Alla kategorier Begravningsbyrå Stockholms län Stockholm Norrmalm Fenix Begravning

Fenix Begravning

Klarabergsgatan 35, 111 21 Stockholm — Visa karta

4.7 i betyg av 382 omdömen
Vi på Fenix Begravning tycker inte att det ska vara för dyrt att anordna en vacker begravning. Istället vill vi flytta fokus till det som är viktigt på riktigt, nämligen att lägga tid på sina nära och kära och få ett vackert avsked tillsammans. Hos oss behöver du aldrig oroa dig över komplicerad samordning och omotiverade kostnader.

Målet för oss är alltid att ge våra kunder en begravning likt den vi själva skulle vilja ha för våra nära och kära.

Vi är stolta över att vi har blivit utsedda till Rekommenderat Företag 2015 och 2016 av RECO.
Stängt just nu
Mån-Sön: 08:00-20:00
 

Läs vad 382 kunder tycker om Fenix Begravning

 • TERESA CHARLOTTA D

  2019-07-18

  Spontant omdöme
  TERESA CHARLOTTA D skrev om Fenix Begravning
  Kontaktade Fenix vid min brors bortgång april 2019 och första intrycket kändes bra. Kvinnan som jag var i kontakt med kändes varm och hjälpsam. Men, det kändes som att dom hade mycket att göra eller om det var annat. Vi kände oss bortglömda, fick själva ringa ofta för att få svar på frågor som hon skulle återkomma om. En del saker glömde hon helt ta upp med oss och som inte blivit åtgärdade alls. Tyvärr så hamnade vi lite i kläm.
  Men räddningen i allt det tråkiga var officianten vi fick, Susanne Stenhammar. Helt fantastisk kvinna som var ett stort stöd och gav oss en vacker och värdig ceremoni för vår bror. Läs mer
  gillar detta
 • Stefan K

  2019-07-11

  Insamlad av företaget
  Stefan K skrev om Fenix Begravning
  Jag kan starkt rekommendera Fenix. Fick ett trevligt och kunnigt bemötande.
  Deras representant Adam kan starkt rekommenderas.
  /Stefan Läs mer
  gillar detta
 • Ulrika E

  2019-07-01

  Insamlad av företaget
  Ulrika E skrev om Fenix Begravning
  Allt har gått väldigt smidigt. Vänligt bemötande av Anne - Kristin i telefon ang. transport av kistan till och från kyrkan m m. Representanten Lisbet som närvarade under cermonin var också en tillgång och ingav trygghet. Läs mer
  gillar detta
 • 2019-06-22

  Insamlad av företaget
  Hans L skrev om Fenix Begravning
  Mycket fin och bra arrangemang av min anhörigs begravning.
  Trevligt bemötande i kyrkan.
  Mycket bra hantering och information av Gunilla Classon som varit ett stöd från första början.
  Tack så mycket. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2019-06-20

  Insamlad av företaget
  Arne C skrev om Fenix Begravning
  Trevligt, professionellt, inkännande, samt, som pricken över i:et, prisvärt! Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2019-06-09

  Spontant omdöme
  LENA B skrev om Fenix Begravning
  Oproffesionellt. Återkommer /återkopplar ej som utlovat. Vi fick rätta fel och brister som personalen orsakat. Ont om tid hela tiden. Mycket tid fick vi lägga på att leta på rätt person och få rätt info. Fick sen höra att detta berodde på så mycket sjuk personal och för lite resurser för uppdragen de hade. Kaos. Oroligt och stressande! Läs mer
  2019-06-18 Mikael N svarar LENA B
  Hej Lena,

  jag är ledsen att du upplevde att ni inte fick den snabba återkoppling du ville ha.
  Vi har kollat upp hur ärendet sköttes, och trots att din rådgivare blev sjuk under en längre tid ser vi att vi ersätta din rådgivare snabbt och hade tät kontakt med både dig och din syster via telefon, e-post och sms.

