Marie H:
Mina förväntningar var inte stora då jag kämpat för hjälp i flera år utan att hörsammas.
Sökte hjälp med NPF-utredning.
Fick tid för bedömning snabbt.
Hjälp med ansökan till Försäkringskassan väldigt snabbt med ett bra underlag. Jag kunde inte själv finansiera utredningen och ansökte om förhandsbesked från Försäkringskassan.
Utförlig beskrivning över processen med instruktioner om hur jag skulle ansöka och hur jag skulle komma i kontakt med Nova psykiatri om jag hade frågor på vägen.
Oväntat snabbt förhandsbesked från Försäkringskassan som dessutom var positivt vilket chockade mig. Troligen pga att Nova psykiatri har erfarenhet och gör ett proffsigt förarbete. Och lika oväntad snabb respons från kliniken. Åter igen snabb återkoppling med tydlig tidsplan.
Min utredning skedde dels digitalt och dels genom besök på kliniken i Köpenhamn.
Bemötandet har varit fantastiskt. Jag har skrattat och gråtit men hela tiden känt mig fullkomligt trygg och framförallt SEDD.
Resultatet blev en väl genomarbetad utredning som jag känner mig väldigt trygg med.
Det stöd jag fått genom hela processen har gjort att jag känner mig helt säker på att fortsätta min resa på denna klinik.
För någon som stångats med besvär under många år och aldrig känt mig förstådd eller sedd så var denna upplevelsen något utöver det vanliga. Min tro på vården och mänskligheten är återställd och det ger mig gott hopp om framtiden.
Kicki E:
Efter vaccinationen mot svininfluensa 2009 fick jag en inflammation i muskler och leder, något som vården inte klarade av. På hösten 2012 påbörjade jag min akupunkturbehandling hos Dr Wang, som lovade att jälpa mig. Eftersom mina besvär pågått så länge krävdes ganska täta behandlingar under ett par år. Sommaren 2014 kände jag mig så pass bra att jag kunde göra ett längre uppehåll. Tyvärr återkom mina besvär i vristerna och de började svullna mycket. Jag blev såklart ledsen och deprimerad och trodde att det var "kört". För ett par dagar sedan besökte jag Dr Wang på nytt för att få en behandling. Det märkliga var att det räckte med en behandling för att få ordning på mina vrister. Hade jag vetat det, hade jag såklart tagit den behandlingen långt tidigare. Dr Wang och hans mycket vänliga och skickliga team rekommenderas varmt av mig. De kan göra underverk. Thank´s a lot Xiaoda!
Johan M:
Dr Jie has been one the most important people to motivate me on my recovery from a serious neurological disease. Her energy and office always creates a welcoming feeling that has become a second home. She is a light in a sometimes dark impersonal city surrounding. She has a deep understanding of the acupuncture points and which state your body is in, and can immediately know where to help. Strongly recommend to anybody who is feeling tension or dis/ease of any sort and recommend even to people who just want a check up to stay healthy.
alexandra g:
Terapimottagningen ligger på Nybrogatan på Östermalm. Det är en trevlig mottagning och jag blev väl bemött av psykologen. Jag hade ingen erfarenhet av terapi men jag fick den hjälp jag förväntade mig och behövde. Jag rekommenderar andra att vända sig till mottagningen.
Emi M:
Vilken parterapeut ska man gå till när helvetet brakat löst? Min (o)äkta hälft slog upp telefonkatalogen och valde snabbt som attan psykologen med största annons. Han gick då, i nödens timme, helt enligt principen "Den som har råd med stor yta har säkert flest nöjda kunder". Det visade sig vara rätt.
Vi fick komma dagen efter. Det var tur för vår familj.
Illertanten, som vi kom att kalla henne på grund av hennes 2 husdjur(!), är den som lyckades få oss att rädda vår relation. Egentligen säger hon inte så mycket under sessionerna- snarare erbjuder hon ett utrymme där båda får tala till punkt och tvingas lyssna på den andra (även om den är helt dum i huvudet). Ibland kommer hon med kloka råd som är värda varenda krona, trots att arvodet är som Ugandas bnp.
Vill du ha en mottagning som är kliniskt ren och stram med bara en noga utvald litografi på väggen bör du ABSOLUT gå någon annanstans. Hos Illertanten är det snarare som att slå sig ner i ett arbetsrum för trolleriläraren på Hogwarts. Märkliga, dignande bokhyllor med snidade trägrenar kantar ett rum där antika leksaker, afrikanska masker och högar av tidningar ramar in en stor soffgrupp där större delen av Stockholms medelklass suttit och snörvlat över sina världsproblem.
Men det är som att det där i mormorskaoset finns ett lugn som smittar lite.
Marie-Louise är som FN borde vara. Mot alla odds får hon Israel och Palestina att ta de första staplande stegen mot överenskommelse utan att någon part håller en bazooka eller brandbomb bakom ryggen. Hon tittar plirande rakt igenom dig och ser alla dåliga sidor du försöker dölja, men försäkrar samtidigt att det är okey att vara som du är. Hon lär dig att du inte kan ändra på någon annan, bara på dig själv och det känns som en äkta uppenbarelse..
Vi gick till Illertanten för 5 år sedan. Hade det inte varit för henne hade vi varit skilda idag. Men vi bor ihop.
Det är ju ändå det bästa betyget en terapeut kan få.
Mikael T:
Jag hade problem med hjärtat under 1.5 års period, inga läkare hittade nånting, hjärtat slog hårt och snabbt efter för mycket puffande en kväll på en e-cigarete. Jag gick till Jie och efter 3-4 sessioner var mina hjärtproblem i princip borta.
Och ni som ger dåliga omdömen för att det är dyrt och inte ens testat att gå fullt ut behöver inte ge en 1a, det är lite orättvist.
Annika K:
Duktiga sjukgymnaster mer stor bredd och kunskap. Spännande att det inte bara är traditionell sjukgymnastik som erbjuds utan det finns alternativ. Minus dock på att det är svårt att hitta parkeringsplats i området om man som jag för det mesta måste åka bil.
Ola:
Jag har fått ett fantastiskt bemötande på Livero och jag har fullt förtroende för dem. Vad är det som gör att du, Helene D saknar förtroende för dem? Jag blir nyfiken då min erfarenhet är tvärt emot.
Ralf Gustav Kennet N:
Har sökt verksamhetschefen på Doktor.se vårdcentral Garnisonsgatan i Helsingborg tre gånger utan återkoppling.Tacksam för en förklaring till utebliven återkoppling.
MVHR
Ralf Nilsson