Flq Bygg Konsult AB
1.0 i betyg av av
4 omdömen
Är det här ditt företag?
Uppdatera ditt företag4 omdömen om Flq Bygg Konsult AB
skrev om Flq Bygg Konsult AB
Företaget saknar helt ansvar. Brister i betalning till underleverantörer, anställda och för byggvaror.
Mitt hus ett LB-hus 400 till 500 000 att rätta till. Använd vilket annat företag ni vill - det kan inte bli sämre! -
skrev om Flq Bygg Konsult AB
Det här är det värsta jag sett i byggbranschen.
Jag och min familj hade köpt tomt i Kolartorp Haninge och skulle bygga vårt drömhus.
FLQ skulle påbörja projektet juni 2020 och skulle vara klara i december 2020. Det är nu Juli 2021 och de är fortfarande inte klara. Alltså över 7 månader sena.
Jag hade i upphandlingsskedet tagit fram ett genomarbetat kontrakt, ABS18 i grunden samt 10 bilagor. Bland annat en bilaga som reglerar arbetsmiljön, en ganska noggrann beskrivning etc för att minimera risken för missförstånd.
Den här recensionen blir en hel bok om jag skall gå in i alla detaljer för hur katastrofalt dåligt och illa FLQ har skött sig, men i kort.
De själva är inkompetenta. Jag är själv företagare i byggbranschen och fattar väldigt mycket av byggnadsdelarna.
Hur FLQs upplägg verkar vara är att de anlitar bara UE, de billigaste de kan hitta eller de som är desperat att få jobb.
De ger UE bristfälliga instruktioner. Låter UE göra fel, för då har de en anledning att inte betala dom, kastar sedan ut dom och tar in en ny. Sådär har de hållit på. Med utbytta elektriker, snickare, markarbetare mm
Jag har fått vara på plats nästan dagligen för att kolla att de gör rätt och jag tog ganska tidigt in en projektledare som kunde hjälpa mig ha koll så att jag säkerställer att det byggs rätt. Projektledaren tog jag in när jag märkte att de inte kunde bygga hus själva. Min anlitade projektledare började med att styra upp gällande betalningarna eftersom de hade övertalat oss betala mer än betalningsplanen, så vi låg framtunga.
Men det tog långt tid att få husets olika delar byggda.
Ibland var det ingen på plats, de gjordes en massa fel som behövdes göras om, vissa fel, om vi inte hade upptäckt, hade huset behövts rivas. Nu står det ett hus där ofärdigt, med anmärkningar att fixa som kommer kosta ca 700.000. Deras vite är uppe i ca 1,4 miljoner.
Men då skickar de en excellista med påhittade kostnader. Påstår att jag gått runt och beställt en massa saker. Vilket såklart inte är sant.
Just det, vi har en whatsApp chatt som dialoger under bygget skulle skötas genom bland annat. Där finns ca 800 bilder och 200 filmer på de flesta fel som jag gått runt och pekat på. Dessa kallar de för extrabeställningar. Det känns tveksamt att de ens har läst och förstått vårat kontrakt ens en gång.
När min fru hört sig för så har hon fått tag på flera privatkunder som blivit drabbade av FLQ och det verkar vara exakt samma historia.
Förseningar, påhittade ÄTOr, inkompetens och riktigt fult beteende.
Nu har jag inte ens nämnt oordningen de hade. Det såg mest ut som ett bombnedslag. Efter en massa tjat, vädjan och till slut näven i bordet så har de städat eller satt någon slags ordning. Men det blev snabbt oordning igen.
De har varit så oförsiktiga med ytskikt att en massa skador har uppstått som är svåra att få snyggt nu.
Det finns ingen stolthet alls hos det här företaget och de har öppet sagt att de hittar sätt att kringgå systemet. -
skrev om Flq Bygg Konsult AB
Vi skrev ett avtal med FLQ i maj 2019, där tidplan fanns specad. Hela totalrenoveringen av huset skulle varit klar i januari 2020. Nu står vi här i juni 2021 - alltså är det hittills 1,5 års försening - och det är fortfarande inte klart. Mycket arbete har gjorts undermåligt och fick anmärkningar av besiktningsmannen. Dessa fel är ännu inte åtgärdade. Bygget stannade ett antal gånger och deras projektplanering lämnar mycket övrigt att önska.
Senaste vändan när arbetet påbörjades återigen i mars lovade de att det skulle bli helt klart till maj. Det är det inte. Jag kontaktade dem i förrgår med att skicka in en massa bilder på grava fel - arbetet är inte i närheten av fackmannamässigt utfört. De skulle återkomma. Idag påminde jag dem igen och skickade fler bilder och ber dem komma och kontrollera själva. Då kryper det fram att två av tre är på semester. Den tredje försöker jag ringa men han svarar inte. Jag skickar sms och får inget svar. Detta är ett typiskt beteende från deras sida - läs även omdömena på Facebook på deras sida så får ni se.
Eftersom bygget inte är klart ännu kan jag komma att revidera detta omdöme och det kommer jag att göra om de tar tag i alla fel och brister i det utförda renoveringsarbetet. Och blir klara. Fortsättning följer, med andra ord....låt oss se om de kan positivt överraska mig.... -
skrev om Flq Bygg Konsult AB
Vi anlitade FLQ för att bygga en nyckelfärdig villa. Detta visade sig vara ett av vårat livs störta misstag.
Efter 12 veckors försening flyttade vi in i huset. Då FLQ inte åtgärdade fel höll vi inne med sista betalningen. Istället för att göra rätt för sig och ta ansvar anlitar FLQ en advokat och stämmer oss på fabricerade grunder.
På grund av hur mycket stryk både ekonomi och välmående tog av rättsprocessen valde vi att i tingsrätten förlika med FLQ.
Detta företag bryr sig inte om sina kunder över huvud taget.