Är det här ditt företag?
Uppdatera ditt företag95 omdömen om Unionens A-Kassa
skrev om Unionens A-Kassa
Inte får man hjälp när man väl behöver. Måste betala tillbaka pengar jag inte har, för jag var svårt sjuk och missade skicka in aktivitetsrapporten. Trots intyg från läkare hur dålig jag var. Nu uppsagd medlem pga inte betalat avgift på 3 mån, ngt har blivit fel på autogirot. Jag har varit medlem i nästan 20 år och blir behandlad som skit. Otrevliga oxå när man gråter till o med. VARFÖR skulle jag vilja gå ur när man varit konstant medlem i 20 år? De måste väl förstå att ngt blivit tokigt? Så ingen hjälp efter 20 års betalande, får ett avbrott samt blir då lägsta nivå. Hur ska man överleva på det?
Ledsen svensk medborgare -
skrev om Unionens A-Kassa
Unionens a-kassa - undanhåller och mörkar information som sedan används till deras fördel och till nackdel för medlemmarna. Förklaringarna från dem är en byråkratisk sörja.
Klaga gärna till : arbetsmarknadsdepartementet.registrator@regeringskansliet.se
För att klaga på a-kassorna, ju fler desto bättre. -
skrev om Unionens A-Kassa
Unionens A-kassa är fruktansvärda att ha att göra med. Lång handlingstid för att få ersättning, dålig på att svara på mail. De plockar bort mail som man skickat till dem så man inte kan bevisa att man har mailat till dem. Detta på deras Mina sidor. Jag pluggade en kväll i veckan då jag var arbetslös och försökte anmäla detta på Mina sidor vilket inte gick så jag bad deras "Telefonist" att meddela min handläggare att jag studerar. Det gick inte först men efter tredje gången så gick telefonisten med på det. Hon lovade meddela. Vilket hon ändå inte gjorde. 2022 fick jag brev där de skrev att jag MEDVETET lurat till mig ersättning för att jag inte meddelat dem om mina studier. Jag fick under min studetid 30 p yth och 4016 kr CSN bidrag. Jag hade frågat CSN, Unionens fack, Unionens Akassa och Arbetsförmedlingen om det var okej att söka CSN bidrag för deltidsstudier och bara för studiematerial fast man studerar och samtliga svarade mig att det inte skulle vara några problem. Så 2022 fick jag brev att jag var återbetalningsskyldig 38000 kr + 11 000 till Unionens inkomstförsäkring och jag blev också avstängd från Unionens akassa i 190 dagar!!. De skrev också mail till mig (brev bifogat i mailen) där de ifrågasatte mitt val av kort kvällskurs."Varför valde du den kursen !!!!!???? så hade de skrivit. En massa frågetecken efter den frasen. En kvällskurs som hjälpt mig få jobb efteråt. Kände mig enormt kränkt av deras beteende så jag bytte A-kassa. Vill inte rekommendera dem till någon. Man blir kränkt av dem. Det hjälpte inte att överklaga något av detta till dem. De är också väldigt otrevlig på alla sätt när man försöker prata med dem.
skrev om Unionens A-Kassa
Har väntat på a kassa i 12 veckor nu. Fattsr inte varför det tar sön tid hos unionen ..fattar inte dom art som i mitt fall. Som resemontör så är kostnsrder och ligga ute och jobba hög sen när man inte blir respekterad när man fixar jobb..men 12 veckor helt värdelöst trir dom att man är miljonär...när min period är slut byter hag a jassa aldrig mer unionen
skrev om Unionens A-Kassa
Har väntat 6:v nu på att få ersättning. Jag blev varslad och arbetslös 1/1. 3/1 hade dom fått alla uppgifter dom frågade efter såsom arbetsgivareintyg. Otroligt dåligt! Har ni möjlighet välj en annan a-kassa även deras fackförbund är totalt kasst. Opersonligt utan någon återkoppling trots att man hade rätt till extra stöd.
skrev om Unionens A-Kassa
Gå INTE med i unionens a-kassa. Försökt i flera månader att få ersättning för TVÅ veckor, har skickat in massor med olika saker dom ber om och det tar aldrig slut. Dom håller på att be om saker från flera år tillbaka tills du ger upp och dom slipper ge ersättning. Värdelöst bemötande och dom ber om samma intyg, frågar helt orelavanta frågor, ALLT för att du ska ge upp och inte orka söka ersättning mer. Värsta jag haft att göra med.
skrev om Unionens A-Kassa
Helt värdelöst. Man skickar in ansökan, de stänger ned det. Sen öppnar det upp det igen. Stänger ned det och skapar ett nytt och vill att man ska skicka in alla jävla uppgifter en gång till, man ringer upprepade gånger och handläggaren är inte tillgänglig.
