Är det här ditt företag?
Uppdatera ditt företagLäs vad 4 kunder tycker om Strandkliniken
skrev om Strandkliniken
Har flera obehagliga erfarenheter från Strandkliniken.
Här kommer ett exempel:
Föreställ dig att du är en ung tjej och att du råkar ut för att du måste genomgå en medicinsk abort.. Ett otroligt jobbigt beslut i sig med allt vad det innebär. Föreställ dig att du genomgår den medicinska aborten, men att att allt sedan inte går som det ska, d.v.s. det slutar med att graviditetstesten fortfarande visar positivt flera veckor senare efter aborten och att du har massa fosterrester kvar i livmodern. Något du själv ännu inte vet om, men kan ana eftersom graviditetstesten fortfarande visar positivt.
Om du gått till Strandkliniken för att utföra proceduren/ medicinska aborten, bli då inte förvånad om de står där helt handlingsförlamade utan varken teknisk utrustning eller kunskap hur de ska gå vidare, eller rent krasst ens en vilja att hjälpa dig.
Bli inte förvånad om en gynekolog tittar på graviditetstestet efter en sekund och säger att "nej det är negativt, du är inte längre gravid" (önsketänk), fast du själv vet att det krävs någon minut och att testet fortfarande visar positivt. För du har redan tagit 15 test hemma. Du VET! Bli inte förvånad om de försöker ÖVERTYGA dig om att du inbillar dig att testet fortfarande visar positivt. Bli inte förvånad när de till slut inser att de inte kan dölja att testen visar positivt, om de försöker ÖVERTYGA dig om att det är en NY graviditet. Trots att du själv vet att det är en biologisk omöjlighet och försöker förklara detta utan att någon verkar vilja tro på att du talar sanning. Bli inte förvånad om en otrevlig gynekolog säger till dig "Vem tror du att du är, jungfru Maria eller?"
Bli inte förvånad om du lämnar kliniken efter flera återkommande besök med en klump i magen och känslan av att bli så kränkt att du undrar om det ens är möjligt att behöva bli behandlad så? Kränkt av översittare i vita rockar som titulerar sig som "specialister inom gynekologi " utan att verka ha en susning om vad de sysslar med.. Bli inte förvånad om du i slutändan måste söka dig till en annan gynmottagning för att få hjälp, där du sedan måste genomgå hysteroskopi och skrapning. Där de tar saken på mer allvar....
Du har fått genomgå en abort, en abort som tog ett halvår innan den var över. Som att aborten i sig inte var nog jobbig, du har dessutom blivit förnedrad och kränkt som individ av hemska människor!
‐---------
UPPDATERING FEB 2021
Strandkliniken fick stänga ned sin abortmottagning och all gynekologi efter allvarliga brister kunde man läsa i tidningen under senare delen av år 2020...
Tyvärr fortsätter många av gynekologerna som arbetade på denna klinik nu att arbeta vidare på andra gynmottagningar. Man kommer dessvärre inte åt hela problemet genom att klappa igen kliniken. Personalen som arbetade på Strandkliniken kan glatt fortsätta sitt vedervärdiga arbete med att kränka och felbehandla individer (unga tjejor/kvinnor) som befinner sig i utsatt läge på en annan gynmottagning, utan att få några som helst konsekvenser.
En gynekolog jag särskilt vill varna för som arbetade på Strandkliniken:
Natalia Cruz, så kallad "specialist inom gynekologi/obstetrik" - arbetar numera på Capio Gynekologi i Solna. Vid inbokad tid med henne, lägg inte bena i gynstolen , se till att lägga dom på ryggen och kom illa kvickt därifrån! -
skrev om Strandkliniken
Vedervärdigt bemötande från både läkare och barnmorska. Den manliga gynekologen undersökte mig väldigt hårdhänt trots att jag hade berättat om smärta i underlivet. Vid ett tillfälle stötte han sina fingrar ut och in på mig helt frenetiskt tills jag bad honom att sluta. Barnmorskan sa att det kommer göra väldigt ont att göra abort. När jag sa: "Det blir nog okej om jag tar smärtstillande" svarade hon "Ja, fast många vittnar om att det här är den värsta smärtan de har upplevt". Sedan sa hon att jag hade planerat dåligt som tänkte göra en hemmaabort under en röd dag, trots att det var mottagningen som hade bokat in min första tid (då man får första pillret) 48 timmar innan. Allt som allt: En otroligt obehaglig upplevelse.
skrev om Strandkliniken
Värsta stället jag varit på! Stressad personal vid bemötandet. Mannen som var gynekolog var medveten om att min graviditet var oönskad, då jag blivit gravid trots p-stav. Kommer in i rummet där ultraljudet ska göras och där sitter en annan man under processen, han berättar könet på barnet utan att fråga mig! Sedan blir ja uppskickad till någon tjej i ett litet rum som börjar disskutera hur förlossningen ska gå till.Jag var i chock när jag lämnade kliniken.Fy säger jag 0/10 usch usch!!!!
skrev om Strandkliniken
Mycket trevligt bemötande på denna klinik. Träffade Doktor Oya för konsultation.