Gmm i Skåne AB

Vallgatan 6D, 242 31 Hörby — Visa karta

1.0 i betyg av av 1 omdömen
 

Läs vad 1 kund tycker om Gmm i Skåne AB

 • Reco tipsar!
  Er Byggare (Erby AB)
  4.5 / 5 i betyg — 165 omdömen
  Badge2020
  "Jag köpte fasadrenovering av min bostad på Söderåsen. Vi blev bemötta på ett mkt bra sätt, respektfullt ,yrkeskunnigt och fick utmärkta råd"
  Marianne O
 • 2019-06-03

  Spontant omdöme
  Johannes D skrev om Gmm i Skåne AB
  GMM i Skåne deltog i renoveringen av fasader och balkonger i vår bostadsrättsförening som underleverantör. Arbetet skulle skett våren 2010, men det sista arbetet GMM utförde var 2018 och då var det inte ens klart. Tidigare har SydArk dömt ut GMM:s arbete och nu har HSB:s balkongexpert kommit fram till att allt måste göras om från grunden. Naturligtvis har totalentreprenören huvudansvaret, men GMM bör undvikas.

  GMM använde enbart lågavlönade ungersktalande arbetare som inte fick tillräcklig handledning. Språket gjorde det hopplöst att kontrollera arbetet. Vi lastar därför inte arbetarna för resultatet, utan ansvaret ligger helt hos GMM:s ledning.

  Balkonggolven sprack och ytskiktet flagnade omedelbart. En del arbetsmoment gjordes om, men utan någon kompetenshöjning och med samma resultat.

  Arbetet följde inte teknisk beskrivning. Inte heller gjordes det klart. Mikrosprickorna i balkonggolven skulle lagas med epoxi, men det utfördes bara delvis och golven fick nya sprickor. Likaså lagade GMM enbart några av sockelsprickorna och använde då färg. Man sa att det skulle mörkna med tiden, men det har i stället ljusnat. Arbetarna bucklade till balkongskärmarna så vi fick köpa nya.

  Det fanns även brister i säkerheten. Arbetarna saknade vid flera tillfällen hörselskydd när de bilade. I föreningen på andra sidan gatan fogade GMM i Skåne om husen hösten 2018 och våren 2019. Även där användes ungersktalande låglönearbetare som slarvade med hörsel- och ögonskydd. De använde dessutom billiga redskap från Jula ”för hemmafixaren”.

  När arbetet påbörjades hette firman Bygg och Sanering i Skåne, men omvandlades till GMM Bygg och Sanering efter två år. Senare involverades GMM i Skåne i arbetet, medan GMM Bygg och Sanering avvecklades. Fr o m 2018 i har GMM Bygg och Sanering inga anställda och är inte momsregistrerat. Trots namnbytena har bolagen samma ägare, VD, styrelse, arbetsledare, adress och affärsidé. De hade också samma kontrakt med totalentreprenören.

  GMM-företagen arbetar enbart som underleverantör och erbjuder billig utländsk arbetskraft så att de etablerade firmorna som tecknar entreprenadavtalen kan spara pengar. Risken är också att arbetarna utnyttjas ekonomiskt, vilket är välkänt av Byggnads.

  GMM:s ständiga namnbyten visar på bristande stabilitet och ansvarstagande. Man lägger efter hand över ansvaret på firmor som inte längre existerar. Vår kritik riktar sig därför mot alla tre firmorna, även om det bara är GMM i Skåne som är verksamt idag. Bakom samtliga firmor står GMM Holding AB med samma ägare och styrelse som övriga GMM-företag. Namnbytena är bara ett sätt att visa upp en snygg fasad.

  Vi kan inte rekommendera några GMM-företag, varken existerande eller framtida med nya namn. I stället rekommenderar vi att man i avtalet med totalentreprenören har en klausul om att alla underleverantörer måste godkännas av beställaren. Läs mer
  gillar detta
Kategorier

Tjänsteföretag lever på sitt goda rykte

Reco.se är Sveriges största oberoende plattform för kundomdömen. Vi jobbar sedan 2007 för bättre företag och nöjda kunder.

Så här fungerar Reco