Bästa butik allt är perfekt!!!
Elgiganten
265 omdömen om Elgiganten
Reklamation... Jag köpte min Dreame X50 Ultra den 15 augusti för 7 990 kr. Redan efter cirka en vecka gick den sönder och den 27 augusti registrerades den för reparation hos er. I dag har det gått 40 dagar och jag har fortfarande ingen fungerande dammsugare eller något tydligt besked om när den blir klar. Enligt konsumentköplagen ska ett fel avhjälpas inom skälig tid och utan väsentlig olägenhet. Ni anger dessutom själva en normal servicetid på cirka 2–3 veckor. Jag har kontaktat supporten som hänvisat mig till butiken. När jag åkte till butiken hänvisade de tillbaka till supporten. Det är inte rimligt. Jag vill därför ha ett omgående besked: När får jag en fungerande dammsugare? Kan ni inte lösa detta omgående vill jag ha en ny motsvarande produkt alternativt häva köpet och få pengarna tillbaka. Annars går jag vidare med ärendet till ARN. 40 dagar för en produkt som gick sönder efter cirka en veckas användning är inte acceptabelt. Ärendet fortfarande öppet utan någon som helst kommunication
Lämnade in en Samsung a55 256gb på reparation men fick tillbaka en Samsung a55 128gb tillbaka utan information.
⭐ 1/5 Extremt besviken på Elgiganten. Det här är andra gången på kort tid som en beställning inte levereras enligt utlovad tid, och jag tycker att det är fullständigt oacceptabelt. Första gången beställde jag en iPad och en Apple Pencil som födelsedagspresent till min dotter. Beställningen skulle komma senast den 23:e. Pennan kom – men ingen iPad. Hela presenten var planerad utifrån den leveranstid som Elgiganten själva hade angett. Till slut fick jag köpa en iPad någon annanstans för att rädda situationen. En födelsedag går inte att flytta bara för att Elgiganten inte kan hålla sin leveranstid. Trots den upplevelsen gav jag Elgiganten en ny chans och gjorde en företagsbeställning på tre dammsugare under en kampanj. Leveransdatumet var den 16 september. Den 16:e kom och gick – ingen leverans och inte ens ett meddelande om förseningen. Nu visar det sig att leveransen istället förväntas den 1 oktober. Jag förstår helt enkelt inte varför ni tar emot beställningar och anger specifika leveransdatum när ni inte kan hålla dem. Om en vara inte finns tillgänglig ska kunden få veta det från början – inte efter att leveransdatumet redan har passerat. Två beställningar, två misslyckade leveranser. Första gången förstördes en födelsedagspresent, andra gången drabbades mitt företag eftersom utrustningen behövs i verksamheten. Efter detta har jag helt tappat förtroendet för Elgiganten och kommer definitivt att tänka mig för både en och två gånger innan jag beställer något här igen.
Min mamma,85 år beställde kyl och frys hos elgiganten med hemleverens och bortforsling av det gamla. Leveransen kom men de hade inte med sig verktyg så de kunde inte få med sig de gamla kyl/frys. Lämnade då det nya stående i hallen och det gamla stod kvar på sin plats och sa att någon skulle komma några timmar senare. Ingen kom o min mamma ringde och då kunde ingen komma förrän om 1 1/2 vecka. Hon skulle alltså vara utan kyl o frys i nästan 2 veckor i augusti och ha ett stort side by side stående innanför dörren i hallen. Jag kontaktade kundservice och det löstes lite snabbare. Men det är inte okej att man lovar saker i affären och att det inte håller i praktiken. För en äldre person blir detta väldigt stressigt när det blir så galet som detta blev
Jag beställde leverans och installation av en diskmaskin i Norrköping. Jag valde ett ledigt leveransdatum och fick en bekräftelse via mail på att tiden var bokad. Jag tog ledigt från jobbet och väntade på att de skulle komma. Vid 16 ringde jag och frågade när leveransen kommer. Det visade sig att min leverans blivit ändrad till en vecka senare. Istället för att ta på sig detta och be om ursäkt för förseningen, försökte kundtjänsten skylla det på mig trots att jag skickade både en vidarebefordran på mailet vilket hon av okänd anledning inte kunde öppna. Jag skickade bilder på mailet, trots det vidhöll hon att bokningen stämde. Skärpning Elgiganten!
