En gullig frisör men som inte hade kunskap att professionellt kunna sätta i löshår. Hon tog ut mina slingor som var utförd av en frisör i Marbella.Thea tyckte arb var fantastiskt utfört och jag bad om ca 50 st likadan slingor.Hon gjorde först ljusa slingor, tog en kund emellan och jag fick be henne skölja håret för att det inte skulle bli för ljust.Hon satt i löshåret och jag bad henne försöka att göra fästena mindre de var väl stora. När jag kom hem upptäckte jag att det var lim i hårbotten, dragningar både uppåt och åt... sidorna som skulle ha resulterat i att håret skulle ha gått av. Efter en sömnlös natt pga smärta i hårbotten ringde jag till salongen på morgonen och berättade vänligt om detta. Jag gick dit och hon erkände att en del inte var bra. Hon tog ut några och till slut var det så få kvar att det var bäst att ta ut alla. Jag erbjöd mig att ta ut resten hemma och komma tillbaka dagen efter så hon kunde ta en kund. Hon tackade ja till erbjudandet.Jag var en av de två första i Sverige med löshår på privat personer , Arb för Carl M Lund , Perukshoppen, med teatrar, höll utb, arb med artister i Usa, jag arb som kemilärare på frisörskolor i Sverige så jag har lång erfarenhet!Jag kom tillbaka nästa dag med håret ordnat.Hon skulle göra små fästen, berättade vänligt att det hellre vara några mm från hårbotten än att det låg på huden.Hon visste inte riktigt hur hon skulle göra men vi kom gemensamt fram till en lösning.Jag hjälpte henne att hålla ordning på slingorna så håret inte skulle trassla sig.Jag såg att det hår som hon hade tagit ut dagen innan låg som en trasselsudd och hon kämpade med att dra ut hårstrån till slingor varpå det resulterade i att det var blandat kort o långt som hon klippt av dagen innan. Jag stoppade henne och sa om det var så trassligt o blandat med kort så skulle det inte bli bra.Hon förstod men sa att hon inte fick ta nytt hår. Då hoppar två andra frisörerna in o började läxa upp mig att det var inte okey att sätta om håret.Jag sa om det inte var bra gjort o det var fara för att mitt egna hår skulle gå av så hade jag rätt till det, jag var trevlig hela tiden.Det var Thea också.De andra frisörerna började diskutera att jag inte sagt att jag skulle ha ”halvor”?Halvor? De hade inte varit med under hela processen.Thea såg mina slingor som hon tog ut och skulle göra likadana. Det slutade med att hon tog av mig klippkappan och sa att hon ”inte kunde göra mig nöjd” och de andra två sa att ”jag ville inte bli nöjd”Jag gick ut och ringde den ansvariga på den andra salongen som upprepade att jag ”verkar inte vilja bli nöjd”. Sa sedan att man arb på olika sätt.Hon erbjöd mig komma till den andra salongen så skulle hon gå igenom men tänkte inte sätta tillbaka allt hår.Jag avböjde eftersom jag inte skulle få det hår jag bet för ändå..Står nu med lite hår i nacken.Bet 4650 sek o detta resultat är en mardröm. 3 besök på salongen,lagt 1 Tim på att ta ut slingor och nu bet för att ta ut och sätta in nytt hår på annan salong!Katastrof!
Märta är en driven och engagerad frisör utöver det vanliga, hon är inte rädd för att göra det där lilla extra för ett lyckat hår och en glad kund! Hon är också väldigt lyhörd och trevlig i sitt bemötande och mycket professionell. Jag är extremt nöjd med resultatet av klippningen, färgningen och styling. Rekommenderas varmt
Fick tid samma dag folieslingor. Påpekade ingen praktikant!!.
Behandling:
Ansvarig frisör för salongen tillfrågades genom hela processen av den unga frisören.
1. Hon frågar om det ska vara E4
2 Får hjälp med att blanda toning
3 Arbetar långsamt, måste få hjälp av tjejen i receptionen
4 Är mycket hårdhänt när folien ska tas bort i tvätten
5. Får hjälp att blanda nyansering
6.Klippning: kammar håret jämt på ryggen och klipper längst ute i kanten. Ingengenomklippning av hela håret.
Resultat: Utväxten syns tydligt... som två ränder uppe på huvudet och färgen är blekare jmf med tidigare trots önskemål om samma. Fick betala fullt pris!! Orkade inte diskutera då tjejen försökt göra sitt bästa.
Reklamation:
Gick tillbaka och erbjöds flera slingor som måste göras av samma frisör som varit handledare!? Jag önskade ny behandling hos frisör på systersalongen Luntmakargatan, då förtroendet var förbrukat för handledaren och salongen. Bemöttes hånfullt med tal om gråa hår och hotades av ägaren. Man påstod att tjejen visserligen börjat på salongen samma vecka, v10, men hon hade varit frisör i fem år innan hon börjat hos dem.
Jag har visat annan ”riktig” frisör och de menar att slingorna gjorts för glest och färg skulle lagts mellan mm
Har aldrig tidigare blivit så lurad och illa bemött på en frisersalong .