  Vi förstår att vissa vill ha tätare dialog än andra och ser över hur vi kan anpassa vår kommunikation för att bättre tillgodose allas önskemål och behov. Vi ser också över våra rutiner i samband med att en rådgivare med pågående ärenden plötsligt blir försvinner p.g.a. t.ex. sjukdom.

  Med avseende på det fel ni upptäckte i annonskorrekturen så var det tyvärr den mänskliga faktorn som smög in ett fel och det är också därför vi ber kund läsa igenom och godkänna korrekturen som en sista "check" innan vi skickar in den till tidningen (vilket vi också gjorde i detta fall och justerade så att det blev rätt i tidningen). Naturligtvis vill vi aldrig göra fel och vi arbetar på rutiner för att minimera det.

  Vi är tacksamma för din feedback, den hjälper oss bli bättre.

  Vänligen
  Mikael
  2019-06-18 LENA B svarar Mikael N
  Hej, nej du behöver inte vara ledsen, snarare väldigt bekymrad över din oproffesionella personal. Det var inte bara snabb återkoppling vi önskade. Vi önskade återkoppling så som den utlovats, och dessutom korrekt. Inget annat. Vår 'rådgivare' gav fel information flera gånger, blsndsdw5ihoo vårt ärende med annat, 'trodde' att hon var den som skulle vikariera för den sjukskrivna...... Nej, det blev snarare så att vi jagade henne för att rätta alla fel som 'rådgivaren' och den som upprättade dödsannknsen orsakade. Uppenvara stav-och korrektursfel som vi som kund fick rätta, med väldigt korta deadline. Nej, försök inte framstå oss som 'väldigt krävande kunder', vi önskade bara5fp korrekt information och på tid som ni utlovat. Ni misstolkar, vi ville inte 'ha tätare dialog än andra', bara korrekt. Sen låter det ju fint med att 'anpassa kommunikarionen' för att tillgodose allas önskemål och behov. För oss hade ansvaret av att återkoppla den tid som utlovats och ha korrekt information räckt långt. Inget annat. Det är trust att läsa era 'välformulerade' svar till missnöjda kunder, med en underton av att vi som kund önskat tätare dialog. Inte alls, om förtroendet funnits.
  2019-06-18 LENA B svarar Mikael N
  Hej, nej du behöver inte vara ledsen, snarare väldigt bekymrad över din oproffesionella personal. Det var inte bara snabb återkoppling vi önskade. Vi önskade återkoppling så som den utlovats, och dessutom korrekt. Inget annat. Vår 'rådgivare' gav fel information flera gånger, blandade ihop vårt ärende med annat, 'trodde' att hon var den som skulle vikariera för den sjukskrivna...... Nej, det blev snarare så att vi jagade henne för att rätta alla fel som 'rådgivaren' och den som upprättade dödsannonsen orsakade. Uppenbara stav-och korrektursfel som vi som kund fick rätta, med väldigt korta deadline. Nej, försök inte framstå oss som 'väldigt krävande kunder', vi önskade bara få korrekt information och på tid som ni utlovat. Ni misstolkar, vi ville inte 'ha tätare dialog än andra', bara korrekt. Sen låter det ju fint med att 'anpassa kommunikarionen' för att tillgodose allas önskemål och behov. För oss hade ansvaret av att återkoppla den tid som utlovats och ha korrekt information räckt långt. Inget annat. Det är trist att läsa era 'välformulerade' svar till missnöjda kunder, med en underton av att vi som kund önskat tätare dialog. Inte alls, om förtroendet funnits.
  Läs mer genom att expandera tråden +
  gillar detta
 • Pia B

  2019-05-01

  Insamlad av företaget
  Pia B skrev om Fenix Begravning
  Min pappas begravning blev ett mycket fint minne mycket tack vare personalen på Fenix begravningsbyrå. Personalen var alltid tillgänglig och mycket behjälplig i alla svåra beslut som måste tas i stunder av sorg. Jag fick snabb återkoppling, vägledning och ett fantastiskt bemötande. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2019-03-13

  Insamlad av företaget
  Katrine W skrev om Fenix Begravning
  Mycket trevligt bemötande, omtänksamma och tydliga.
  Inga extra kostnader utan allt blev exakt som jag fick berättat för mig vid första kontakten.

