UNDVIK!!
Enligt mitt tycke är både Iveco Kihlströms och Iveco Göteborg en bunt bedragare.
Köpte en Iveco Daily i Göteborg. Säljaren Viktor (i Göteborg) garanterade att bilen var i bra skick och precis genomgått service. Detta var självklart bara en säljtaktik då ingen service hade gjorts! Jag folierade bilen och installerade extralampor med mera. Bilen har haft oändliga problem i 2,5 år. Allt från billigt material som använts som inte är Iveco originaldelar, sidodörren kunde inte låsas och pga. detta kunde bilen börja tjuta... under körning att en dörr är öppen. Alla möjliga lampor började lysa på instrumentbrädan efter att jag haft bilen i någon dag. Folieringen gjordes annorlunda än avtalat, utan att meddela mig. Förklaringen var att "detta är bättre" även om jag betalat extra för att få det på ett annat sätt. Bilen har sedan dess åkt ner till Göteborg två gånger för att få problemen åtgärdade. Gissa om något åtgärdades? Värt att nämna är att säljaren slutade på Iveco bara två veckor efter att han sålt bilen och då skyllde de problemen på honom och han ”gick inte att få tag på”.
Iveco Göteborg tyckte att jag skulle låta Kihlströms åtgärda problemen som kvarstod. De är minst lika usla som Iveco Göteborg. Problemen med bilen kvarstår och nya tillkommer. Nu senast kostade en felsökning 3500 kr ex moms. När de inte ”hittade” felet ville Tim istället sälja på en service på över 35000 kr, och efter många om och men kunde de "bjuda" på halva felsökningen, om jag valde att boka den stora servicen. Felsökningen gjordes från första början för att bilens batteri slukas på bara en dag när den står still. Deras rekommendation var att batteriet behöver underhållsladdas, trots att batteriet är helt nytt. Rådfrågade en mekaniker på Mekonomen som skrattade åt detta förslag.
Efter att ha mejlat med Victor (på Kihlströms) i nån vecka fick jag veta att jag har till slutet av dagen på mig att bestämma om jag vill betala fakturan på 3500 kr, eller acceptera den stora servicen. Jag valde att betala fakturan och INTE låta dem göra servicen. In i det sista ville de skrämma mig att min försäkring inte kommer gälla om jag inte gör servicen NU.
När jag nu ett par månader senare skriver till dem att det är konstigt att felsökningen inte visade några fel då bilen knappt startar längre, ber Victor mig att boka in en ny felsökning.
Gå till Mekonomen eller någon annan som bryr sig om din bil och håll er undan dessa sluga försäljare. Håll er borta från dessa människor, de vet INTE vad de sysslar med.