Jag kan tyvärr inte rekommendera Carstedts Ford i Umeå.
Det här är utan tvekan den sämsta verkstadsupplevelse jag någonsin haft.
Redan från början fick jag ett mycket otrevligt bemötande. Mekanikern gav tydligt intryck av att han inte ens ville ta sig an bilen eller hjälpa mig, trots att jag kom dit med ett verkligt fel som behövde åtgärdas. Som kund hos en auktoriserad Ford-verkstad förväntar man sig professionalism, respekt och ansvar – inte att bli bemött som ett besvär.
Efter verkstadsbesöket uppstod dessutom flera... nya problem som inte fanns innan bilen lämnades in. Jag fick bland annat problem med TPMS-systemet, märken på dörrsidorna och en plastkåpa som enligt min uppfattning hade hanterats på ett mycket tveksamt sätt.
Det som gjorde mig ännu mer upprörd var att jag via FordPass-appen kunde se att bilen befann sig utanför verkstadens område och kördes på kvällstid, utan att jag hade blivit informerad om detta i förväg. För mig som kund skapade det ett stort obehag och ett allvarligt förtroendetapp. Om en verkstad behöver provköra en bil bör det kommuniceras tydligt med kunden, särskilt om bilen används utanför ordinarie arbetstid eller utanför verkstadens område.
Kommunikationen har varit under all kritik. Jag har behövt lägga enormt mycket tid på telefonsamtal, mejl, dokumentation och uppföljning bara för att försöka få svar. I stället för att ta ansvar har jag upplevt att mina synpunkter avfärdats och att verkstaden försökt skjuta ifrån sig problemen.
Det gick så långt att jag själv tvingades kontakta Ford Sverige för att försöka få hjälp med mitt ärende. Det borde aldrig behöva gå så långt när man lämnar sin bil till en auktoriserad Ford-verkstad.
Jag valde Carstedts Ford i Umeå eftersom jag förväntade mig kompetens, kvalitet och trygghet. Istället lämnade jag verkstaden med ett sämre förtroende än jag någonsin trodde var möjligt.
Jag kommer aldrig att lämna in en bil här igen och jag rekommenderar alla att dokumentera bilens skick noggrant med bilder och film innan bilen lämnas in.
Om jag kunde ge noll stjärnor hade jag gjort det.