Klimio AB

Klimio AB

4.1 / 5 baserat på 22 omdömen
Klimio är en leverantör av värmepumpar till villaägare i mellersta och södra Sverige. Vi erbjuder totalentreprenad för nyinstallation och utbyte av bergvärme, luft/vatten- och frånluftsvärmepumpar, inklusive frikyla. Det innebär att vi finns med genom hela processen — från lösningsdesign och tillståndsansökningar, till driftsättning och injustering av anläggningen.

Skulle du behöva finansiering, under en kortare period eller upp till tolv år, erbjuder vi ett förmånligt energilån till ditt värmepumpköp på upp till 250.000 kr.

Vi arbetar med ett brett utbud av produkter från ledande tillverkare globalt, som Nibe, Bosch, Daikin, Viessmann och Vaillant. Samtliga har produkter som lyfts fram i Folksams senaste utvärdering som Bra val. På så vis kan vi inte bara garantera kvalitet rakt igenom utan också vara säkra på att kunna hitta den bästa lösningen för varje hus och behov.

Fram till installation sköts vår process helt digitalt. Besiktningen av ditt hus sker till exempel över video genom din telefon. Det blir enklare, snabbare och billigare för dig som kund samt innebär även att vi kan ha en mycket hög grad av kontroll genom hela processen. På en egen kundportal finner du uppdaterad information genom hela projektet.

Efter installation finns vi sedan där för att se till att allt går som det ska under värmepumpens livslängd. Om du önskar kan vi koppla upp oss mot din värmepump för att löpande övervaka och optimera driften. Skulle det behövas en åtgärd på plats kontaktar vi dig och hjälper dig såklart med det. Det är vad vi kallar bekymmersfritt ägande.

Utmärkelser

Skriv ett omdöme

22 omdömen om Klimio AB

Sedan starten hos Reco 2023
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-28 Verifierad kund
  Jag va nöjd med klimio jobbet dem ut förde gör mej
  Tack för att du tog dig tid att skriva ett omdöme Mehmet. Hoppas det känns bra med bergvärme på plats nu inför hösten! /teamet på Klimio Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-26 Verifierad kund
  Vi bytte ut vår gamla bergvärmepump vilket gick både snabbt och var väldigt smidigt. Rakt igenom mycket trevlig och kompetent personal! Kan varmt rekommendera Klimio.
  Tack för ditt fina omdöme Fredrik! Det är härligt när allt klaffar och en bergvärmepump kan bli levererad, installerad och klar två arbetsdagar efter beställning 😃
  /teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • Björn Rolland S
  skrev om Klimio AB
  2023-05-25 Verifierad kund
  Jag är fullt nöjd då allt som varit viktigt fungerat. Samt att det som kan bli bättre, har säljaren tagit tills sig och tackat för. Det minsta du kan göra som funderar, är att ta in en offert från Klimio. /Björn
  Tack för ditt omdöme och för värdefull feedback Björn! Vi har tagit den till oss och redan implementerat förändringar i kommunikationer, bl.a. med en genom hela projektet synlig projektplan på kundportalen, med notifikationer till kund så snart det sker uppdateringar.
  /teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-11 Verifierad kund
  Vi har fått en bergvärmepump installerad av Klimio för någon månad sedan. Snabb och utförlig offert samt bra bemötande från säljare under hela processen. Bara bra betyg på borrare, grävare och installatörer. En sak som kan förbättras tycker jag är att få ett personligt besök av säljare istället för bara ett videomöte och telefonkontakt. Finns saker och frågor som är lättare att diskutera på plats. Har haft lite problem att få igång innre tempgivare som levererades sent men leveransproblemet ligger hos Bosch. Annars överlag positivt betyg
  Tack Jan! Vi tar till oss av dina tankar kring personligt besök på plats. Hoppas du har fått igång innegivaren, annars är det bara att höra av sig på kundportalen.