  Förutom några mobilsamtal har det varit enkelt att sköta på mailen då jag fått svar inom en dag, ibland samma.

  Upplevde att de på kontoret på Linnegatan gjort allt på bästa sätt för att underlätta i denna svåra tid.

  Stort tack! Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2019-03-07

  Insamlad av företaget
  Marie G skrev om Fenix Begravning
  Snabb och bra service, trevlig personal! Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • Lillemor A

  2019-02-10

  Insamlad av företaget
  Lillemor A skrev om Fenix Begravning
  Bra bemötande .trevlig personal Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2019-02-08

  Insamlad av företaget
  Anna Lena L skrev om Fenix Begravning
  Hjälp när vi skulle begrava vår far
  ett jättebra bemötande väldigt lyssnande och hjälpsamma Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2019-02-06

  Insamlad av företaget
  Brita N skrev om Fenix Begravning
  Jag tyckte dom gav ett bra och varmt mottagande! Våra förväntningar uppfylldes, vi är överlag mycket nöjda med eran tjänst. Stort tack till Peter och laura! Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2019-01-31

  Insamlad av företaget
  Maud S skrev om Fenix Begravning
  Hej
  Jag hade önskat en personlig kontakt.
  Det är lätt att det blir missuppfattningar, som t.ex visste vi inte skillnaden mellan representant och cermoni mästare.
  MVH Maud Sannes Läs mer
  gillar detta
 • 2019-01-23

  Spontant omdöme
  Bengt K skrev om Fenix Begravning
  Fenix – begravningsbyrån med katastrofalt bemötande
  Fenix kontaktades för att man kunde kontaktas även på en helg efter att 98-årig fullt vital man dött fredag e.m. Trots åldern alltså en mycket plötslig död och chockartad för hustrun. Fenix återkom som utlovat på måndagen med löfte om första möte för begravningsplanering onsdag kl. 10. 92-åriga änkan kokade kaffe, tände ljus och satte fram foto på maken. Men Fenix kom inte. Hörde inte av sig! Vi (dotter och barnbarn) ringde upp Fenix – som skulle kolla vad som hänt. Men Fenix hörde inte av sig då heller. Bad aldrig om ursäkt!
  Efter olika egna försök fick vi kontakt med den som skulle ha kommit, hon hade ingen aning om detta och befann sig 16 mil från Södertälje. Fenix hade alltså ingen koll på någonting. Man undrar om dom skulle ha kommit på själva begravningsceremonin, om vi hade kommit så långt. Läs mer
  2019-02-01 Mikael N svarar Bengt K
  Hej Bengt

  Naturligtvis väldigt tråkigt att läsa din RECO. Tyvärr uppstod ett missförstånd mellan två kolleger som gjorde att vi inte kom till mötet. Vi erbjöd en ny mötestid när vi insett misstaget men då hade ni redan löst det på annat sätt. Vi beklagar detta.

  Vänligen
  Mikael
  gillar detta
 • 2019-01-19

  Insamlad av företaget
  Anna L skrev om Fenix Begravning
  Fått så fin hjälp, lätt att få kontakt m begravningsbyrån, väldigt familjär o varm känsla. Kan absolut rekommenderas!!! Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2019-01-15

  Insamlad av företaget
  Agneta M skrev om Fenix Begravning
  För att få gjort det mesta via telefon/mail så fungerade det riktigt bra. Vänlig o gullig personal. Man får dock korrekturläsa typ dödsannons o programkort mycket noga o läsa igenom allt för att undvika stavfel o dyl.
  Fick också en känsla av att det inte fanns nån längre erfarenhet av begravningsverksamhet... Läs mer
  gillar detta
 • 2018-12-05

