Millons Bil AB
2.6 i betyg av av
5 omdömen
Är det här ditt företag?
Uppdatera ditt företag5 omdömen om Millons Bil AB
skrev om Millons Bil AB
köpt flera bilar här, och det är det enda stället som jag vet som är riktigt pålitligt.
Varning varning!
Följer inte konsumentköplagen eller ARN (Allmänna reklamations nämnden) -
skrev om Millons Bil AB
Jag har köpt många bilar under 10 år.
Det har aldrig varit några problem.
Om det skulle vara något bekymmer så löser Erland Millon det med en gång.
Jag kan rekommendera Millon Bil till vem som helst. -
skrev om Millons Bil AB
Jag hadde inte handlat bil hos denna firman om jag visste det jag vet nu.
Om fel uppstår på bilen så kan du få mycket arbete med att kolla upp konsumentköpslagen. Det arbetet kan kosta mycket tid och pengar. Och faran är att vissa ger upp och tar reparationskostnaderna själv.
Jag vill minnas att när jag kollade upp firman hos Almänna reklamationsnämnden så hadde firman ungefär 1 fall per år (om man räknar på antalet år Millons Bil AB har funnits) hos ARN, och det totala antalet anmälningar var över 20.
Jag köpte en V70 här i sommras (den låg ute på Blocket), priset känndes rätt även om det inte var någon lågmilare.
I ungefär en månad var jag riktigt nöjd med köpet.
Under besikningen jag tog en månad senare hittade de en spricka i påfyllningsröret, det var tydliga spår av bensin som hadde runnit ut ifrån röret och ner över delarna under.
Jag kontaktade Millons Bil AB som meddelade mig att detta felet inte hadde funnits då jag köpte bilen. De sa att garantin inte gäller för såndant.
Sedan kollade jag upp lagen (konsumentköpslagen) som anser att ALLA fel (innom 6 månader efter köpet) fanns innan bilen såldes. I vanliga fall skal säljaren få tid på sig att utföra reparation osv.
Jag skriver detta till Millon Bil AB, men får inte svar på det mailet.
Efterssom bilen inte är trafiksäker enligt bilprovningen så kollar jag upp vad som står i konsumentköpslagen om detta.
Enligt lagen så förlorar säljaren rätten att bli varslad och få chansen att utföra reparation osv om felet är av alvarligare typ (som i mitt tilfälle). - Det är inte exakt det som står i lagen, men ungefär.
För enkelhetens skull (för att slippa arbetet med att anmäla firman till Almänna reklamationsnämnden (ARN)) så gav jag endå Millons Bil AB besked om paragraferna i konsumentköpslagen i hopp om att de skulle betala eller ta på sig arbetet med reparationen.
Jag fick inte svar ifrån firman.
Nu beställer jag en värkstadstid hos en bilverkstad för att byta påfyllningsröret. Nästa vecka anmäler jag Millons Bil AB till ARN.
Fortsättning följer..
Hoppas att ni med liknande erfarenheter tar er tiden att skriva lite om det på reco.se så att andra slipper gå i denna fällan. -
skrev om Millons Bil AB
Sök på nätet om millons bil... Sen väljer du säkert ett annat företag för ditt bilköp. De bjuder på rena lögner blandat med osanningar...