Murar

Förrådsgatan 39A, 542 35 Mariestad — Visa karta

1.0 i betyg av 1 rekommendationer
Är det här ditt företag?
Genom några enkla steg kan du förbättra din profil på Reco.se. Det tar bara några minuter!
Ändra beskrivning
Lägg till öppettider
 

Läs vad 1 kund tycker om Murar

 • Mats C
  Mats C skrev om Murar
  Vi har haft dem där vi bor och en anställd reparerade vår rörspis med eldfast tegel. Det blev bra även om vi fick vänta länge på jobbet. Nu har de varit här och installerat ett galvanisterat rör i vår skorsten i den rökgång som går ner till kaminen. Det jobbet blev felaktigt utfört.

  Läs nedanstående e-mail som jag nyss skickade till dem och som beskriver det hela.

  -------------------------------------

  20120108 Var två stycken anställda här och installerade ett galvaniserat rör i rökgången till vardagsrummet. Jobbet tog fem timmar.

  De hade inte med sig rör så de kunde montera den stos jag sagt att jag ville ha monterad ca 120 cm upp på väggen då vi ska ha en spiskamin i vardagsrummet sedan. Jag hade bett er att de skulle sätta in en stos så det blev ordentligt anslutet och samtidigt förberett för spiskamin. Men det blev inte gjort.

  De som var här och jobbade sa att material, en rördel samt två böjar skulle ha kostat 2000 kronor. De sa att det var därför bättre att de kom en gång till, tog upp hålet och satte in stos längre upp. De murade fast det rör som kaminen var anslutet med i murstocken.

  20120111

  Jag reklamerade via telefon till Ove på firman att det är sämre nu än innan de kom hit och drog in ett flexirör i rökgången. Pasi var i Thailand. Det glödde bara svagt, brann ingenting alls. Ove sa att han skulle be de anställda kontakta mig. Idag 20120114 har de ännu inte hört av sig. Senare under dagen började det puffa så pass mycket ur kaminen då luckan var stängd att vi beslutade att inte elda mer i den.

  20120114

  Vi tyckte att det luktade rök i huset men förstod inte var det kom ifrån. Idag upptäckte jag att det runnit rätt mycket tjära ut ur kaminen ner på plåten under den. Två stycken hundkorgar för 800-1000 kr stycket är förstörda eftersom de låg nära kaminen och det runnit tjära på dem. Det kräver vi ersättning för.

  Jag ringde idag och pratade med sotarmästaren i Skövde. Han ska komma hit och inspektera ert arbete på fredag 18/1. Det är stor risk för sotbränd om det kommit mycket så mycket tjära i röret att det runnit ut ur kaminen och ner på plåten under den samt ut på golvet. Ger sotarmästaren oss eldningsförbud med det röret som era anställda monterat så kräver vi att ni omedelbart åtgärdar felet. Måste röret bytas, som det är stor risk för enligt sotarmästaren, så ska vi ha det åtgärdat omedelbart. Vi fick vänta flera veckor på att få hit er och då ni kommer så kan era anställda inte göra jobbet rätt. Det är kallaste tiden på året och kaminen i vardagsrummet är vår huvudsakliga värmekälla.

  Vi kommer att kräva ersättning för ökad elförbrukning då vi måste ha två byggfläktar på 1200w gående dygnet runt då det är som kallast.

  Vi kommer även att kräva ersättning för att ta bort tjäran från golv och kamin samt det besvär det innebär för oss att era anställda måste komma hit igen för att göra jobbet ordentligt.

  Nu avvaktar jag fredagen och ser vad sotarmästaren säger vid besiktningen.


  Fortsättning och uppdatering.

  Han som äger firman, var som sagt på semester då vi reklamerade att det inte gick att elda i kaminen. Pasi som han heter som äger Murarn i Mariestad har en gammal pensionerad gubbe som står i butiken och denne sa till mig i telefon att han "inte kan någonting". Jag bad honom be anställda ringa upp mig så att de fick komma och titta och åtgärda felet och det skulle gubben göra. Då ingen kom på flera dagar så ringde jag sotarmästaren för min erfarenhet av byggskojare samt att det är så viktigt att det är rätt installerat då det handlar om eldstäder gjorde att jag ville ha en kontroll så att inte huset skulle brinna ner och arbetet gjorts felaktigt. Jag anade oråd också då ingen hörde av sig på flera dagar.

  Sotarmästaren hade inte tid att komma på en veckan så resultatet var att vi var utan värme i två veckor i kallaste vintern.

  Pasi kom hit samtidigt som sotaren och det visade sig att det inte var något fel på installationen utan att det hade blivit ett sot/tjärlock som de enkelt hade kunnat rensa bort åt oss bara de hört av sig och kommit hit. Jag fick ingen ursäkt för att det inte kommit någon och ingen kompensation över huvud taget. Pasi var istället bara sur då han var hos oss. Han skrattade och hade roligt åt att vi hade dåligt isolerat också eftersom vi renoverar. Så toligt var det inte att vara utan värme två veckor i kallaste vintern kan jag tala om för er som läser detta.

  Tretusen mer än det skulle kostat kostade oss det där jobbet genom att jag var tvungen att ta hit sotare för en inspektion.. Tusenlappen var lön för att hans två anställda skulle ta sig hit och tillbaka.

  Dessutom bör nämnas att det ramlade ut en tegelsten ur den murning som en av hans anställda gjort då han reparerade vår rörspis en kort tid efter det att det var gjort.

  VARNING: Oseriös ägare av firman med inkompetent parsonal. Läs mer
  gillar detta

Karta

Större karta Vägbeskrivning
Förrådsgatan 39A, 542 35 Mariestad
Kategorier