Slipa golv i Stockholms län

Känner du att golven hemma borde fräschas upp eller vill du ha en ny stil? Ett nyslipat trägolv är vackert och mår bättre än ett som inte tas om hand. Ett gammalt lackat trägolv får nytt liv av en ordentlig slipning och oljning!

Det går förstås att hyra maskiner och slipa själv, men det är ett tungt jobb som kräver lite skicklighet för att det ska bli riktigt bra. Här på Reco.se har vi listat hantverkare som är proffs på att slipa golv, de med bäst rekommendationer och omdömen från tidigare kunder landar självklart överst för att göra det lätt för dig.

Hyr du in någon för att slipa ditt golv slipper du själv hyra slipmaskin och polermaskin och gå fram och tillbaka i rummet konstant i en hel helg. Blir det fel i gör-det-själv processen kan det dessutom bli dyrare i längden än om du anlitar en hantverkare. Tänker du trots varningen om mycket jobb och stora maskiner att "det här fixar jag!" så ska vi på Reco.se guida dig lite inför golvslipningen.

Börja med att hyra en golvslip över helgen eller de dagar du tänkt jobba på. Kom ihåg att hyra hörselskydd, skyddsglasögon och munskydd på samma gång, om du inte har det hemma!

När du tömt rummet på lösa föremål är det dags att kontrollera så att inga spikar eller andra ojämnheter sticker upp från golvet - ett slippapper kan kosta upp emot 100kr/st (!) så du vill inte att de ska gå sönder i onödan. Använd grovt slippapper för att ta bort allt som är gammalt och slitet, de fina sandpappret används sedan för att få bort slipmärken och släta ut det sista.

Läs mer »
Sigtuna  (2 st)
Värmdö  (1 st)
Norrtälje  (1 st)

Topp 25 golvslipare i Stockholms län

• I dag består företaget av cirka 25 personer med stor kunskap inom de flesta yrkesgrupperna. Vi har egna snickare, målare ,mattläggare, samt plattsättare vi har även personer inom puts och mur vilket b...
    Jan S
    Jan S: Jag representerar en bostadsrättsförening i Täby. Bemötande; Det tog tid att få till kontakt med ansvariga, jag fick ligga på ordentligt. Men till sist fick vi kontakt och BRA kontakt. Förväntningarna var inte allt för stora då tjänsten jag sökte var lite speciell. Vi ville ha hjälp med att gräva ur 1,5 ton jord per styck, ur ett antal blomlådor samt rådgivning omkring ämnet dränering och vattenavrinning ur dessa. Lewéns levde upp till förväntningarna och lite till. Generellt trevligt bemötande, delade gärna med sig av sina kunskaper, hade goda råd vid diskussioner om problemområdet vi sökte hjälp med. De hjälpte till med materielinköp och verktygstillverkning för ändamålet. Berörda lägenhetshavare uppskattade deras bemötande, sociala förmåga och omtanke. P.g.a. tjänsternas utförande utökades diskussionerna till flera områden vi behöver hjälp med, framåt i tiden; putsning, målning, tapetsering, el-installationer, garageportar. Några av dessa har redan genomförts med samma erfarenhet. Med utgångspunkt i dessa perspektiv vill jag verkligen rekommendera dem! Janne!
  • JB Bad & Bygg AB
    JB Bad & Bygg AB: Vi har samarbetat med Dahlkar ett tag, professionella och alltid mån om detaljer och bästa lösning. Enkla att ha med att göra , solklar femma !
  • ANN-CHRISTINE Ö
    ANN-CHRISTINE Ö: Vasilbygg renoverade våra bad- och duschrum samt bytte golvbrunnar och alla rör. De skötte allt bra och vi är mycket nöjda med resultatet. Det blev snyggt och prydligt men räkna med att renoveringen tar längre tid än vad som utlovats men hellre det och att det blir bra 😊
  • Linda P
    Linda P: Snabbt handläggande och bra utfört. Tack!
  • Andreas L
    Andreas L: Skulle renovera kök samt lägga golv i hela lägenheten då vi stötte på Särelinds Bygg genom gott omdöme från grannar som anlitat dem. Under hela renoveringen så har vi haft en god kontakt och de har varit mycket trevliga & tillmötesgående. Arbetet har utförts klanderfritt och som extra plus så har de alltid varit noggranna med att städa efter sig vilket vi har uppskattat mycket. Särelinds kan varmt rekommenderas.
  • Gonzalo Miguel G
    Gonzalo Miguel G: Jag blev otroligt nöjd med reultatet . Jag har anlitat de vid två tillfälle och båda badrum blev jätte finna . Det var värt varenda krona . Tack Hansför !! Jag rekomenderar de varmt!!!
  • Johan M
    Johan M: Professionellt team med dedikerad projektledare som hade god kontakt med oss och de olika arbetslagen. Upplevde att bolaget gjorde sitt yttersta för att vara överens om detaljerna innan byggstart och använde sig av konsumentverkets "Hantverkarformuläret 14" som hjälper båda parter med en gemensam spec. Hantverkarna utförde ett bra arbete där alla eventuella frågor som kom upp diskuterades med oss som beställare genom projektledaren. Arbetet utfördes med utmärkt resultat och finish. Några problem stöttes på längs vägen men vi upplever att de löstes på ett OK sätt tillsammans med oss som beställare. Bolaget hade även en hel del bra feedback på alternativa lösningar vid flera tillfällen vilket uppskattas varmt. Efter avslutat arbete har vi vid två tillfällen snabbt (inom ett par dagar) fått hjälp när något behövt "justeras".
  • Eva-Lotta S
    Eva-Lotta S: Almviks arbetar hållbart! Tydliga och väl specificerade fakturor. Väldigt lite material går till spillo. Hantverkarna har möjlighet att påverka sin arbetstid, har bra kläder och verktyg=god arbetsmiljö. De kan snabbt få kontakt med sin chef Dimitri och det kan jag som kund också få. Hos oss har de dragit nya rör, isolerat, satt nya innerväggar, tagit bort fönster ,tagit upp för nytt fönster, tapetserat och målat alla snickerier som de också bytt ut, Nytt kök och badrum kaklat och lagt klinkers. De kan fixa rubbet. Vi är nöjda, nästa år kommer de åter och lägger om taket.
  • Susanne S
    Susanne S: Engagerade och snabba på att svara. Jag ville ha bredspacklat och målat men de föreslog endast målning och reparation av tapeter. Det blev bra och billigare.
  • FF Bygg Sthlm AB

