Är det här ditt företag?
Uppdatera ditt företag1 omdömen om Ica Banken AB
skrev om Ica Banken AB
Har aldrig sett liknande.
Har försökt lösa mitt blancolån - omöjligt att komma fram när man ringer till kundtjänst (minst 40 min telefontid)
För att lösa lån (handlar om ca 39tkr) vill de se 6 mån kontoutdrag var pengarna kommer ifrån. Har haft dessa pengar i kontot efter lgh försäljning. De ställer helt galna frågor: kontoutdrag (aldrig stött på liknande frågor innan) bl annat varför jag tog ett lån i första början om jag hade pengarna på kontot, ”Jag såg att du har nyss ansökt om ett nytt lån?” - Ja det stämmer via lendo då jag ville se ifall jag kan få ner räntan.
Om jag sålt fonder nu för att lösa lånet måste jag visa upp alla varenda avräkningsnota etc och återkoppling tar minst 5 dagar via deras säkra meddelande.
Fr o m att jag meddelade att jag vill lösa lån (26:e) kommer Ica banken tydligen preliminärt nu lösa mitt lån den 17:e i förutsättning att jag har skickat ytterligare massa underlag om mina bankkonton. Jag får betala ränta för denna tid ca 300kr extra.
Man känner sig så otroligt kränkt med alla deras frågor som om varenda människa är en skurk. Kommer ta hjälp av min bankman på måndag - då jag orkar inte mer att ha med dem. Har blivit så otroligt dåligt bemött av deras kundtjänst också som gör att jag vill klippa all engagemang med Ica banken.
Varning till er som funderar på att låna eller har lån hos Ica - Ica banken vill göra det så komplicerat (så fort någon vill lösa sitt lån eller göra en extra amortering - Läs inlägg som kunderna skrivit på deras facebook där man kan se flera liknande upplevelser) att kunderna som vill lösa sitt lån ska inte kunna göra det. Ica banken vinner på detta - och de kan hänvisa hela tiden till lagen om penningtvätt. Konstigt nog så är Ica banken enda bank där jag har stött på att man måste bevisa ursprunget på varenda krona. De förstår inte att om pengarna legat på ett konto hos en stor bank - granskningen har redan gjorts av den banken. Ica räknar att de får extra ränteintäkter (vissa har inte kunnat lösa sitt lån på flera månader (De tagit ett nytt lån för att lösa Ica lånet och sitter med dubbellån ) pga Ica bankens agerande.
Ta aldrig lån via Ica banken. Om jag hade vetat hur Ica banken är (lätt att ta lån hos dem - men omöjligt att bli av med) hade jag valt en annan finansiär.