Hur svårt ska det vara att ringa upp den som ansöker om ersättning? Deras jävla system som inte fungerar att göra lista är det något allvarligt fel på.
Kort sagt. Ett jävla helvete. Jag gick ur A-kassan alldeles nyss och får fixa pengar på annat sätt. -
skrev om Unionens A-Kassa
Min fru har väntat över 10 veckor och de hittar på massa anledningar till varför det tar så lång tid. Ursäkt efter ursäkt.
"systembyte i våras"
"längre handläggningstider"
"sjukdom"
Jag har varit medlem i 3 år, men kommer nu att gå ur pga min frus upplevelse med Unionens Akassa. -
SVERIGES SÄMSTA AKASSA!!!!
Har betalat in pengar till dem i flera år, spenderat hur mycket tid som hels på att ladda upp alla dokument dem har bett mig om. Deras ärendehantering är totalt usel. De svarar sällan i telefon, det verkar som att alla deras medarbetare säger upp sig. De har även lagt ner mitt ärende nu, försökte ringa dem igen, men då får jag inget svar. Gå inte med i Unionens Akassa!!!! -
skrev om Unionens A-Kassa
Dear Unionens Akassan employees! I I really hope that 1000 sek that you took out of my monthly 4000 sek you will spend on your medicine that you will need in the nearest future! Stay away from these heartless monsters Those Unionsakassan people will make your life a nightmare, claiming every single krona from you jobless income no matter how small it is. They sneak and fish out every possible information and speculate on my and other people words, issue double facturas on the same case that is a total fraud. Plus unfriendly, cold customer service, that never calls, hides information, asking the same questions many times, extremely user unfriendly home website interface that constantly cant load at once etc... On the top of all, they prohibit to combine Swedish language part time studies of along with receiving money from them, motivating it that it distracts you from looking for a job. How to get a job in Sweden and integrate into society and finally escape this hell burocratic organisation without Swedish language? All in all, get away asap from this hell or think twice in becoming a memeber. Join a different one, it might be not much better, but at least you spare yourselves many sleepless nights, stress and depression.
skrev om Unionens A-Kassa
Extremt dålig UX på webben, svårt att fylla i rätt och dålig information. De behöver göra det mycket enklare och kommer då slippa många många telefonsamtal och handläggningstid. Min dotter fick inte ens rätt info över telefon med handläggare.
skrev om Unionens A-Kassa
Sämst ingen hjälp inget att ha välj nån annan a-kassan
skrev om Unionens A-Kassa
8 weeks now, 5 phone calls, impossible to get through to my specific “case worker”.
Tens of jobs applied to, all time reports added as required.
Not 1kr.
Do not expect this process to go even relatively smoothly.
It is the most chaotic, unstructured and quite frankly horrid process I’ve ever seen.
If you can, AVOID with all measures.
Utterly utterly useless service which I wish I never had to deal with but had no choice. -
skrev om Unionens A-Kassa
Det blir 67 dagar som jag är arbetslös.förra veckan jag har pratat med min hadnlägggare och hon sagt att du bevör inte lämna någon document du är klar med alla documenten och du måsta vänta på beslut,alltså jag har lämnat alla mina document på första veckan när jag blev arbetslös.jag får ingen pengar från någonstans jag har bara a-kassa,ni har dåliga servis
skrev om Unionens A-Kassa
Min första digital recension någonsin. För detta bör inte få fortsätta. Har aldrig blivit så dåligt bemött av något företag någonsin. Kundservicen går fort om de har chansen att gnugga salt i såren och upprepa självklarheter. Gäller det livsviktiga frågor får man i bästa fall en kopierad text från hemsidan man redan läst efter ett par veckor. Datum verkar högst godtyckliga på deras sida men obönhörligt hårda på kundens. Har aldrig fått ett riktigt svar på en fråga. Efter att ha påpekat en sak, fem gånger i deras egna meddelandesystem, kom istället för svar ett beslut och sa emot just det jag påpekat och bevisat. Omprövningen tog nästan 4 månader (utan inkomst över jul och nyår). Hade jag inte haft en fantastisk familj som stöttade hade jag varit hemlös idag. Aldrig mer!!!!