  /teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-10 Verifierad kund
  Otroligt trevliga, snabb leverans av alla inblandade. Kunniga! Inget att klaga på!
  Tack för ditt fina omdöme och ett trevligt samarbete Peter! Tveka inte att höra av dig om det skulle vara något.
  Varma hälsningar,
  Teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-10 Verifierad kund
  Fick en grundlig och professionell genomgång av möjliga alternativ vid köp av värmepump, allt anpassat till vårt hus och våra förutsättningar. Från beställning till leverans har Klimio varit tillmötesgående och alltid tillgängliga, snabba att svara på frågor.
  Hej Robert! Tack för ditt trevliga omdöme. Vi hoppas att ni är nöjda med er nya frånluftare. Det är bara att höra av er om ni skulle undra över något!
  Varma hälsningar,
  Teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-09 Verifierad kund
  När man vill ha en smidig kontakt och ett bra utfört arbete.
  Tack för ditt fina omdöme Rickard! Hoppas att ni trivs med bytet till bergvärme. Tveka inte att ta kontakt om det skulle vara något.
  Varma hälsningar,
  Teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-06 Verifierad kund
  Hade bergvärmepumpen i lager som vi behövde då vår hade gått sönder. Kommunikationen var väldigt bristfällig. Fick frågor från dem och svarade men sen noll respons. Problem med leveransen två gånger. Kom på fel dag. Svårigheter att komma i kontakt med projektledaren som hade hand om detta då all kontakt skötes via deras chattfunktion.
  Underleverantörerna som installerade får dock 5/5.
  Hej Kristoffer, stort tack för din feedback.
  Vi är glada att du är nöjd med installationen och hoppas att du är glad över att få en ny värmepump installerad på under en månad. Vi beklagar verkligen problemen med leveransen, där åkeriet försökte leverera på fel dag inte bara en utan två gånger. Det är det värsta vi varit med om och vi har nu avslutat samarbetet med Schenker.
  Vi tar till oss din feedback om kommunikationen och ska bli bättre på att bekräfta när vi får svar på chatten. Tveka inte att höra av dig om det skulle vara något framöver och kom ihåg att du alltid kan nå oss på telefon också: 021-149 400.
  Varma hälsningar,
  Teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-05 Verifierad kund
  Vänligt bemötande och lösningsorienterade men sammanhållningen av de olika underleverantörerna kan bli bättre.
  Tack för att du tagit dig tid att lämna ett omdöme Tove! Vi beklagar att det tog tid att få till ett datum för rengöringen av era frånluftskanaler. Vi tar till oss av din feedback och ska se över processen framåt. Hoppas ni är nöjda i övrigt med installationen och er nya värmepump!
  Varma hälsningar,
  Teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-04 Verifierad kund
  Beställde i början av september 2022 med utlovad leverans i oktober. 6 månader sena med leveransen. Dålig kommunikation kring förseningar hos producenten. Betalade 4-5000kr extra på elräkningen pga utebliven effektivisering. Ingen kompensation. Underleverantörerna som installerade får dock 5/5.
  Hej Simon, tack för din feedback. Vi är glada över att du är så nöjd över själva installationen men förstår såklart att du är besviken över förseningen. Vi tar till oss det du skriver om kommunikationen.

  Det var mycket olyckligt vad som skedde i höstas när Bosch/IVT plötsligt meddelade ett uppehåll i produktionen av frånluftsvärmepumpar. Varken vi eller andra återförsäljare fick någon förvarning. De nyligen bekräftade leveransdatum på pumpar beställda ett halvår tidigare gällde plötsligt inte längre och uppstarten av produktionslinan blev sedan uppskjuten flera gånger.

  Vi har kommunicerat så mycket och så ofta vi kunnat men det har inte gått att få tillförlitlig information från tillverkaren. Sannolikt har de i sin tur haft samma problem med sin underleverantör. Detta har gått ut över dig och andra kunder och för det är vi verkligen ledsna.

  Eftersom det från tillverkarens sida varit force majeur har ingen kompensation från dem utgått till slutkund. Här har vi och alla andra återförsäljare suttit i samma båt, klämda mellan tillverkare och slutkund. Vi tycker att det är beklagligt men förstår samtidigt att det varit ett utmanande år i många globala leveranskedjor.

  Jag hoppas att du är nöjd med pumpen och installationen när den nu väl kommit. Skulle det vara något som helst är det bara att du hör av dig så hjälper vi dig.

  Varma hälsningar,
  Johan på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-04 Verifierad kund
  Seriösa, ambitiösa, kunniga och serviceinriktade.
  Tusen tack för ditt omdöme Sanny! Hoppas att ni är nöjda med ert byte till bergvärme så här långt. Tveka inte att höra av er om det skulle vara något!
  Varma hälsningar,
  Teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-04 Verifierad kund
  Bra kontakt och dialog.
  Leverans i tid och väl utfört arbete
  Tack för ditt fina omdöme Linn! Hoppas att ni är nöjda med er nya värmepump. Tveka inte att höra av er om det skulle vara något.
  Varma hälsningar,
  Teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-04 Verifierad kund
  Hej! Bemötandet var bra men tyvärr så känner jag mig riktigt lurad på 2 punkter. Skälet till att jag valde Klimio var att jag skulle få pannan installerad senast 30/11 2022, detta löfte har jag på mail.
  Nu fick jag pannan klar 3 månader senare vilket har kostat mig ca 15000:- i ökade elkostnader, något jag tycker att jag borde få ersättning för. Jag hade leverantörer närmare mig som avsevärt mycket billigare kunde monterat pannan samma tid som det blev nu. Den andra detaljen är elsäkerhetsbrytaren som jag skaffade själv och som jag frågade om jag skulle montera innan panninstallationen men montören sa att han kunde fixa det. Problemet är att jag fick betala 2300:- i arbetskostnad för 3 minuters jobb. Elkillen stod ändå här och väntade så det finns inga reskostnader eller annant för den installationen. Riktigt uselt att inte informera om det i samtalet.
  Nej, aldrig mer Klimio och ingen firma jag rekommenderar till andra.
  Hej Tomas,
  Tack för att du tagit dig tid att lämna ett omdöme. Vi blir så klart ledsna över att du inte är nöjd. När det gäller leveranstiden förstår jag att du är besviken. Vi, som alla andra återförsäljare, drabbades av Bosch och IVT:s oplanerade produktionsstopp på frånluftvärmepumpar. Detta var inget vi hade kunnat förutse och var force majeur från tillverkarens sida. Det innebar att våra och andra återförsäljares bekräftade leveranser under slutet av hösten uteblev, vilket drabbade alla kunder som beställt en frånluftvärmepump och väntade leverans då. Vi gjorde vårt yttersta för att hitta lösningar men på den pumptypen var det tyvärr omöjligt.