Verifierat företag
    27 omdömen
    Vi gör det enkelt för dig. En kontaktperson för hela projektet där vi tar totalt ansvar.
    Jonas F
    Jonas F: Punktlig och gjorde ett ordentligt jobb på utsatt tid (trots att jag gjort ett ogenomtänkt val av blandare till duschen, som krävde speciallösning. Han fixade det.)
  • Andreas S
    Andreas S: Parkettkontakt utförde golvslipning/oljning på befintligt fiskbensparkett och lade ny fiskbensparkett som kopplades ihop med det gamla golvet. Resultat blev mycket bra och vi är väldigt nöjda med arbetet! Vi hade bra kontakt och arbetet utfördes snabbt. Vi kan varmt rekomendera Parkettkontakten om ni vill få fina golv till ett vettigt pris Mvh Andreas
  • ANDREI D
    ANDREI D: Har haft Afram som snickare sen hade de en underleverantör som slipade om golven. Sen målade två killar om vardagsrum och hall, det blev väldigt snyggt jag är supernöjd med slutresultatet, men de var tvungna att jobba en lördag för att hinna i fatt. Men det gick bra. Kommer att anlita igen!
  • Stephanie W
    Stephanie W: Jättenöjda med helrenoveringen av vår lägenhet. Effektiva, bra kommunikation och fint slutresultat! Kan verkligen rekommendera Runefors Bygg AB.
  • Björn W
    Björn W: Holperen tog hand om en storstädning hos oss i dagarna, väldigt trevligt och proffsigt bemötande från första kontakt till avslutat uppdrag. Kändes väldigt skönt att komma hem till en "ny" lägenhet:) Inte billigast, men definitivt värt varenda krona.
  • Marie P
    Marie P: Golvslipning och lack/olja. Snabbt jobb med mycket gott resultat
  • Anna A
    Anna A: De har varit noga med allt och gjorde klar arbetet i tid. De gjorde noggrant arbete och allt de lovade. Jag är nöjd med kontraktet och utfört arbete.
  • Therése C
    Therése C: Vi fick hjälp av L&A bygg att montera vårt kök från Nordiska kök. Vi är väldigt nöjda med resultatet och uppskattar deras tillmötesgående approach, där de är väldigt lyhörda och måna om att vi som kunder skulle bli helt nöjda. Också lätta att diskutera med, och vi har kunnat vara delaktiga i processen av kökets uppförande. Supertrevliga killar som har varit ett nöje att ha i vårt hus. Anlitar gärna igen framöver!
  • Lisbeth S
    Lisbeth S: Köper regelbundet hjälp med städningen. Det går alltid att hitta en tid som passar och städningen utförs utmärkt bra!
  • Julieta L
    Julieta L: Service inriktade. Tålmodiga och gör om offert utan att ge intryck av att det det är jobbigt vilket jag uppskattade verkligen. Priset är rimligt och kvaliteten är jättebra. Det är 2:a gången jag anlitar dem och varit supernöjd bägge gångerna.
  • CARL-PHILIP R
    CARL-PHILIP R: Vi anlitade Warmia Snickeri för en totalrenovering på vårt kontor på 180 kvadratmeter vilket inkluderade öppna upp bärande vägg, sätta upp stuckaturer, reparera väggar, måla snickerier och alla väggar. Slutresultatet blev 10/10. Prisvärd. Kommunikativa. Professionella. Och TREVLIGA. Behöver ni hjälp med snickeri och eller renovering? Tveka inte. Boka Warmia. De är billigast och bäst.
  • Ylva L
    Ylva L: Gjort mitt badrum och jag är jätte nöjd 😊 de var fantastiska med kunskap glädje humor. Lyssnade r på mig som kund. Rekommenderas å det varmaste
  • Charlotte L
    Charlotte L: Vi tog in offert från Nikou Special Services via offerta. Först ett lite mindre jobb, lagning av hussockel och puts som släppt runt våra fönster. Sen anlitade vi dem för ett större jobb där vi la igen en garageuppfart och ersatte med en ny utvändig trapp och ny vägg med dörr in till källaren. Det har fungerat bra under hela projektet. De är punktliga och väldigt transparanta med hur projektet ska genomföras. Känns också kunniga och har bra hantverkare på plats och de ligger konkurrensmässigt till vad gäller pris. Det enda som kan vara utmanande är att kommunicera allt på engelska när det blir en del facktermer som ska till men jag tycker det ändå har funkat bra. Skulle absolut rekommendera dem till andra!
  • Mats P
    Mats P: Mycket trevliga och seriösa. Håller tider och jobbar alltid bra. Använder Oleg till allt jag önskar inom bygg och måleri.
  • Edres Bygg

Verifierat företag
    18 omdömen
    Bessma S
    Bessma S: Hjälpsamma och lyhörda, renvoerade hela min källarplan och adderade ett badrum till det. Super njöd med arbetet som helhet!