skrev om Unionens A-Kassa
Kriminella, nej jag menar Unionen har räknat ut att de vunnit mot samhället.
skrev om Unionens A-Kassa
Göra inte samma misstag som jag gjorde. Om du är företagare och medlam i Unionens A-kassa. byt nu vänta inte. de kommer aldrig hjälpa dig. Så här skriver de på deras hemsida "Du kan ändå precis som anställda ha rätt till ersättning vid arbetslöshet." dom är bedragare och vilseledare
skrev om Unionens A-Kassa
Herregud vilken tjuvar, vilken Mafia .dem tjuvar mitt i dagen .insåg mörk sida av Sverige.folk tänker att vi har skyddat om man ska förlora jobb det finns A kassa att hjälpa , istället dem visar middle fingar till dig när du behöver mest .
Försöker att ha min rätt tillbaka som jag betalade flera år och ni det dags när jag bli arbetslösa fick avslagen .Wtf ..
Varför ,hur ..man vet inte .
Efter förlorade jobb hittat en extra job i foodora delivery .där man känner knappt 5000kr .
Och har sagt till A kassa Union att jag jobbar där men jag fick avslagen pga att jag jobbar .
Fan är dem blind skriver och skickar all a timmar som jag jobbat där .
Betalar bank lån verje månad typ 4000kr .lgh hra 6000 plus alla annan räkningar hur fan ska jag betala med .100%jag hamnar i kronofogden pga skitt union .
Jag ber att regeringen ha koll på dem jävla tjuvar .
Ska göra inspektion hos arbetslöshet försäkring.
Jag ska aldrig mer lita på A kassa skit -
Värsta paragrafbedragarna!
Jag sökte ETT jobb och fick det, började månaden efter intervjun och nu säger unionen att jag ska betala en straffavgift på 1000:- för att jag inte sökt 6 jobb trots att jag fick jobbet jag sökte! -
skrev om Unionens A-Kassa
Detta är verkligen ett skämt. De har som regel att sätta absolut lägsta arvode för dig då de måste det vid första kontakt. Sedan då man överklagar beslutet så säger dom att man är satt i kön och de behandlar frågor som kom in 3-4 månader tidigare. Dock anmärkningar för ett missat samtal var de snabba med.
Unionens a kassa fick mest pengar av alla akassor, hela 18 miljoner kronor för att ta in mer personal som ska hantera dessa frågor.
Totalt inkompetent personal dessutom.
Ska kontakta nu inspektionen för arbetslöshetsersättning, gör det ni med så kanske det sker något..
Www.iaf.se -
skrev om Unionens A-Kassa
Första gången jag skriver en recension här, bara för att försöka få folk på bättre tankar än att falla för reklambudskapet från Unionen.
Som många andra här skriver om så är även jag en av dem i den oändliga mängden människor som fastnat i inskicknings-loopen hos Unionen.
För varje intyg, dokument och signerat papper som jag skickar med rekommenderat brev (då digitala inskickningar inte längre var okej av någon anledning) så kommer det nya krav ad infinitum.
Många gånger fick jag skicka samma sak flera gånger, och till slut så gav jag som många andra här upp.
Arbetstiden jag la på att försöka få rätt saker inskickat motsvarade vad som kändes som ett arbetsår i sig, det var under Corona-våren 2020 som jag ansökte och gav upp efter sommaren av konstant inskickande av papper.
Vill notera att jag fyllde i varje arbetad timme i detalj och dag, varje papper som någonsin efterfrågades skickades in, ofta fler gånger om.
Men i slutändan nekas allt, med förslaget att överklaga till Unionens egna jurister.