  Verifierad kund
  Barbro P skrev om Fenix Begravning
  Vänligt bemötande och snabb hjälp Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-12-04

  Verifierad kund
  Mette H skrev om Fenix Begravning
  Köpte direktkremering.
  Trevligt bemötande och snabb hantering i ärendet.
  Inga onödiga säljfasoner.'
  Rekommenderas till alla som vet vad de vill ha ut av en begravningsbyrå. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • Karin S

  2018-12-02

  Verifierad kund
  Karin S skrev om Fenix Begravning
  Direktkremation
  Utmärkt bemötande
  Korrekt och diskret handläggning
  Ärendet ej ännu avslutat. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-11-28

  Verifierad kund
  Andrei B skrev om Fenix Begravning
  Proffsigt. Begravning, kremering av vår far. Enkelt och allt hanterades på ett bra sätt. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-11-23

  Verifierad kund
  Tomas T skrev om Fenix Begravning
  Direkt kremering. Bra bemött. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-11-23

  Insamlad av företaget
  Susan G skrev om Fenix Begravning
  - Köpte kista och frakt till kyrkan.
  - Väldigt trevligt , trots att begravningen bokades med kort varsel.
  - att allt skulle fungera tidsmässigt, vilket det gjorde.
  - jag kommer absolut att remmendera Fenix till andra.!! Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-11-22

  Verifierad kund
  Karin F skrev om Fenix Begravning
  Nyttjade direktkremering.
  Blev väl bemött, fick den hjälp och information jag behövde via telefonkontat så jag känner mig nöjd. Läs mer
  gillar detta
 • Ina Ö

  2018-11-21

  Insamlad av företaget
  Ina Ö skrev om Fenix Begravning
  Hej.
  Då detta var den första begravningen jag ordnat, anser jag mig ha fått full information om vad som ingått i de olika alternativen. Jag tycker också jag blivit mycket väl omhändertagen i en svår stund. All hjälp jag önskat har jag fått, trots lite speciella önskemål.
  Jag känner mig mycket nöjd med alla de kontakter jag haft med Fenix och hela begravningen som sådan. Jag kan varmt rekommendera denna begravningsbyrå! Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • Christina K

  2018-11-04

  Insamlad av företaget
  Christina K skrev om Fenix Begravning
  Vi hade begravningsceremoni i kyrka och därefter kremering. Vi fick bra bemötande och hjälp från början. När vi bestämt oss hur vi ville utforma begravningen hjälpte Fenix oss med allt vi behövde och det blev precis som vi tänkt oss. Deras representant som var på plats vid ceremonin var vi mycket nöjda med. Inget kunde ha blivit bättre. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-10-30

  Verifierad kund
  Camilla D skrev om Fenix Begravning
  Direkt kremering
  Föredömligt bemötande
  Hade inga förväntningar pga att jag ej har behövt använda deras tjänster tidigare, men är väldigt nöjd hitils
  Mycket nöjd Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-10-30

  Insamlad av företaget
  Eva T skrev om Fenix Begravning
  Vi anlitade Fenix begravningsbyrå när vi begravde vår son.
  Jag hade en kontaktperson under hela tiden för planering och genomförande av begravningen och hon var mycket hjälpsam och tillmötesgående och ordnade allt efter våra önskemål. Allt blev som vi önskade på begravningen så vi är nöjda. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • Miriam B

  2018-10-29

  Insamlad av företaget
  Miriam B skrev om Fenix Begravning
  Jag köpte en direkt begravning och blev bemött på ett helt fantastiskt sätt av begravningsentreprenör Anne-Kristin Dahlström, som agerade mycket proffsigt och med stor erfarenhet genom hela den här stökiga processen. Så tacksam för all den tid och energi hon la ner på att hjälpa oss och kan varmt rekommendera Fenix Begravning. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-10-25

  Insamlad av företaget
  Tomas J skrev om Fenix Begravning
  Nöjd med bemötande och service när min mamma skulle begravas Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-10-25

  Insamlad av företaget
  Ingmarie H skrev om Fenix Begravning
  Hade förväntat mig mer aktivt stöd på vad som behövdes/kunde göras. Tyckte det var snarare så att jag fick ställa frågor och leda processen. Lätt att nå min kontaktperson och hjälpsam när jag ställde mina frågor. Läs mer
  2018-10-31 Mikael N svarar Ingmarie H
  Tack för din återkoppling Ingmarie.

