Alla kategorier Trafikskola Örebro Kumla Scantec AB

Scantec AB

Kvarntorp Ytongbanan 101, 692 92 Kumla — Visa karta

2.0 i betyg av 1 rekommendationer
 

Läs vad 1 kund tycker om Scantec AB

 • Jonas P
  Jonas P skrev om Scantec AB
  Bernt Walter Linell som också driver företaget Beliit AB skröt över att han hade alla behörigheter och var godkänd för att examinera lastbilsförare men i verkligheten hade han det inte.
   
  Trafikcenter Scantec AB tog in 40 elever på lastbilsutbildningen utöver de gymnasieelever som gick där genom Alléskolan i Hallsberg, och en kurs med elever till blivande bussförare. Men i själva verket hade de inte mer kapacitet än att ta in mer än 20 elever på lastbilsprogrammet.
  Flera gånger när det stod körtid på schemat blev körlektionerna inställda eller mycket korta pga att det saknades bilar eller lärare. Ibland var också anläggningen uthyrd eller upptagen av andra. Då fick man titta på medan andra körde eller ibland vänta på att lärare skulle komma med bilnycklar för att få tillgång till någon av lastbilarna så man kunde övningsköra. Så säger de att de inte kan skriva ut något körkort pga att jag har fått för lite körtid. Hur ska man lära sig att köra lastbil när man inte får köra lastbil utan får gå och vänta på att en lastbil blir ledig eller att en lärare kommer?
   
  På en körlektion när jag skulle backa med släp för första gången och bad instruktören Åke Karlsson från Garphyttan om instruktioner hur jag skulle göra fick jag svaret ”Det får du räkna ut själv”. Det var först ett par veckor senare när en annan instruktör såg att jag inte kunde backa som jag fick hjälp.
   
  I kursplanen stod det att praktik ingick i kursen. De flesta eleverna kunde fixa egna praktikplatser själva. Men en del lyckades inte med det. En lärare vid namn Hubert Larsson erbjöd sig att hjälpa till att söka upp en praktikplats, men när man bad om hjälp och sedan frågade om han hade hittat någon praktikplats så svarade han att han inte hade sökt efter någon praktikplats. VD Christer Svensson frågade om alla hade fått tag på en praktikplats. De som inte hade fått tag på någon praktikplats skulle kontakta honom. Men när man skulle kontakta honom var han inte anträffbar. När jag talade om att jag inte hade fått tag på någon praktikplats för läraren Mats Örtegren, från Karlskoga, där han har drivit en trafikskola som har gått i konkurs, fick jag svaret ”Det är bara att söka vidare”. Så under dessa fyra veckorna fick jag ägna mig åt självstudier hemma. Om det då ingår praktik på en praktikplats i studieplanen så får de se till att det finns en praktikplats åt alla. Då är det de på skolan som har planerat dåligt. De får se till att det finns bilar och kompetenta lärare att det räcker åt alla eleverna som de tar in.
   
  Vi elever hade sökt och börjat utbildningen i god tro att vi skulle få ett körkort, vilket vi inte fick. Samtliga elever var tvungna att göra om teoriprov för C och CE samt nya uppkörningar eftersom de tidigare proven var ogiltiga. Vi elever hade sökt lån och bidrag hos CSN till en 20-veckorskurs som i själva verket har varit värdelös. Vad är det för trafikskola? Då kan man undra var kompetensen finns hos dem som jobbar på Trafikcenter Scantec AB i Kumla som ägs av Länstrafiken i Örebro län. Läs mer
  gillar detta

Karta

Reco tipsar om:
5 / 5 i betyg — 266 rekommendationer
Hässlögatan 20, 72131, Västerås
Kategorier