Förstår att mitt fall inte på något sätt är unikt, men vill ändå dela med mig så att kanske inte fler blir lika lurade av säljsnacket som jag.
/Sebastian -
skrev om Unionens A-Kassa
Sämsta skiten unionen akassa är bedrägeri i 5 månader har jag sänt intyg på intyg postade intyget 2 gånger men dom har ej mottagit några papper har sökt cirka 90 jobb i dag fick jag brev om att mitt ärende inte går vidare då jag ej sökt några jobb jenni har dålig attityd kommer nu gå vidare i domstol .Gå med i gruppen på fb.Unionen akassa berägeri företag
skrev om Unionens A-Kassa
VARNING! Unionen a-kassa är ett bluff-företag som systematiskt lurar folk på en månadsavgift för deras tjänster. Min fru är inne i vecka 13 av diverse ursäkter.
När det är dags för utbetalning tillsätter som olika handläggare från vecka till vecka, som alla kommer med olika tillägg som måste uppfyllas.
Hela upplägget är noga genomtänkt, där det hela går ut på att trötta ut den arbetslöse tills denne inte orkar längre.
I början går allt bra till, men får all information med vad som gäller och vad som behöver uppfyllas. Man gör det man ska och vid nästa återkoppling var det visst någon annan handläggare, som kommer med tillägg.
När tilläggen sedan är inlämnade återkommer en annan handläggare (ibland samma) med ytterligare tillägg.
När dessa tillägg är inlämnade kommer krav på ytterligare tillägg.
Osv.
Trots att allt, steg för steg, är gjort precis enligt instruktionerna kommer det ett beslut efter 12 veckor om att man nekar ersättning för att man har missat ett av tilläggen - trots att vi har digitala bevis på att det är mottaget.
Vid bestridan tillkommer bortförklaringar på varför man inte uppfyller kraven, vilket är en lögn då beslutet grundar sig i manipulerad data från deras håll.
Att manipulera information är dessvärre inte olagligt i Sverige, vilket dom givetvis har råkoll på.
Det nyttjas givetvis flitigt för att på ett systematiskt sätt fördröja, förhala, förneka och sedan ge avslag. Och så fortsätter det.
Vi pratar just nu med en jurist för att eventuellt dra ihop ett civilrättsligt mål mot Unionen då man på detta systematiska och genomtänkta sätt lurat av arbetare miljontals kronor genom en bluff-försäkring som inte betalas ut av diverse skäl (läs systematiskt ut-tröttande, tills den sökande ger upp och lägger ner samt förmodligen går ur.) På så sätt har man i år tjänat enorma summor - och man slipper ta sitt ansvar då den sökande frivilligt går ur Unionen.
Det finns många liknade fall på detta Ponzi-scheme liknande upplägg, där företag likt Unionen aldrig klarar en rättegång. Tyvärr vet Unionen att få människor orkar tjafsa. Jag är inte som andra, jag viker mig inte en millimeter för att stå upp för min frus rättigheter.
Vi ses. -
skrev om Unionens A-Kassa
Varit medlem i Unionen sedan 2015 och sammanhängande i A-kassan sedan 1995... alltid bara betalat och jobbat, haft anställda och betalat miljoner i skatt och pengar till unionen. Blev sedan anställd igen och uppsagd av ren otur pga Covid då företaget jag jobbade hos sparkade 70% av personalen. Jag får nytt jobb efter 1.5 Månad men behöver stämpla i 1.5 Månader fram till dess efter alla år som anställd och då börjar farsen... Det blir inkomst utredningar som skall intygas av externa parter trots att de fått fullmakt att gå in på skatteverket. Tidsrapporter såklart, men allt är löjeväckande, det märks att det är ett system gjort för att trötta ut de som behöver stämpla så att de skall slippa betala ut.
I 3 månader höll jag på för att sedan få ett felaktigt avslag... Det är svårt att nå handläggaren, du har en timme per dag på dig och för oss som jobbar är det dygnets sämsta tidpunkt.
