Är det här ditt företag?
Uppdatera ditt företag7 omdömen om Constrera AB
skrev om Constrera AB
Håller med nedanstående och har liknande exempel från vårt stambyte. Hela saken är som hämtad ur ett avsnitt av "Fuskbyggarna". Mår fortfarande dåligt när jag varje dag måste se spåren av dem i vår lägenhet, i form av fult satt kakel, slarviga listor, sprickor i taket, golv som är slipat helt ojämnt, luckor som de hade sönder ohc inte lagade och nu hänger "på svaj", repor i golvet efter deras maskiner, vattenskador i parketten, ja alla hundratals grejer som blev fel och s om vi stångat oss blodiga över. Hade vi inte kämpat som djur hade lägenheten sett ut som ett krig. Nu, efter miljoner mail, arga samtal och möten, åtgärdade de en hel del och förklarade sedan att de inte tänkte utföra mer arbete i vår lägenhet. Men felen de lämnade är fortfarande kvar och vi får bekosta att fixa dem. Fruktansvärt. Anlita dem INTE.
skrev om Constrera AB
Byggillet låter helylle och trevligt.
Arbeten på vår Brf visade motsatsen. Först var allt trevligt, men sedan... Det verkar vara en "varg i fårakläder".
Dom höll på med stambyten och balkonger och lägenhetsbygge. Allt löper bra så länge man inte har några synpunkter eller ifrågasätter om utförandet är rätt (vilket det inte var). Ingen kompetens vad gäller projektering, man bara bygger och så försöker man klämma Brf:en på allt som dyker upp, sånt som redan ingår i kontraktet eller beror på undermålig arbetsledning. Dessutom: bakfall i badrum, konstiga dragningar, fel betongkvalitet (trots certifierig), 90% ryska och baltiska arbetare (omöjligt att kommunicera) som dessutom inte verkar vara utbildade yrkesmän. Mycket fel som delvis gjorts om efter långa och jobbiga processer. Allt som firman inte gillar försöker man processa om och "stå på sig" trots att dom vet att dom har fel. Tips till firman; ägna den tiden åt att göra ett bra jobb istället för att ödsla veckor/månader av möten med jurister för att komma fram till samma sak. Så mycket tjafs och problem vi har haft... helt otorligt. Kan definitivt INTE rekommendera denna firma. Skulle snarare vilja avråda från att anlita dem. Företagsledningen kan verka kompetent men dom som gör jobbet verkar vara lotteri, och till på köpet otrevliga när man inte dansar efter deras pipa. Sämsta företaget jag varit med om. -
Respekterar inte besiktningsutåtande
Byggillet utförde en stamrenovering i vår förening. En mycket osäker och inkompetent platschef ledde arbetet. Byggillet fyllde inte i egenkontrollerna på bl. a. fallet i våtutrymmet m.m. Byggillet vägrar att utföra allvarliga anmärkningar efter garantibesiktningen. Byggillet valde istället att godtyckigt åtgärda de billiga anmärkningarna. -
skrev om Constrera AB
Jag är en mycket nöjd kund. Byggillet höll först en informationsträff som i och för sig var full med information och svårt att ta in allt men detta följdes upp under hela vägen med hjälp av informationsblad och ett möte i min lägenhet. Jag valde mycket tillval och dessutom byggde Byggillet om mitt kök till en peng som jag var nöjd med och där hanteringen med tillval, rot-avdrag m.m. var mycket smidig. Arbetena i min lägenhet blev färdigt enligt tidplan för tre veckor sedan och jag kan nu konstatera att jag är glad att min förening valde Byggillet.
skrev om Constrera AB
Avråder helt från att anlita Byggillet! Vår förening anlitade dem för ett stambyte. Deras offert var relativt billig och de framhöll sina höga kvalitetskrav och att de gav stora möjligheter för oss boende att själva välja lösningar m.m. För alla extrarbeten, alltså utanför den grundstandard som föreningen tillhandahöll, tillkom det dock orimligt höga priser på arbetskostnad och material och ingenting fick köpas in på egen hand utan allt måste gå via Byggillet, som tog överpriser för i princip allt. Om man ifrågasatte offerten ombads man istället att hålla sig till standardutförande. Detta gjorde att den från början prisvärda offerten blev allt annat än just prisvärd för oss boende. Att få kontakt med någon från Byggillet var i stort sett omöjligt så fort det gällde något som gått fel i lägenheten och de saker man hade bestämt "glömdes" ofta bort på vägen vilket ledde till extraarbeten och spräckta tidsramar (17 veckor istället för 9). Flera saker förstördes och golv och väggar repades och för varje fel de sedan skulle åtgärda uppstod det två nya fel. Ifrågasattes detta blev man dåligt bemött, i de fall de öht bemödade sig att svara. Att försökt reda ut alla fel och brister med platschefer m.m. var som att köra huvudet i en vägg, gång på gång. Byggillet är ett riktigt uselt företag som jag inte kan rekommendera till någon!
skrev om Constrera AB
Delar inte Anders uppfattning... vi uppskattade företagets seriösa genomgång av resp. lgh:ts innehavarnas önskemål både före o under stambytet. Dessutom en ansvarig projektledare som alltid gick att få tag på/i :D (nästan dygnet runt)
Det är alltid lätt att gnälla.. men vi fick dessutom bra förslag på olika alternativa lösningar! -
skrev om Constrera AB
Jag avråder dig från att anlita Byggillet! Vi anlitade dem för en stamrenovering. I stort gjorde de ett bra jobb mot föreningen men mot lägenhetsinnehavarna var servicen obefintlig. I mötet inför byggstart gav de intrycket av att de skulle göra allt för att lösa våra behov och önskemål. I verkligheten visade det sig vara omöjliga att ha och göra med. Jag har aldrig träffat ett företag med så litet service-mind som dessa. De tog även överpriser på extraarbete och var väldigt otrevliga vid vissa besök i lägenheten. Det var tråkigt eftersom det skulle krävas så väldigt lite av dem för att kunna vara ett riktigt bra företag, men ett företag är ju inte mer än de personer och den policy som finns på företaget.