  Det är förstås väldigt tråkigt att du inte fått ett mer aktivt stöd och naturligtvis ska det inte vara på det sättet. Sedan din återkoppling har vi sett över och justerat vissa rutiner samt utbildat all personal för att undvika att något liknande händer framöver.

  Det glädjer mig att vår personal var hjälpsam och lätt att nå.

  Vänligen
  Mikael
  gillar detta
 • 2018-10-24

  Insamlad av företaget
  Charlotta H skrev om Fenix Begravning
  Väl bemött
  Trevligt och informativt
  Lättillgängligt Läs mer
  gillar detta
 • 2018-10-23

  Verifierad kund
  Marie A skrev om Fenix Begravning
  Jag är mycket nöjd, blev bemött med omtänksamhet och värme, väldigt proffsigt Läs mer
  gillar detta
 • 2018-10-23

  Insamlad av företaget
  Mats Y skrev om Fenix Begravning
  Begravning av min hustru

  Alltid omtänksamt bemötande

  Planenligt genomförande

  Ceremonin genomfördes på ett bra sätt. Läs mer
  gillar detta
 • Gustavo F

  2018-10-21

  Verifierad kund
  Gustavo F skrev om Fenix Begravning
  Väldigt bra mottagande vid en svår tid för oss efter förlusten av vår mor, kan starkt rekommendera deras tjänster.
  Mvh Gustavo Läs mer
  gillar detta
 • Jens S

  2018-10-21

  Verifierad kund
  Jens S skrev om Fenix Begravning
  snabb och tydlig återkoppling,
  användarvänlig, intuitiv websida,
  välstrukturerad dokumentation Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-10-19

  Verifierad kund
  Antti V skrev om Fenix Begravning
  Mycket bra hemsida där det var enkelt att få mina önskemål tillgodosedda. Snabbt svar och behandling av mitt ärende Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-10-17

  Verifierad kund
  Petra W skrev om Fenix Begravning
  Borglig begravning med kremering.
  Allt har vart bra och dom har vart tillmötesgående och förståeliga då mitt ärende inte vart som alla andra. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • Lennart Ö

  2018-10-16

  Verifierad kund
  Lennart Ö skrev om Fenix Begravning
  Direktkremation. Mycket bra. Minaförväntningar blev uppfyllda till fullo.MYCKET NÖJD. Stort tack. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-10-14

  Verifierad kund
  Anette B skrev om Fenix Begravning
  Köpte en direktkremering, eller direktare, som det kallas idag. Blev inte pådyvlad någonting extra, vilket gjorde att urna glömdes bort. Min affär med Fenix begravning är ej slutförd ännu, så slutomdöme får vänta. Läs mer
  2018-10-31 Mikael N svarar Anette B
  Tack för din återkoppling Anette.

  Baserat på den tillgängliga informationen från ditt omdöme har vi lite svårt att förstå vilken begravning det gäller - du får gärna höra av dig till oss så vi förstår situationen bättre.

  I typfallet för en direktare är det vanliga att man inte beställer en urna i samband med en direktare då kyrkogårdsförvaltningen tillhandahåller det som krävs.