Min handläggare var en riktig färsking som gjorde fel, sånt kanske kan hända men när jag desperat mailar och förklarar och blir TOTALT IGNORERAD, jag får svar på de meddelanden som det kan svaras delvis på men inte på mina uppmaningar. I ett av mina meddelanden skrev jag t.ex. "Ni har felaktigt skickat ytterligare en inkomstutredning på mig, trots att den första är genomförd och ok av er själva, jag behöver väl inte göra en likadan?" ... totalt ignorerat och dubbla utredningen låg kvar som "att göra". Utöver detta bad jag henne ringa mig i minst 3 meddelanden, dessa ignorerades. I min värld skriver man åtminstone tillbaka med ett svar typ "vi ringer inte upp" eller vad det nu är som gäller. När jag äntligen fick tag i henne efter många försök fick jag ingen ursäkt utan mer "Vi öppnar ärendet igen" och sedan "tvingades" de inse att jag faktiskt har rätt till betalning, så jag fick det jag hade rätt till, men hade jag lagt all denna tid på att arbeta någonstans hade jag fått ut dubbelt så mycket. Jag gick precis ur Unionen och kommer nog aldrig mer gå med i något liknande skämt som tituleras "trygghet".
Detta beteende skapar fientlighet. Kanske man inte borde ta detta personligen? Kanske inte, det är några som sitter och arbetar där enligt de instruktioner de fått. Det gör säkerligen så gott de kan, det är inte dem jag är irriterad på. Det är vad jag nu upplevt "på andra sidan" efter att alltid själv lyckats ha förmånen att ha jobb. Och hur kan så många som utnyttjar systemet få tillgång till detta? Är de smarta eller får de hjälp? Många frågor uppstår, många frågor, men jag kommer aldrig mer gå med i något "skydd" som har statlig koppling, det är privata lösningar som gäller i det här landet trots våra extrema skatter. Det här är skitdåligt helt enkelt. -
skrev om Unionens A-Kassa
Skicka inte in dokument i pappersformat. Det kommer bort.
Se till att ladda upp det digitalt så att det finns bevis.
Never ending story.
Ber om dokument, man skickar in, det duger inte, det skall vara nåt anna osv. -
skrev om Unionens A-Kassa
Ser att många är missnöjda.
Finns det ett intresse om jag skulle skapa ett facebook event och samla ihop alla som är missnöjda och åka till deras kontor? Gilla kommentaren för ett "Yes"
Varit medlem i 16 år sammanhängande utan att vara arbetslös och alltid betalat i tid och uppfyllt min plikt. Jag ligger nu på vecka 10 utan ersättning från dom. Min handläggare har inte telefon eller mail och får Copy paste svar från kundtjänsten. Rekommenderar inte unionen. -
skrev om Unionens A-Kassa
Jag brukar aldrig skapa konto för att göra såna här recensioner, men det här känns viktigt att sprida information om. Om det gick skulle jag ge dom minus fem i betyg!
UNIONENS A-KASSA ÄR SÅ FRUKTANSVÄRT DÅLIG MED OTREVLIGA HANDLÄGGARE.
Jag har betalat till a-kassan i hela mitt yrkesliv (35 år), nu är jag för första gången arbetslös sen jag gick ut skolan. Jag trodde a-kassan var till för att hjälpa människor men deras huvuduppgift verkar bara vara att i möjligaste mån undvika att betala ut ersättning. Genom att krångla, bråka och vara otrevliga hoppas de antagligen att folk ska ge upp och inte orka fortsätta kämpa för det som vi faktiskt har rätt till.
För mig tog handläggningen åtta veckor, då fick jag skicka in samma intyg flera ggr. Handläggaren krävde att min f.d. arbetsgivare skulle skicka in extra intyg och svar på frågor som jag själv inte fick besvara. Min arbetsgivare ringde många gånger men fick aldrig kontakt med någon som ville prata med honom. Men sen efter åtta veckor blev jag godkänd utan att de fått svaren som de påstod var så viktiga.
I augusti kom ett ilsket kravbrev på ett intyg jag skickat in redan i januari. Det kom två påminnelser också. Trots att jag lyckats få tag på kundtjänst som kontrollerade att jag verkligen skickat in intyget.
