Är det här ditt företag?
Uppdatera ditt företag11 omdömen om Bokbörsen AB
skrev om Bokbörsen AB
Jag både köper och säljer böcker via Bokbörsen. Det har aldrig varit några problem med mina köp. Följer man regelverket som anges vid beställning, att betala när boken kommit, så uppstår inga problem. Det är oftast enkelt att betala via swish eller konto.
Däremot har jag haft problem med betalning när jag sålt där kunder, trots mina egna påminnelser i sms, inte betalar vilket då innebär att ärendet går vidare till inkasso. -
skrev om Bokbörsen AB
Bra hemsida, extra bra att den inte är anpassad för smartphone användare
Löjligt med kunder som klagar på att det ej får faktura.
Tänk på att många människor idag av märklig orsak vill få sina kvittot digitalt.
Sedan kan man ej påstå att man inte vet hur man betalar-den som köpt har väl knappast ringt boksäljaren eller antikvariat- så att påstå att det oseriöst för att beställningen gått digitalt håller inte- den som köpt vet således att han eller hon köpt och är skyldig att betala -
skrev om Bokbörsen AB
Oseriös fakturahantering. Skickar påminnelse med hot om indrivning om man inte betalar inom 3 dagar! Detta trots att säljaren fått betalt via Swish exakt enligt instruktion. Säljarens "misstag" kan resultera i att du får betalningsanmärkning med alla tänkbara efterföjande problem!!
skrev om Bokbörsen AB
Mycket dålig kundservice. Dåligt konstruerad hemsida som inte är logisk eller enkel för fem öre. Men det funkar för sälj och köp av böcker. Man undrar bara varför de inte kan ta till sig av kritik. Man förlorar liksom inte på att vara bra på kundservice och ha en logisk och tydlig hemsida
skrev om Bokbörsen AB
Hittade bok jag letat efter och sökte på säljaren då hon hade enhetsfrakt. 3 kg pocket 200:- inklusive frakt!! Det gick snabbt, böckerna är jättefina! Skorpan höjs till skyarna!
skrev om Bokbörsen AB
Hemsk upplevelse. Vid köp står det i e-post betala ej etc. förrän du fått varan. Tog ett tag innan jag fick varan och hade sjävklart glömt bort att man skulle betala i efterhand. Istället för påminnelse skickar de då direkt till inkasso med påminnelse avgift på 300kr! Fruktansvärd upplevelse. Undvik!
skrev om Bokbörsen AB
Skickar vara utan faktura och sedan drar de ärendet till inkassoföretag utan påminnelser. Hur ska man kunna betala då de skickat varan utan medföljande faktura? Oseriöst!
skrev om Bokbörsen AB
Kul ide att kunna köpa unika böcker från exempelvis 50 talet som är mitt intresse. Men det är ofta dåliga beskrivningar, exempelvis köpte jag en bok från 1950 talet om hemmafruarnas städning och hur de tar hand om hemmet. Men försäljaren glömde skriva att detta var en bokserie och denna bok handlade om barnuppfostran.
Usel service från kundtjänst. De kopierar textstycken, beklagar sig och avskriver sig allt ansvar. Retur står du för.
Fast fraktkostnad på 64 kr eftersom bokbörsen bestämt detta för att de rekommenderar spårbarfrakt. Detta tjänar försäljare pengar på. Inte en enda av mina böcker sändes med spårbarfrakt. Utan mellan 1 eller tre frimärken skickar de med. Långt under kostnaden på 64 kr som vi tvingas betala.
Jag hoppas också att en konkurrent tar till sig av affärsidén men ordnar beskrivningar och ljusterar så att man bara betalar för den frakt det faktiskt kostat att skicka boken.
Bokbörsen är inte öppen för förbättringar. Min rekommendation är att bara handla de böcker du verkligen vill ha och som du inte kan hitta någonstans. -
skrev om Bokbörsen AB
Beställde en bok från en privatperson. Beskrivningen var att omslagspappret inte var i nyskick. För mig är det en reva eller vikt kant. Men här var hela omslaget klistrigt! Vad som inte stod i beskrivningen var att hela boken stank av parfym. Naturligtvis ville inte säljaren stå för returfrakten (vilket hon inte var tvungen till då det var en privatperson). Men med en så usel beskrivning hade det rätta varit att betala returfrakten. För jag hade aldrig köpt boken om det stått att omslagspappret var klistrigt och att boken stank av parfym. Så fundera igenom om du vill köpa böcker av privatpersoner på Bokbörsen. För Bokbörsen tar naturligtvis inget ansvar.
skrev om Bokbörsen AB
Vissa säljare på Bokbörsen snålar på inpackningen så att böckerna kommer fram kantstötta.
Påpeka gärna vid beställningen att du vill att böckerna packas ordentligt.
Enhetsporto på 62:- kronor är nog skuld till detta, det finns pengar att tjäna på att slarva.
I övrigt är Bokbörsen ett bra sätt att köpa både äldre och nästan nya böcker till ett bra pris. -
skrev om Bokbörsen AB
Bokbörsen har ändrat på hemsidan så att man inte längre kan se vilken stad säljaren bor i. Skulle man råka bo i samma stad så postas alltså ändå försändelsen, för en bestämd summa om 62 kr. Detta är bakåtsträvande då det är direkt idiotiskt ur klimatsynpunkt att slösa pengar och resurser på att skicka något som mycket väl kunde ha funnits i samma stad.
Det finns ett enda incitament till varför de har gjort denna "uppdateringen" : Pengar.
Vidare så anser Bokbörsen sig vara friskrivna när det gäller returer. De menar på att de är en opartisk mellanman mellan säljare och köpare, och man får ta eventuella returer med säljaren. En opartisk mellanman för den facila och orubbliga summan av 62 kr per bok (oavsett vikt på boken). För det är vad de tar för att erbjuda en tjänst där de är helt friskrivna från ansvar. Pengarna går bara rakt ner i fickan.
Jag hoppas att någon konkurrent tar över stafettpinnen för Bokbörsen visar tydligt att de bara bryr sig om pengar där kunden hamnar i periferin.