Alla kategorier Byggföretag Skåne Malmö Svenska Huscompagniet AB

Svenska Huscompagniet AB

Lundavägen 60, 212 25 Malmö — Visa karta

1.5 i betyg av 2 rekommendationer
Hustillverkare Som husleverantör har vi lång och gedigen erfarenhet. Vi har levererat hus till tusentals personer, som precis som du en gång hade en dröm om att bygga ett nytt hus och kom till oss för att förverkliga sina drömmar. Vi är en husleverantör som bygger hus med stor hänsyn till individuella önskemål och behov. Vi har över 100 grundmodeller av hus som vi kan anpassa till dig.
Reco tipsar om:
5 / 5 i betyg — 57 rekommendationer
Limhamnsgårdens Allé 29B, 21616, MALMÖ

Byggföretag nära Svenska Huscompagniet AB:

Poolkemisten Sverige

Poolkemisten Sverige

115 recos
Topplocksgatan 9B, MALMÖ
Välkommen till Poolkemisten, vi erbjuder de bästa priserna och den bästa service... Läs mer ›
Poolkemisten Sverige
Rickard S:
Köpte kemikalier till min pool. Fick kunnigt bemötande och servicevänligt
Aktiv Bygg I Malmö AB

Aktiv Bygg I Malmö AB

15 recos
Kattviksgatan 25, MALMÖ
Är det dags för en köks- eller badrumsrenovering? Eller behöver du renovera fasa... Läs mer ›
Aktiv Bygg I Malmö AB
Märta K:
Det är andra gången jag anlitar Aktiv Bygg för att renovera badrum. Serif är lätt att ha att göra med och arbetet utförs enligt plan (eller ...
Esos Bygg AB

Esos Bygg AB

35 recos
Sallerupsvägen 146, MALMÖ
Vi på Esos bygg i Malmö tar alla sorters uppdrag inom renoverings- och byggsekto... Läs mer ›
Esos Bygg AB
Anne-Li C:
Jag är väldigt nöjd med Esos Bygg. De renoverade mitt badrum med mycket gott resultat. Esvald är trevlig, kunnig och tillmötesgående och han...
Miwa Köksrenovering

Miwa Köksrenovering

57 recos
Limhamnsgårdens Allé 29B, MALMÖ
Ge ditt kök ett helt nytt liv till låg kostnad. Byt ut dina gamla köksluckor, l... Läs mer ›
Miwa Köksrenovering
Per O:
Vi hade läst rekommendationer som företaget fått tidigare, och det var mycket superlativer och vi kan inte göra annat än att stämma i i lov...
Företagare? Börja samla in rekommendationer.
Reco.se är Sveriges största oberoende rekommendationssajt.
Vi hjälper företag att samla in och lyfta digitala rekommendationer.
Är det här ditt företag?
Genom några enkla steg kan du förbättra din profil på Reco.se. Det tar bara några minuter!
Ändra beskrivning
Lägg till öppettider
 

Läs vad 2 kunder tycker om Svenska Huscompagniet AB

 • Thore S
  Thore S skrev om Svenska Huscompagniet AB
  Välj H.C. om du vill ha många fel, i mitt fall mögelbygge, byggstopp, kraftig försening mm.

  Kort bakgrund:
  Jag skrev kontrakt i december 2016, starbesked i april 2017 och HC första indikation var färdigställande i september 2017. Huset är fortfarande ej klart och har varit kantat med bland annat dessa fel:

  - Väggar som har stått 15 cm fel
  - Riklig mögeltillväxt på vinden under byggtid så att både kommun, advokat, fuktspecialister har varit inblandade. Kommunen stoppade bygget ett tag.

  - 4 fönsterpartier och 3 dörrar beställdes annorlunda än de på ritningarna, till att börja med tyckte HC att bara 2 av dörrarna skulle bytas och inga av fönsterpartierna. Till slut gick de dock med på att byta fönsterpartierna också.
  - HC har ofta beställt för lite eller inget material och då använder deras underentreprenörer (UE) vad de har. Vissa delar av ångspärren/tätningar har de fått göra 3 gånger och det betyder nu att gipsloftet är ihop spacklat på ca. 10 ställen där de har fått skära upp och göra ordentlig ångspärr.

  - I princip ingen egenkontroll. Du är helt beroende av att själv kolla vad de gör, varje dag!
  Deras byggledare kollar i princip inte om det som deras underentreprenörer har gjort är korrekt. Han är typ 1-2 gånger i veckan på bygget och då är det i princip bara för att se till att det finns erforderligt byggmaterial.

  - Ritningar som inte följs
  - Fakturering för arbeten som inte har gjorts. Eftersom de har ganska dålig koll på vad deras UE har gjort så skickar de direkt vidare UE krav till byggherren utan att verifiera om kravet är rättmässigt. Och har du då inte varit på bygget och tagit bilder för att motbevisa orimliga krav, ja då får du kämpa med det också!

  - Felaktig dränering
  - Du kan inte lita på vad du avtalar med din byggledare. Många gånger har ingångna avtal brutits och förvänta dig inte att du får besked om detta.

  -----
  Nej, som jag ser det så har HC ett stort grundläggande problem:
  - Deras UE (HC har i princip bare en snickare själv) har de flesta ett fastpris avtal. Och om de gör något fel, även om det är deras eget (UE's) fel, då skall HC betala för de material som går åt för att rätta till felen!

  Detta betyder att de som gör jobbet blir premierade för att göra jobbet så snabbt (slarvigt) som möjligt. De riskerar inte någon åtgärd om det blir fel; HC själva letar inte efter fel, de flesta byggherrar gör det inte och egenkontrollen är ju något de själva fyller i....

  Jag skulle vilja säga att nästan varje gång jag har varit på bygget har jag hittat fel som en "vanlig" hantverkare inte hade lämnat efter sig, åtminstone inte 95% av de hantverkare som jag har kommit i daglig kontakt med genom mitt arbete hos en av Sveriges största entreprenörer i mer än 20 år!

  Om du inte tycker det är kul att springa runt med en blåslampa varje dag och försöka få en UE som du egentligen inte skall ha någon kontakt med, till att rätta till fel, så skall du välja en annan entreprenör än HC! Läs mer
  gillar detta
 • Niels H
  Niels H skrev om Svenska Huscompagniet AB
  Huset er fint.
  Men reklamen siger at det tager 21 uger at bygge huset. Nu er der gået 53 uger, og de er stadigvæk ikke færdige med restlisten hos mig.
  2 råd hvis du vil skrive kontrakt med dem:
  1: 0.5 til 1% af kontraktsværdien i bøde pr. uge forsinkelse er en normal branche standard. Ikke 0.05% som er deres standard.
  2: Der skal naturligvis være forsinkelses bøde på både slut syn, restliste og garanti syn. Deres standard er kun bøde på slut syn. Derefter kan de vente 100 år med at afslutte restlisten. Läs mer
  gillar detta

Karta

Större karta Vägbeskrivning
Lundavägen 60, 212 25 Malmö
Kategorier