Detta med partnerföretag fungerar mycket dåligt. Om jag går in och handlar på Elgigantens hemsida tror ju jag att jag handlar från just Elgiganten och ingen annan. Elgiganten själva tar inget ansvar för produkten trotts att det är deras hemsida det säljs på. Jag känner mig lurad.
Hejsan människor! Det är INTE ångerrätt om man tecknar mobilabonnemang i butik. Varning även på dolda försäkringar och andra konstiga avgifter som är svåra att överblicka när skickliga och hungriga säljare smider till verket. Ska aldrig mer ha med Elgiganten att göra. Lovade förvisso det redan när jag köpte en dålig diskmaskin där för flera år sedan, men av någon anledning fick jag hjärnsläpp och såg inte vilken butik jag hamnat i. Kunden har aldrig rätt på Elgiganten.
Rekommenderar inte Elgiganten Vi köpte vitvaror och annan elektronik för mer än 50 000 kr på Elgiganten i december 2025. Eftersom vi höll på att renovera lägenheten lät vi skyddsfilmen sitta kvar på kylskåpet tills renoveringen var klar. När vi nyligen tog bort filmen upptäckte vi en stor tydlig fläck mitt på kylskåpsdörren där ytan inte längre är matt och enhetlig som på resten av dörren. Vi kontaktade Elgiganten för att reklamera, men fick avslag. Motiveringen var att de inte kan fastställa när felet uppstod och att skyddsfilmen hade suttit kvar på kylskåpet för länge. Men vad är egentligen poängen med en skyddsfilm om den inte får sitta kvar under en renovering för att skydda produkten? Vi kunde dessutom inte upptäcka felet tidigare eftersom det var täckt av skyddsfilmen. Det är särskilt anmärkningsvärt eftersom Elgiganten själva skriver att de under de första 24 månaderna har bevisbördan för att ett fel inte är ursprungligt. (Elgiganten) Efter ett köp på 50 000 kr hade vi förväntat oss betydligt bättre kundservice och framför allt en seriös hantering av reklamationen. Mycket besvikna och kan tyvärr inte rekommendera Elgiganten.
Jag är rejält missnöjd hanteringen av mitt ärende. Och er dåliga kunskap och serviceanda! Tex Distansköpslagen! Elgiganten hade ingen koll på var min order var. Andra gången jag hade kontakt med kundtjänst på tisdagen fick jag bra bemötade. Hon berättade att den skulle vara i butiken tidigast fredag. Redan dagen efter fick jag sms att den fanns i butiken att hämta. När vi visade sms sa säljaren ”jaså den mobilen”. Säljaren frågade om skyddet. Vi hade också beställt skydd till skärmen. Då svarade säljaren att chefen hade satt på den. Vi hade inte sett skyddet ens. Hur vet vi om den sitter på ens. Så när vi kom hem öppnade vi för att kolla om det var ditsatt. Jag talade med kundtjänst igen (dagen efter) om min upplevelse i er butik. Och er personal sa du kan gå in till en valfri elgigant butik och lämna tillbaka den. Idag måndag 5 dagar efter jag hämtade den. Gick jag tillbaka till samma butik för att lämna tillbaka den. Och då hävdade de att det inte gällde pga. Att jag brutit förpackningen. Jag ville veta om skyddet satt där. Idag sa de att skyddet var ditsatt av annan personal på lagret. Får man ens öppna en förpackning utan kundens medgivande? Jag har fått lära mig att kunden ska ge samtycke till det? Hade säljaren haft en god service bemötande kunde den sagt självklart du kan lämna tillbaka. Du köpt den online och då gäller Distansköpslagen. Jag är missnöjd med hela köpet från början till slut. Ger noll poäng i omdöme! Endast den som satt i kundtjänst som gjorde sitt jobb.
