Varning för M&R Städ AB – anlita inte detta företag!
Jag flyttade utomlands 2024 och behövde en enkel, snabb och pålitlig flyttstädning. Efter att ha granskat 13 offerter, läst referenser och kontrollerat företagens webbsidor valde jag M&R Städ AB, som verkade seriösa och professionella. Det visade sig vara ett stort misstag.
Under städningen skadade de fiberboxen i huset så att hela fiberkabeln revs ut. Reparationen kostade 2 910 kr. Ingen annan än deras personal hade tillgång till huset – ändå vägrade de ta ansvar. När... jag försökte diskutera saken med företagets ägare, Mohamed Ahmed, blev jag bemött på ett mycket otrevligt och respektlöst sätt.
Jag bestred fakturan direkt och drev ärendet vidare via Kronofogden och Tingsrätten. För mig handlade det om principen – ett företag ska stå för sina misstag. Jag är övertygad om att jag hade vunnit, men några dagar innan förhandlingen gick min svärfar bort. I stället för att flyga till Sverige valde jag att stanna hemma med familjen i sorg.
Till slut betalade jag den ursprungliga fakturan på 5 200 kr, istället för de 10 400 kr som M&R Städ AB försökte kräva när jag inte längre kunde nyttja RUT-avdraget – något som enbart berodde på att de medvetet fördröjde hela processen.
Min upplevelse visar tydligt att detta företag inte tar ansvar, saknar professionalism och troligen inte har giltig försäkring för att hantera skador. De försöker istället skylla ifrån sig och förhala tills kunden ger upp.
Om du värdesätter ditt hem, dina saker och vill undvika problem – anlita inte M&R Städ AB. Det är ett oseriöst företag som inte borde få verka på marknaden.