  Vänligen
  Mikael
  gillar detta
 • 2018-10-12

  Verifierad kund
  Iwona M skrev om Fenix Begravning
  Hjälpen vi fick i samband med en kremering var utmärkt. Servicen och bemötandet utomordentligt bra! Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-10-08

  Insamlad av företaget
  Lin H skrev om Fenix Begravning
  Min brors gravferd var verdig og bra. Alexandra gav meget bra oppfølging og service.
  Viste respekt for vad vi gikk igjennom, og hjalp til med alt.
  Tack Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-10-07

  Insamlad av företaget
  Claes-Göran S skrev om Fenix Begravning
  Jag har efter rekommendation anlitat Fenix Begravning då min mor gick bort i slutet av augusti. Jag har haft ett flertal telefonsamtal med Fenix och blivit mycket väl/professionellt bemött.
  Det var en mycket fin begravningsgudstjänst som Fenix hjälp till med att arrangera vilket gör att jag kommer att rekommendera Fenix till släkt och bekanta. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-10-02

  Insamlad av företaget
  Mats B skrev om Fenix Begravning
  Proffsigt och lyhört.
  Hela processen fungerade utmärkt. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-10-01

  Insamlad av företaget
  Linda Ö skrev om Fenix Begravning
  Jag kontaktade Fenix för begravningen av min pappa och fick ett rakt och enkelt bemötande vilket gjorde att jag anlitade dem. Jag har absolut ingen erfarenhet av begravningar och tyckte till en början att allt flöt på bra. Dock framkom det vid senare samtal med prästen att jag borde ha fått frågan om vi i familjen ville ta ett sista farväl av pappa i kistan, men någon sådan fråga hade vi aldrig fått. Inte heller blev vi kontaktade angående möjligheten att klä honom i hans egna kläder. Eftersom jag inte har någon erfarenhet av begravningar var detta inte något jag frågade om, utan jag tog för givet att Fenix skulle guida oss igenom åtminstone de vanligast förekommande valen och möjligheterna.
  Däremot fick jag många vänliga frågor och tips gällande t.ex. dödsannons och fika vid minnesstunden. Men dessa kan liksom inte avhjälpa den något obehagliga känslan av att vi ”kanske borde” ha tagit ett sista farväl som vi aldrig gjorde.

  Sammantaget så anser jag att Fenix har levererat sin ”produkt” men utan någon större känsla och engagemang. Läs mer
  2018-11-02 Mikael N svarar Linda Ö
  Hej Linda och tack för din återkoppling.

  Det var tråkigt att höra att du inte upplevde någon större känsla eller engagemang och självklart ska du kunna lita på att vi guidar dig genom hela processen och de vanligaste valen.

  Vi har gått igenom vår korrespondens och noterar att ni talade om ett sista avsked med er personliga rådgivare och att ni hade tagit farväl på sjukhuset tillsammans med dina barn. Då berättade ni också att ni ville att vi lade ned några personliga saker och teckningar vid kistläggningen. Vi förstår att det kan vara mycket information som man måste ta till sig när man anordnar en begravning och därför ser vid över om vi måste ändra hur vi delar viktig information med våra kunder.

  Vänligen
  Mikael
  gillar detta
 • Helena H

  2018-09-28

  Insamlad av företaget
  Helena H skrev om Fenix Begravning
  Begravning.
  Mycket bra, vänligt och professionellt bemötande.
  Planeringen och genomförandet av begravningen gick över förväntan smidigt. Vi är mycket nöjda och har ett fint minne av vår fars begravning.
  Rekomenderas vamt av oss.
  Bara positivt från första till sista kontakten med Fenix. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-09-26

  Insamlad av företaget
  Hans F skrev om Fenix Begravning
  Jag köpte en kremering utan ceremoni.
  Allt sköttes av en fantastiskt bra handläggare, Johanna Sjölund.
  Jag hade inga förväntningar.
  Allt blev till full belåtenhet tack vare Johanna och till överkomligt pris. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • Cilgia K

  2018-09-26

  Insamlad av företaget
  Cilgia K skrev om Fenix Begravning
  Varmt och professionellt bemötande! Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-09-14

  Insamlad av företaget
  Inga-Lill H skrev om Fenix Begravning
  Begravning.
  Förtroendeingivande.
  Förväntningarna uppnåddes mycket väl.
  Vi kunde inte blivit bättre bemötta. Läs mer
  Mikael N, Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-09-13