Tonen i deras meddelanden är alltid otrevlig och anklagande. När jag ställer frågor eller ifrågasätter deras påståenden svarar de inte på min fråga utan jag får långa brev med generella regler, även dessa skrivna i en väldigt otrevlig och anklagande ton. Kommunikationen blir väldigt mycket envägs. De kommer med ett påstående, jag svarar, det kommer ett nytt påstående utan någon som helst koppling till mitt svar. Och så fortsätter det...
Har ni ett val så undvik unionens a-kassa! -
skrev om Unionens A-Kassa
Tjuvar! Speciellt de människor som äger företaget och sätter reglerna! De har ingen skam och gör mer än gärna allt de kan för att hindra folk i att få de pengar de har rätt till. Jag hoppas att de som är högst upp i företaget får sparken och får sitta i samma problem. Det är det enda de förtjänar i tider som dessa!
skrev om Unionens A-Kassa
Riktig komedi företag, de gör allt för att inte betala ut ersättning.
Ytterst otrevlig personal ständigt strul ständigt måste man bevisa att man är arbetslös. De är duktiga på att chock höja priserna men när det kommer till att betala tillbaka då gör de allt för att behålla ersättningen. De mjölkar ut på allt drar ut på tiden. Väldigt okunniga typer man har att göra med håll er borta från detta bolag. Dem saknar empati sympati you name it. Finns ingen etik och moral jag hoppas innerligen företaget går åt helvete! -
skrev om Unionens A-Kassa
FYYYYY , bleb lurad av falsk corona unionens regel ! Fick avslag för ersättning ! Alldrig mer kommer jag att va meddlem hoss unionen!OBS !FALSK !!!! En medlemsmånad räknas som fyra
Månaderna mars till och med december 2020 räknas som fyra medlemsmånader vardera. Det betyder att du redan efter tre månaders medlemskap hos oss kan ha rätt till inkomstbaserad ersättning. I normala fall måste det ha gått tolv månader för att man ska ha rätt till det. Månader före mars och efter december 2020 räknas som vanligt.!!!!!! -
Inga problem alls.
Har bara positivt att skriva om Unionen.
Enkelt och smidigt. -
skrev om Unionens A-Kassa
SÄMSTA AKASSAN SOM FINNS.
VARIT MEDLEM I 10 ÅRS TID, OCH NU NÄR JAG VÄL BEHÖVER HJÄLP FÅR JAG ABSOLUT INGEN HJÄLP.
VILL HA KOMPLETTERINGAR, INTYG... HELA TIDEN.
GÅTT UR AKASSAN NU OCH SÅLT ALLT JAG ÄGER OCH SÖKT ALLA JOBB SOM FINNS UTLAGDA.
ALDRIG MER UNIONEN, BLI INTE MEDLEM DU KOMMER ÅNGRA DIG.... -
skrev om Unionens A-Kassa
Kanske dags att utöka öppettiderna för eran kundtjänst nu när många blivit arbetslösa efter corona. Omöjligt att komma fram till er.
skrev om Unionens A-Kassa
1 månad!! I över en månad har jag försökt kontakta dem med både telefon och mail. "Många som ringer, försök senare".. vilket skämt. När man mailar får man bara automatiskt generellt svar.
BYT A-KASSA IFALL NI KAN. -
skrev om Unionens A-Kassa
Helt värdelösa. Otrevlig och ytterst oprofessionell personal som gör allt för att fördröja.
Blev t.o.m. återbetalningsskyldig trots att jag hade intyg som gav mig rätt till ersättning, inget kan man göra åt saken heller.
BOJKOTTA UNIONEN, SVERIGE! DE FÖRTJÄNAR INTE VÅRA PENGAR -
skrev om Unionens A-Kassa
Det verkar som det är inte bara jag som som har problem med Unionens a-kassa.
Det har gått 4 veckor sedan jag har ansökt om arbetslöshetsersättning och dem bara krångla till det för mig. Jag har skickat in arbetsgivarintyg och andra handlingar som de begärt men ingen beslut än.
Vad gör man? Var ska man vända sig till? Jag når inte på telefon som är begränsat från kl.09- till 11.45. Men dem säger att ring senare o senare. I två veckor jag provar ringa varje dag! -
skrev om Unionens A-Kassa
Om det fans -0 så skulle jag ge det till dem.
