Philita

Skillinggränd 5, 112 20 Stockholm — Visa karta

3.5 i betyg av av 8 omdömen
Välkommen till Philita AB!

Vi är din målare på Kungsholmen som utför alla typer av målning. Vi hjälper dig med allt från tapetsering, fasadmålning, dörrmålning och fönstermålning till trapphusmålning, lagning av väggskador, bredspackling, mindre snickeriarbeten samt mycket mer.

Vi står för tydlig kommunikation, väl utförda arbeten och en servicekänsla utöver det vanliga. Vi lämnar alltid 2 års trygghetsgaranti och innehar de branschspecifika ansvars- och trygghetsförsäkringar som krävs för att vara en seriös målerifirma. Vi riktar oss till såväl fastighetsägare och privatpersoner som bostadsrättsföreningar och företag. Varmt välkommen till oss!

Nås med fördel på mejl info@philita.se som jag läser kontinuerligt.

Läs vad 8 kunder tycker om Philita

 • 2020-02-25

  Spontant omdöme
  Karin Lovisa R skrev om Philita
  VILL KRAFTIGT AVRÅDA FÅN DETTA BOLAG. De överdebiterar med flera hundra procent från avtalad offert när man sedan ifrågasätter detta blir man stämd. Läs mer
  gillar detta
 • Reco tipsar!
  Annedal Bygg och Badrum AB
  4.9 / 5 i betyg — 75 omdömen
  fiveYearsBadge
  "Jag renoverade ett badrum och en WC med hjälp av Annedal Bygg. Det goda intryck jag fick från första början, höll i sig genom hela processen"
  therese b
 • 2019-08-27

  Verifierad kund
  Mikaela P skrev om Philita
  Vill AVRÅDA ALLA att anlita detta företag på grund av misstänkt stöld! Detta är en pågående polisutredning som pågått sedan maj.
  Med facit i hand så skulle jag inte rekommendera detta företag till min värsta fiende! Läs mer
  Gilla  
  gillar detta
 • 2019-05-30

  Spontant omdöme
  Kim Andrea B skrev om Philita
  Tar upp konsumenttjänstlagen angående offert och prissättning. Mer info finns på https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/vad-lagen-sager/konsumenttjanstlagen/, samt www.lagen.nu

  * En offert är ett juridiskt bindande dokument. Offerten blir bindande för den som lämnar den i samma ögonblick som den kommer fram till mottagaren. Mottagaren blir bunden av det eventuellt kommande avtalet först då denne lämnar ett antagande svar på offerten - en accept.
  * Du som kund ska betala det pris som du och företaget kommit överens om. Om ni inte har avtalat om pris ska du betala ett så kallat skäligt pris. Ett pris brukar vara skäligt om det motsvarar vad tjänsten normalt sett brukar kosta.
  * Om företaget har lämnat en ungefärlig prisuppgift, så får det slutliga priset inte överskrida det ungefärliga priset med mer än 15 procent.
  * Säljaren har rätt till pristillägg om hen har utfört nödvändigt tilläggsarbete eller om tjänsten har blivit dyrare på grund av omständigheter som beror på dig. Grundregeln är dock att säljaren alltid ska samråda med dig innan tilläggsarbeten görs.


  Jag får en offert av Philita AB i december 2018. Offerten är baserad på prospekt, bilder från visning och telefonsamtal eftersom jag ännu inte flyttat in i lägenheten.

  I januari 2019 ser Philita AB lägenheten "live" och offerten ändras inte (jag frågar, via mail 190110).

  En vecka efter påbörjat arbete (190302) får jag en delfaktura av Philita AB. Delfakturan stämde inte alls med offerten (fruktansvärt mycket dyrare) och arbetet var långt ifrån färdigt. Jag har inte fått någon information om att priset skulle ha ändrats men har varit mycket tydlig både i ord och skrift med att min budget är extremt snäv och kan inte överskrida offererat pris. Philita AB förklarar att orsaken är att arbetet tog längre tid än vad han först uppskattat i offerten. Jag avbryter det pågående arbetet och har två förslag till Philita AB:

  1: Arbetet avslutas halvfärdigt och då får de betalt för halva jobbet (plus 15% enligt konsumenttjänstlagen).
  2: Arbetet på de saker som har påbörjats avslutas av Philita AB, men då ska det i detalj uppges vad slutsumman blir.

  Philita AB valde alternativ 2. Vi enas skriftligt och i detalj om total slutsumma för projektet innan det fortgår (via mail 190305).

  När arbetet är klart skickar Philita AB en slutfaktura baserad på det vi kom överens om. I denna faktura betalas även det extraarbete (som inte ingick i den ursprungliga offerten, december 2018) och de extratimmar det tagit, enligt överenskommelse 190305. Jag godkänner arbetet och betalar (190315).