  Insamlad av företaget
  Anette L skrev om Fenix Begravning
  Köpte tjänsten via telefon och mail. Kista och dekoration samt kontakt med stenfirma som jag sedan tog över. Den slutliga begravningscermonin på plats tog självklart Fenix hand om. Allt annat ordnade vi själva. Sammanfattningsvis en bra hjälp och stöd. Läs mer
  Fenix Begravning gillar detta
 • 2018-09-10

  Spontant omdöme
  Nils P skrev om Fenix Begravning
  Jag valde att avbryta Fenix uppdrag då jag fått helt felaktiga uppgifter angående vilka lokaler som kan användas för kyrklig begravning. Tyvärr tar sig Fenix ändå rätten att fakturera ca 3000:- för begravningscermonin, vilken dom ej kommer att vara delaktig i. Jag har bett om en specifikation över vad posten innehåller, men fått svaret att det inte är möjlig. Jag har sagt att jag vill betala för den tid Fenix lagt ner på div telefonsamtal, men fått svaret att det är ett paketpris. Jag tycker att det är ovärdigt ett seriöst företag att ta betalt för ej utförda tjänster. Läs mer
  2018-09-10 Fenix Begravning svarar Nils P
  Hej Nils,
  Tack för din feedback. Det verkar ju vara ett tråkigt missförstånd. Posten om 2.995 kr på din faktura är vårt arvode. Det täcker all tid som vi lägger ned under begravningsplaneringen vad gäller bokningar, beställningar, administration och samtal med anhöriga och övriga inblandade förvaltningar, myndigheter och företag. Jag kan försäkra dig att det tar många timmar och att det är mycket som behöver göras som man kanske inte alltid ser som anhörig. Eftersom vi i just det här fallet har bokat in hela begravningen, två gånger dessutom, tar vi självfallet betalt för det. Då vi inte har varit med och hjälpt till vid själva ceremonin har vi lika självklart tagit bort ceremonivärdens arvode från fakturan.

  Vi har på alla sätt försökt hålla kostnaderna nere för dig och din familj, ge korrekt information och möjlighet till ett fint avsked. Det är vårt ansvar och om vi någonstans missuppfattar era önskemål så rättar vi till det så fort vi kan. Så också i detta fall. Jag hoppas att ni så småningom kan gå vidare i lugn och ro.

  Hälsningar,
  Charlotte Runius
  2018-09-10 Nils P svarar Fenix Begravning
  Tack för svar, det ni gjort för mig är att boka tid hos församlingen samt mailat över en meny vilket jag inte ens frågat efter. Att ett par samtal till församlingen kostar 3000:- förefaller orimligt. Att ni dessutom kommer med felaktig information om möjligheten att ha en kyrklig begravning i en efterfrågad lokal är oproffsigt. På er hemsida erbjuder ni Boo kapell som alternativ för begravning, det skulle ha passat bra för oss, men när ni ringer för att boka visar det sig att kapellet inte är möjligt att boka för begravning. Varför har ni det kapellet på hemsidan? Jag undrar fortfarande vad det är specifikt ni gjort för mig, inte någon generell beskrivning över vad som kan ingå i er service. Jag skriver detta för att tipsa kommande kunder att vara noga med att specificera vilka tjänster som skall ingå, och även er att inte utföra och ta betalt för ej efterfrågade tjänster.
  2018-09-25 Fenix Begravning svarar Nils P
  Hej Nils,
  Informationen på vår hemsida är baserad på Svenska kyrkans register. Det är ovanligt men det förekommer fel. Om vi får veta att fel finns rättar vi dem så fort som möjligt.
  Hälsningar,
  Charlotte Runius
  Läs mer genom att expandera tråden +
  gillar detta

Karta

Större karta Vägbeskrivning
Klarabergsgatan 35, 111 21 Stockholm