**Mycket bristfälligt arbete – omfattande omarbete krävs**
Jag kan tyvärr inte rekommendera MSE Måleri AB. En oberoende slutbesiktning av måleriarbetena i vårt nybyggda hus visade ett mycket stort antal fel och brister, med anmärkningar numrerade upp till punkt 76 i besiktningsprotokollet.
Besiktningsmannen konstaterade bland annat att fel färgprodukt har använts på samtliga målade väggar och att alla väggar därför måste målas om med rätt produkt. Den avtalade Q4-standarden har inte uppnåtts. Väggar, tak, innerhörn och... takvinklar har omfattande ojämnheter, flammighet, synliga skarvar, sprickor, färgspill, märken och bristfällig finish. Felen finns genomgående i huset, lägenheten, garaget, sovrummen, badrummen, hallarna, köket och vardagsrummet.
Det mest anmärkningsvärda är att arbetet trots detta har fakturerats som om det vore färdigställt och godkänt, trots att offerten uttryckligen anger att slutbetalning ska ske först när arbetet är klart och godkänt.
Resultatet är att vi nu tvingas flytta, täcka och skydda möbler samt genomgå flera veckor av omfattande omarbete i ett helt nybyggt hus. Besiktningsprotokollet visar tydligt att detta inte handlar om några mindre skönhetsfel, utan om systematiska och genomgående brister i entreprenaden.
Ett mycket dyrt, tidskrävande och frustrerande arbete som inte motsvarar det som avtalats eller vad man rimligen kan kräva av ett professionellt måleriföretag.