  När det gäller säkerhetsbrytaren tror jag att du kanske missminner dig lite. Det stämmer att montören, en underleverantör, erbjöd sig att montera den vilket vi blev fakturerade för. När du upplyste oss om att du själv införskaffat säkerhetsbrytaren och montören inte upplyst dig om priset för montage (vilket borde skett), krediterade vi fakturan på en gång. Du behövde alltså aldrig betala för det jobbet.

  Vi hoppas att du i övrigt är nöjd med leveransen och skulle det vara något du undrar över tveka inte att kontakta oss!

  Varma hälsningar,
  Johan på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-04 Verifierad kund
  De genomförde bytet av värmepump snabbt och bra. Det gick på en halv dag. Den nya Bosch värmepumpen är en sparbössa i jämförelse med min gamla pump, så vi är jättenöjda med både Klimio och pumpen.
  Tack för det fina omdömet, Åke! Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-04 Verifierad kund
  Jag kontaktade Klimio efter att jag sett reklam på internet, då vi behövde en ny värmepump. Jag fick direkt kontakt med en representant som snabbt identifierade mitt behov och skickade mig vidare till en ingenjör som grundligt inventerade det behov vi har och gav mig bra information och ett förslag på lösning. Efter att vi beställt så fick vi löpande bra information om leverans och installation. När det väl var dags att installera pumpen så gick det väldigt bra, installatören var kompetent och fisk snabbt igång vår nya pump. Vi är väldigt nöjda med Klimio som leverantör och kan varmt rekommendera dem.
  Vad härligt att höra att du haft en så bra upplevelse från början till slut, Jesper. Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-03 Verifierad kund
  Jag tycker att det vore bra med ett fysiskt besök då den som ska installera bättre kan bedömma vilken utrustning som behövs. I övrigt inget att anmärka på.
  Med vänlig hälsning
  Eva
  Tack för din feedback, Eva! Du får jättegärna skriva i kundportalen vilken information som inte kom fram under den digitala besiktningen så att vi kan bli bättre på den punkten. Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-02 Verifierad kund
  mycket väl men jag haredan svarat på motsvarande enkät
  Tack så mycket för ditt omdöme, Lasse! Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-02 Verifierad kund
  Allt fungerade smidigt med Klimio. Deras underleverantörer gjorde ett utmärkt jobb allt från att borra till att installera bergvärmen.
  Vad kul att höra, Robert! Vi tar de fina orden vidare till våra installatörer och borrare.
  /teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-05-02 Verifierad kund
  snabb och bra service när jag behöver den.
  Tack för ditt fina omdöme, Stefan!
  /teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-04-29 Verifierad kund
  Snabb installation och bra samarbete med säljare
  Tack för du tagit dig tid att lämna ett omdöme. Vad glada vi blir över att du är nöjd över leveranstiden och upplevt samarbetet som bra!
  /teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-04-29 Verifierad kund
  Kontakten med Klimio fungerade utmärkt såväl före som under installationen av vår bergvärmepump. Kanhända borde informationen om appen och de styrfunktioner som finns för bergvärmepumpen gjorts på ett mera noggrant och planerat sätt. Här finns utrymme för förbättringar. Vår tanke var att komplettera med ett kylrum. Det har varit omöjligt att få svar från Klimio. Det har inneburit att planerna har skrinlaggts.
  Hej Carina,
  Tack för ditt omdöme! Jag kan inte hitta något antecknat om kylrum och beklagar verkligen att du inte fått svar. Jag kan se att den aktuella säljaren lämnade oss i början av året så måhända har det blivit ett glapp där. Du kommer att bli kontaktad under dagen! De säkraste sätten att kontakta oss är över din kundportal, mail till kontakt@ eller support@klimio.se, eller på 021-149 400.
  När det gäller information om app och styrfunktioner ges vid installation bara en en genomgång av de grundläggande funktionerna, men vi finns alltid till stöd över kanalerna ovan för specifika frågor!
  Mvh,
  Johan på Klimio
  Klimio AB
  Gilla
 • skrev om Klimio AB
  2023-04-27 Verifierad kund
  Bra planering snabb installation
  Tack för ditt fina omdöme Anders!
  /teamet på Klimio
  Klimio AB
  Gilla