emil
  Örkelljunga Läs mer
  gillar detta
 • 2018-03-26

  Insamlad av företaget
  Franz P skrev om EkoEnergi
  Ett mycket kompetent företag med bra mottagande, trevliga säljare och duktiga killar som monterade vår värmepump.
  Inget alls att klaga på.
  Kan varmt rekommendera dom
  Mvh Frasse Läs mer
  gillar detta
Kategorier

Tjänsteföretag lever på sitt goda ryckte

Reco.se är Sveriges största oberoende plattform för kundomdömen. Vi jobbar sedan 2007 för bättre företag och nöjda kunder.

Så här fungerar Reco