  Philita AB har flertalet gånger efter detta kontaktat mig och vill ha mer betalt än det vi kom överens om 190305. Två gånger har Philita AB sagt att de ska komma hem till mig!? för att diskutera extra betalning, trots att allt är betalt och klart enligt avtal. Läs mer
  2019-06-25 Philita AB svarar Kim Andrea B
  Jag informerade redan i dec 2018 att det kommer inte bli några överraskningar, vi loggar alla timmar på ditt fönster, så du kan följa arbetet dag för dag.

  På samma sätt som i lägenheten där du träffade oss alla, i dec 2018.
  Du har själv direkt till målarna lagt på spackling av väggar och tak, som jag tänkte att vi skulle tala om, på plats då vi ses. (inte på nätet)
  Själva målningen och snickeriet låg inom offerten eller hur ? (se vår logg) och då var du mycket nöjd med arbetet.

  Skickat: den 27 mars 2019 & den 27maj 2019
  Hej Kim,
  Min offert var från dec 2018 på en lägenhet jag inte sett, och du skulle med hjälp av din pappa och mamma fixa väggarna.

  Jag tänkte vi kunde träffas i din lägenhet i närtid, någon gång efter 18 tiden.

  Från Philita: Adam, Krystian och Philip
  Från Lägenheten: Kim, din pappa? din mamma? din jurist? någon ?
  Fungerar det någon dag för er, ge mig gärna några datum ?
  gillar detta
 • Reco tipsar!
  Briljant Tak & Bygg Stockholm AB
  4.8 / 5 i betyg — 57 omdömen
  Badge2020
  "Vi begärde in offerter för byte av takbeläggning. Vi fick snabb respons från Briljant Bygg. Trevligt bemötande och genomarbetad offert. Eft"
 • 2019-05-28

  Spontant omdöme
  Leif T skrev om Philita
  Vi är mycket nöjda med Philita AB som har utfört ett proffsigt målningsarbete i vår våning med fast pris och leveranstid .
  Kan rekommenderas ! Läs mer
  gillar detta
 • Axel M

  2017-02-27

  Spontant omdöme
  Axel M skrev om Philita
  Efter att vi haft besvär med andra byggarbetare var vi väldigt nog med vilka vi valde för att hjälpa oss med köket. Vi hade själva reglat och gipsat och ville vi ha hjälp med spackling och målning.

  Philip är vänlig, kunnig och på bara några timmar hade han gjort ett platsbesök och skickat offert. Arbetet utfördes på tid, offerten stämde och resultatet blev mycket bra.
  Vi rekommenderar Philita AB. Läs mer
  gillar detta
 • Reco tipsar!
  2 Snickare AB
  4.4 / 5 i betyg — 53 omdömen
  Badge2020
  "Vi gjorde en omfattande renovering av källare, kök och vardagsrum, med nytt värmesystem, badrum/tvättstuga i källare, ombyggnad av entré och"
  Anna-carin B
 • 2016-12-28

  Spontant omdöme
  Henrik F skrev om Philita
  Philita gav från start ett väldigt seriöst och ambitiöst intryck. De var punktliga och jobbet utfördes helt enligt önskemål. Vi är väldigt nöjda och kan varmt rekommendera deras tjänster. Läs mer
  gillar detta
 • 2016-10-31

  Spontant omdöme
  Git L skrev om Philita
  Mycket pålitligt och serviceinriktat företag. De gör ett jättefint målningsjobb och har utmärkt kontaktnät med skickliga kollegor i närliggande branscher t.ex snickeri och el. Läs mer
  gillar detta
 • Reco tipsar!
  Max Martin Construction AB
  4.7 / 5 i betyg — 132 omdömen
  Badge2020
  "Vår upplevelse efter offerts konsultation och priset var helt rätt; Att företaget var seriöst och har kunniga, vänliga, noggranna hantverkar"
 • Michael N

  2016-10-04

  Spontant omdöme
  Michael N skrev om Philita
  Vi anlitade Philita för målning av vår lägenhet på 74kvadrat (Sovrum, Vardagsrum, kök och hall.)

  Philip och arbetsledare var mycket professionella från den första kontakten och var med hela vägen till att projektet var klart. Vi fick rådgivning i val av färg och utförandet gick väldigt fort. Vi fick en offert innan arbetet utfördes som även reviderades då det vart färre timmar än beräknat. Trots att projektet utfördes på bara ett par dagar var måleriarbetet perfekt utfört. Allt sammantaget ett seriöst företag som håller vad som utlovas.

  Vi rekommenderar starkt Philita AB.

  Tack för ett väl utfört arbete!

  Michael Läs mer
  gillar detta

Bästa snickerierna i Stockholm:

5.0 i betyg av 135 omdömen
VIKTORIA P VIKTORIA P tycker:
“Peter gav oss väldigt bra serv...” Läs mer
4.7 i betyg av 162 omdömen
4.8 i betyg av 57 omdömen
4.9 i betyg av 48 omdömen
4.7 i betyg av 132 omdömen

Karta

Kategorier

Tjänsteföretag lever på sitt goda rykte

Reco.se är Sveriges största oberoende plattform för kundomdömen. Vi jobbar sedan 2007 för bättre företag och nöjda kunder.

Så här fungerar Reco