UNDVIK!!!
efter att ha varit medlem i 21 år (först SIF sedan Unionen) och aldrig ha använt deras tjänster så blev jag tvungen att byta (mitt medlemskap blev avslutat i Unionen då jag blev anställd ut av en Myndighet) Då började dem kräva pengar ut av mig och slutade med att dem skickade mig till Krognofogden. JA du har läst rätt... :-/
Sämsta skiten jag varit med om.
UNDIV om du kan. Välj någon annan eller köp en privat försäkring, det fungerar säkert bättre. -
skrev om Unionens A-Kassa
Unionens A-kassa måste vara sämsta möjliga alternativ! Otrevliga, arroganta och aldrig nöjda! Först hade jag tänkt, att jag ska be om byta handläggare, men eftersom jag har läst alla inlägg här, förstår jag att jag kommer inte vinna någonting på det. Det ända vinst är byta A-kassan!
Precis som alla andra som hade skrivit här, började allt med alla möjliga intyg som blev skickade tillbaka om och om. Mina gamla arbetsgivare undrade bara varför är de aldrig nöjda? Efter 6 veckor blev jag godkänd, men det helvetet har bara börjat. Det är konstant kamp om min ersättning.
Jag är för första gången på 23år arbetslös. Jag har aldrig missat unionens a-kassans räkning och betalade månad efter månad som en åsna. Nu när man har det tufft i livet och behöver stöd MAN HAR BETALAT FÖR, är allt helt plötsligt problem.
Jag rekommenderar inte unionen inte ens till mina ovänner! -
skrev om Unionens A-Kassa
Handledaren vilseleder genom att begära in vissa intyg och inte andra vilket gör att det drar ut enormt på tiden. Anklagar sen mig när jag hör av mig igen och frågar vad som är problemet till att jag inte fått godkänt. Får då som svar att jag måste lämna in ytterligare ett intyg som han inte nämnde första gången. Gör det inom några timmar ändå händer inget. Hör av mig igen och får då veta att jag måste lämna in ett annat intyg från min tidigare utbildning och han fattar inte alls vad det är jag redan har lämnat in angående universitetsstudierna trotts att jag lämnade in exakt det som jag skriftligen fått i uppgift att lämna in. Efter ca 6 veckor av förvirring var handläggaren nöjd och godkände mig. Detta trotts att jag sen dag 1 gjort precis som han begärt och han då alltså allt eftersom ändrat sig och/eller krävt ytterligare information.
skrev om Unionens A-Kassa
Jag är arbetslös och det är otroligt jobbigt, bristfälligt självförtroende och så är man ju förstås medlem i Unionens A kassa som gjort saken bättre.
Ingen vill ha ersättning av er för att de vill utan är i behov, Jag undrar verkligen hur man kan särbehandla människor på detta sätt. Handläggaren säger till mig att jag måste ligga på dom och "kämpa" för ersättning.
Var vänliga och håll er borta ifrån denna a-kassan, detta är ett skämt. -
skrev om Unionens A-Kassa
Önskar att jag aldrig gick med i denna a-kassa! Har hållit på i flera månader, handläggaren krånglar hela tiden och de är så otrevliga! Denna process har bara gjort att jag fått ont i magen, stresseksem och inte vetat hur jag ska klara ekonomin...
skrev om Unionens A-Kassa
Sämst. Det har gått snart nio veckor och jag har inte ens fått besked om jag har rätt till ersättning.
Kommer bara nya frågor HELA tiden.
Var med i Byggnads tidigare och även om det kostade mer som var det värt det när jag blev arbetslös.
Går ur den här a-kassan omedelbart. -
skrev om Unionens A-Kassa
Gå inte med. Man får vad man betalar för. De är billiga att vara med i men de vet och kan inget. De är den sämsta a-kassa jag varit med i.
