Professionell felsökning och kunnig personal – Skoda Bäckebol gjorde det Toveks Bil inte klarade
Efter att min nya Skoda Octavia RS vid leverans haft ett stort antal fel redan från start – totalt 16 identifierade fel – fick jag under lång tid höra från den ursprungliga återförsäljaren (Toveks Bil i Varberg) att “inget fel kunde hittas”.
Deras så kallade “felsökning” bestod i att läsa av felminnet och köra bilen ett varv runt kvarteret, utan riktig diagnos via ODIS, ingen kontroll av sensorer, givare eller systemintegrationer....
Till slut kontaktade jag Skoda Bäckebol, och där märkte jag direkt skillnaden.
Här började man felsöka som professionella tekniker – med systematisk diagnostik, demontering av komponenter, mätning, loggning och kontakt med Skodas tekniska support.
De tog mig och mina observationer på allvar, gick igenom varje problem metodiskt och hittade konkreta fel som Toveks helt hade missat eller ignorerat.
Jag uppskattar särskilt Marias professionella bemötande och att verkstaden verkligen följer rätt arbetsmetodik.
De kommunicerar tydligt, dokumenterar ordentligt och försöker hitta verkliga lösningar – inte bortförklaringar.
Efter ett år med en bil som Toveks Bil inte klarade av att reparera känns det som att Skoda Bäckebol äntligen tar ansvar för varumärket.
Kort sagt: de gör sitt jobb – och de gör det bra.