Rekommenderar absolut inte denna flyttfirma!
Redan inför flytten började det strula. De skulle låna ut flyttkartonger, men kom inte med dem på avtalad tid utan först två dagar innan själva flytten. Dessutom kom de endast med 30 kartonger, trots att jag tydligt hade sagt att jag behövde 40–50 st. Jag fick därför ändå själv gå och köpa fler.
När flytten sedan genomfördes fick de inte plats med alla saker och ville då ha ytterligare 1 000 kr för att åka och hämta resten. Med kommentaren: ”Kompis, jag ska vara schysst, det... kostar bara 1 000 kr.” Jag hade dessutom flyttat ett år tidigare med exakt samma storlek på bil och då hade jag även utemöbler, som jag sedan dess gjort mig av med. Det kändes därför väldigt märkligt att det plötsligt inte skulle få plats.
Men det värsta var flyttstädningen.
Frysen var inte ens avfrostad och hyllor samt tydliga ytor som ska ingå i en flyttstädning var inte våttorkade. Det handlade alltså inte om någon liten detalj som jag var missnöjd med, utan om grundläggande moment som inte var utförda.
Jag kontaktade dem när jag upptäckte bristerna, men då hade det gått mer än fem dagar. De hänvisade då till att avtalet anger fem dagars garanti på städningen och vägrade därför att komma tillbaka och åtgärda det. I stället erbjöd de, ännu en gång, att jag kunde få ”ett bra pris” på en ny städning.
Jag förstår att ett företag behöver ha villkor och tidsgränser för reklamationer, och femdagarsregeln står tydligt i avtalet. Men när det handlar om så uppenbara brister i en tjänst som faktiskt inte är korrekt utförd tycker jag att ett seriöst företag borde kunna göra en rimlig bedömning och ta ansvar även utanför en sådan tidsgräns. Att använda garantin som en strikt gräns för att slippa åtgärda uppenbara fel, och sedan erbjuda kunden att betala en gång till för samma tjänst, känns väldigt långt från bra kundservice.
Det är dessutom inte direkt någon avancerad insats som krävs för att rätta till detta. Det hade räckt att komma tillbaka och göra det arbete som redan var betalt för.
En sak som också känns relevant att nämna är att jag efter flytten blev ombedd att lämna en bra recension, och fick höra att bra recensioner hjälper dem mycket. Vid det tillfället hade jag ännu inte upptäckt bristerna i flyttstädningen. Nu när jag har sett resultatet och även upplevt hur företaget hanterade reklamationen tycker jag därför att det är mer rättvist att lämna en ärlig recension baserad på hela upplevelsen, inte bara hur det såg ut de första dagarna.
Misstag kan hända. Det jag reagerar på är framför allt inställningen när något blir fel: i stället för att lösa problemet på ett professionellt sätt verkar lösningen konsekvent vara att kunden ska betala lite till. ”Kompis, jag ska vara schysst” fungerar betydligt sämre när man som kund redan har betalat för en tjänst som inte är ordentligt utförd.
Efter hela upplevelsen skulle jag därför inte anlita denna firma igen och kan inte rekommendera dem vidare.