skrev om Unionens A-Kassa
Inga pengar efter 6 veckor, ringer och fråga varför. Får svaret att det är fel på arbetsgivarintyget, och vad är det för fel och när hade ni tänk att meddela mig om detta? Då svarar idioterna : du har jobbat för mycket vissa månader 🤔🤬 och arbetsgivaren har inte fyllt i rätt övertid på dig, men vi hade inget övertid utan att vi jobbade timme mot timme, för att vara lediga senare på året när vi har mindre att göra. Spelar ingen roll säger kärringen på a-kassan... jag ber om hennes nummer , så min gamla arbetsgivare kan ringa till henne och reda ut vad som är fel, får svaret : ber dem göra om och göra rätt 🤬 men för helvete. Då lägger hon på luren i örat på mig.... fy fan för unionens a-kassa, vem ska betala mina räkningar och fixa mat till kylskåpet? Undrar om dem har ett samarbete med försäkringskassan . Efter varit med i ca 20 år så är detta tacken, dax att byta a-kassa.
skrev om Unionens A-Kassa
Helt otroligt hur dåligt en a - kassa kan arbeta. Det är ju jag själv som betalar in till er för att kunna få hjälp den dagen jag behöver det. Får vänta flera månader på att få pengar överhuvud taget första gången man anmäler sig arbetslös.Tror ni på a - kassan att alla är höginkomsttagare så man har hur mycket pengar som helst sparat? När dagarna börjar ta slut så får man olika information hela tiden om vad som gäller och hur slutar det, jo då har man helt inte plötsligt rätt till ersättning en månad efter sista utbetalningen från er! Ringer och frågar vad är det som händer och varför får man inte rätt information! Ingen som kan svara på det i telefon för troligen har ni själva rört till det så ni vet inte vad ni ska svara helt enkelt. Sitter i samma sits igen och blir utan pengar men eftersom vi alla är höginkomsttagare så är det inga problem när räkningarna ska betalas och kylen börjar bli tom på mat.......
skrev om Unionens A-Kassa
Inget gott att säga. Oproffsigt och svårt att ha kontakt med de. Vill suga ur en så mkt det går rent ekonomiskt.
skrev om Unionens A-Kassa
Helt värdelösa. Jag begärde att mitt medlemskap avslutades. Det tog Unionen över 1 månad att skicka hem utträdesblanketten. Jag mailade dem och varje gång så hade brevet blivit förlorad i posten. Jag fick till slut blanketten via mail & fick skriva ut den & skicka den till dem...
skrev om Unionens A-Kassa
Finns det någon här som kan rekommendera någon annan A-Kassa, som är bättre än Unionens A-Kassa?
Jag har samma erfarenhet av Unionens A-kassa som många tidigare här beskrivit. Fick nej i juni, efter att för första gången i livet blivit arbetslös. Detta var första gången jag hade behov av A-kassa.
Nu skall jag gå ur Unionens A-kassa, och byta till någon annan! Och förhoppningviss hittar jag snart ett jobb...
Är alla andra A-Kassor lika dåliga, som Unionens A-kassa, så är det ingen mening med att betala medlemsavgift. Bättre att köpa några hyfsade fonder för de pengarna, och bygga sin egen A-kassa.
Är det någon som vet mer, om hur andra A-Kassor fungerar så skriv gärna här.
För varje inlägg som skrivs här, så är det tusentals som läser det, och förhoppningsviss har glädje av det. -
Hej
Vill varna andra för att inte råka för samma behandling hos Unionens a-kassa och unionens fackförbund..
Ser att det att det är många här på "reco" som verkar har drabbats av unionens kränkande frågor, ifrågasättande, förhalningar och krav på kompletteringar för att Unionen drar ut på tiden och mera motparter än en hjälpande hand.
Jag har ingen respekt eller tilltro längre till Unionen efter denna långa process med dem.
Flera av de som kommenterat här har fått känna av Unionens dåliga behandling och blivit utsatta för samma sak.
Det är klagomål på ingen empati, förhalade ärenden, förnedrade och ifrågasatta som om man vore en brottsling.
Man undrar ju varför man ska betala till en organisation som inte hjälper sina medlemmar, de har inte heller mage
att kommentera vad alla skrivit här. Vilket förvånar mig ännu mer.
Det är olyckligt att inte det här har uppmärksammats i media.
Jag rekommendera inte Unionens A-kassa eller fackförbund - det ska hjälpa arbetstagaren och inte motarbeta den
som betalat för att få deras stöd och ersättning. Tycker att Unionen bör skämmas och vidta åtgärder med tanke
på all kritik de fått här.