HATA Elgiganten, köpte en svindyr dator. Ett riktigt uselt måndagsexemplar. Dom har bytt moderkort två gånger, nu är det samma problem en tredje gång, men nu vägrar dom laga datorn för att det är en lite spricka i skärmen. Idiotjävlar! Enligt deras hemsida skall man få en ny dator om samma fel uppstår två gånger. Men det är bara lögn. ALDRIG MER DETTA SKITBOLAG!
Alldrig mer går jag in på elgiganten i trelleborg... dom berättar Alldrig den fullt ut vad som sker om man byter mobil operatör. Skulle inte kosta något men fick en faktura på 1000 kr och nu en på 1500 kr. Så lita inte på dom..
Mycket dålig upplevelse. Jag lämnade in mina AirPods som jag dessutom har försäkring på, men det har nu gått över 4 veckor utan någon lösning eller tydlig information. Kundservicen är väldigt bristfällig – de svarar inte i telefon och när man går till butiken får man bara höra att de inte kan göra något. Det känns oseriöst och oprofessionellt. Jag rekommenderar verkligen att inte köpa AirPods härifrån, särskilt om du förväntar dig bra service vid problem. Väldigt besviken.
Se hit! Köp aldrig en diskmaskin av Elgiganten! Vi köpte en diskmaskin med installation och bortforsling. De kom bara hit och lämnade den och vägrade installera. Nu är det tredje gången vi bokar installation av diskmaskin och de struntar i det. Första gången sa de att vi inte hade vattenlås och behövde dra om elen. Ingen hade sagt detta på telefon fast vi specifikt frågat vad som behövdes. När vi sen kollade fanns visst vattenlås! Vi lät en elektriker dra om elen. Bokade ny installation. De kom aldrig. Ringde aldrig. Bokade igen. Fick tid efter 1 vecka. De kom, nu påstod de att vattenlåset behöver en ballofix. Vägrade installera annars. Det hade ingen heller sagt på telefon. Inte heller kunde de fixa detta. Firman elgiganten anlitar för installation av diskmaskin är uppenbarligen inkompetent eller arbetsskygg. Kommer nu begära återköp och handla på tretti. Hatar elgiganten av hela mitt hjärta. Vi har haft 2 obrukbars diskmaskiner stående i köket i 3v pga dem!!!
Jag kan inte noga beskriva min tacksamhet till Malku på support på Elgiganten Svågertorp Malmö. Fick perfekt hjälp, vänligt, proffsigt och tydlig kommunikation. En vänlig och mycket bra person. Jag är så nöjd! Vill verkligen rekommendera supporten på Elgiganten Svågertorp. Flera gånger har jag fått mycket bra hjälp.
Platser 19
Elgiganten AB
1.5 av 126 omdömenElgiganten AB - Täby
1.5 av 19 omdömenElgiganten AB - Linköping
2.8 av 16 omdömenElgiganten AB - Malmö
3.0 av 15 omdömenElgiganten AB - Kungens Kurva
2.1 av 11 omdömen
Om dessa omdömen
För oss på Reco är riktig transparens viktigt. För att hjälpa dig att utvärdera Elgiganten har vi sammanställt vad vi vet om deras omdömen
Trovärdighet Låg
Trovärdighet baseras på hur stor andel av företagets kunder som tillfrågas att lämna ett omdöme och hur stor möjlighet Reco har att bekräfta kundrelationen.
Företaget har inte bekräftat sin företagssida eller samlat in några omdömen. Reco kan inte heller koppla omdömena till företagets faktiska kunder.
- Mycket Bra
- Bra