Wennerlunds Entreprenad
1.0 i betyg av av
3 omdömen
Är det här ditt företag?
Uppdatera ditt företag3 omdömen om Wennerlunds Entreprenad
skrev om Wennerlunds Entreprenad
Fasad Byggprojektering i Skåne AB och Wennerlunds entreprenad som samarbetar.
Under arbetets gång fick vi flera fakturor på olika kostnader utöver avtalet och de hotade med att lämna bygget om vi inte betalade.
De krävde ofta förskottsbetalning för att kunna köpa in material. När allt var betalt lämnade han bygget med ett halvfärdigt HUS och krav på att betala mer för att färdigställa det.
Kunskapen är tveksam och även kvalitén.
Företaget har gjort sig skyldigt enligt oss till avtalsbrott och saltade fakturor. De är även skyldiga oss pengar för arbete som ej är utfört.
Vi kan inte rekommendera Fasad Byggprojektering i Skåne AB och Wennerlunds entreprenad som samarbetar. -
skrev om Wennerlunds Entreprenad
Haft liknande problem som L W beskriver. Företrädaren lovar en hel del under arbetets gång går emot sina egna ord gång på gång och kommer med anklagelser. Stackars rumänerna som jobbar åt Wennerlunds Entreprenad får inte betalt under arbetets gång och blir dåligt behandlade. saknas toalett för arbetarna vecka 1 och 2, trots att de lovat att tillhandahålla detta för sina arbetare. Arbetarna får inte betalt och det visar sig att anställningsavtal saknas och att arbetarna jobbar svart. skyddsutrustning, arbetskläder och verktyg saknas för arbetarna under hela eller stora delar av arbetets gång. Hot mot arbetarna har förekommit i form utav utvisning, att man inte får plats att sova på den av Wennerlunds hyrda campingplats m.m. vid ett tillfälle så har det förekommit så hätska diskussioner mellan Wennerlunds och de rumänska arbetarna att fysiskt handgemäng brutit ut på min tomt.
I slutfasen av arbetet så dyker det upp massa krav på betalningar och ofta under aggressiva former. trots att man på sms och mail kommer överens om saker så hålls inte detta från Wennerlunds sida. fakturor för övernattning av Wennerlunds arbetare, sågblad, skruv och container har framförts vid flertalet gånger. Detta trots att avtalet är ett fastprisavtal där material innefattas.
Arbetet är inte klart och jag har valt att hålla inne med en del av "tilläggskostnader som är överenskommna" fakturor som tidigare makulerats då de utställts på felaktiga grunder har mirakulöst dykt upp igen, hot om att skicka vidare till kronofogd, personliga hot etc har framförts.
Jag har varit i kontakt med 1 annan part utöver L W som beskriver liknande förfarande som jag gällande fakturering, ej slutfört arbete, hot och amatörmässiga förhållanden.
Akta er för Wennerlunds entreprenad, Fasadspecialisten eller deras nya företag fasad & byggprojektering i skåne AB ! -
skrev om Wennerlunds Entreprenad
Anlitade Wennerlunds entreprenad för att byta ut enstegsfasad till putsad fasad med luftspalt.
Vid första kontakten sa företrädaren att han anlitade bara de bästa killarna som fanns för att utföra jobbet.
Han sa att vissa hade han rekryterat från andra länder men att det var väldigt duktiga på sitt jobb och att det fanns alltid någon som kunde svenska eller engelska om jag hade några frågor under arbetets gång.
Efter ett signat kontrakt blev allt annorlunda....
Ett gäng fullkomligt inkompetenta Rumäner kom och byggde ett regnskydd som inte ens täckte hela fasaden. De byggde en arbetsställning som var direkt farlig att vistas på.
De rev ner fasaden och påbörjade en fullständigt amatörmässig entreprenad!
Ingen av Rumänerna klarade av att skruva tre skruvar med samma avstånd i en rät linje. På många ställen satt skruvarna slumpmässigt iskruvade.
Man klarade inte av att använda rätt skruvar till rätt element trots att rätts skruvar fanns.
Ingen klarade av att skruva i skruvarna med rätt avstånd trots påpekande vid flertal tillfällen .
Ingen klarade av att förstå en anvisning på engelska vilket innebar att kommunikation fick ske via telefon till företrädaren och sen vidare genom honom till hans rumänska personal.
Det värsta var när samtliga fönsterbleck hade olika lutningar. SAMTLIGA!
Sen kom utebelysningens kablar ut på slumpartade ställen??
Efter ett ständigt övervakande av byggtjänsten blev det påpekande och ändringar nästan varje dag.
Två vattenutkastare skulle monteras vilket innebar att båda läckte trots två försök att få dem täta. Utkastarna monterades utomhus med listskruvar för inomhusbruk!
Det sista försöket att få utkastarna täta var med våld varpå droppandet avtog. (!)
Allt slutade med att en riktig VVS-installatör fick komma och byta ut de förstörda utkastarna och montera två nya.
Hela entreprenaden var så sjukt amatörmässigt utförd!
Wennerlunds entreprenad är amatörer!
Akta er för Wennerlunds entreprenad
eller Fasadspecialisten !