Ricond
3.7 i betyg av av
31 omdömen
Din försäljare av begagnade bilar i Vallentuna.
Vi har ett stort utbud av begagnade bilar med lågt miltal och full dokumentation redo för leverans i vår anläggning i Vallentuna. De flesta av våra bilar är inbytesbilar vi köper in från nybilsåterförsäljare. Vi går igenom varje bil och tar fullt ansvar för de bilar vi säljer.
Självklart kan du byta in din tidigare bil hos oss och vi hjälper dig gärna med allt vad gäller avbetalning, leasing och försäkring. Vi lämnar också alltid garanti på våra bilar, fråga oss om just dina villkor! Dessutom kan vi montera extrautrustning såsom dragkrok, motorvärmare eller extraljus på din nya bil.
Välkommen!
Välkommen!
Är det här ditt företag?
Uppdatera ditt företag31 omdömen om Ricond
skrev om Ricond
Jag är mycket nöjd med Ricond bilförsäljning. De är kunniga och trevliga och har både nyare och äldre bilar att erbjuda i sin stora bilhall. Bilarna är genomgångna på den egna verkstaden samt besiktigade. Eftersom jag är bilintresserad har jag ofta besökt Ricond för att bara titta men nu hade jag behov av en bra kombibil samt lämna min fina Volvo i inbyte. Jag fick ett mycket seiöst förslag av säljarna på en fin Citroën C5 och fick ett bra inbytespris på min bil. Ricond håller vad de lovar och därför ger jag dem mina bästa rekommendationer.
skrev om Ricond
Rekomenderar inte. Lurar även trogna vänner och kunder
skrev om Ricond
Efter mångårig kontakt och affärer med Ricond AB, så kan jag starkt rekommendera dessa som ett seriöst företag vid försäljning av begagnade bilar. Ägaren Per, är mycket seriös och ansvarstagande och hans medarbetare är mycket serviceinriktade och kunniga. Dessutom har de en egen bilverkstad där man enkelt och lätt får hjälp med service etc. De har en intressant bilpark till försäljning, allt från äldre entusiastbilar, lyxbilar och vanliga bruksfordon.
skrev om Ricond
Köpte en fantastiskt fin äldre Volvo Bil och var i absolut superskick Precis som försäljare lovade hela Affären perfekt utförd av detta Företag inkl transporten till adress
Ricond kan jag verkligen Rekommendera varmt! -
skrev om Ricond
Jag köpte en Volvo S60 på distans, samtalet via telefon med säljaren var väldigt professionellt och trevligt, säljaren erbjöd sig att skicka massa bilder och videos på bilen så att jag skulle känna mig trygg vid köpet, så att jag verkligen såg vad jag köpte för något. Säljaren skickade köpeskontraktet till mig på mailen vilket var väldigt smidigt, 4 dagar senare fick jag hem min Volvo och den var exakt i det skicket jag hade fått från säljarens beskrivning!
Otroligt bra service på personalen och extremt fina och roliga bilar i lager, rekomenderas starkt. Tack Marcus för affären. -
skrev om Ricond
Lurad av detta företag. Köpte en Volvo 945 som till synes såg ut nästan som ny. Innan affär frågade jag företaget specifikt om skicket på de delar som ej var synliga på bild, t ex underredet och då särskilt om rost. Svaret jag fick på mail var att det inte finns någon rost och inga andra fel heller för den delen. Det visade sig vara tvärtom. Det gick att trycka en mejsel rakt igenom plåten under batterihyllan. Höger tröskel var lagad så många gånger att det inte skulle vara värt att laga fler gånger. Den behöver bytas. Kylaren håller på att ärga sönder och måste bytas. Centrallåset fungerar inte fullt ut, höger bakdörr öppnar ej. Tanklocket höll på att lossna, satt bara med en fästskruv. Företaget har betalat tillbaka 5000 kr men summan räckte bara till en första rostlagning. Jag krävde ytterligare 12000 kr för nödvändiga reparationer men företaget hänvisade bara till Allmänna reklamationsnämnden. Jag har inte haft energi till att fortsätta driva detta och starten blev helt fel, till slut ville jag bara bli av med bilen. Har därför sålt den vidare och har köpt en ny bil av en seriös säljare. Kan inte på något sätt rekommendera detta företag.
skrev om Ricond
Lång recension följer nedan, sammanfattningsvis har detta företag: sålt oss en defekt och direkt livsfarlig bil, lovat att betala för åtgärda bilen, vägrat att betala, blivit dömda av ARN, överklagat ARN:s beslut, blivit nekade överklagan, vägrat att betala, blivit avstängda från Blocket och därmed till slut betalat ut den fulla summan men då även hotat med att dra oss inför domstol för att återkräva summan.
Vi köpte en V70 från Ricond för 2 år sedan nu, redan från början var det ett flertal fel på bilen, de tog på sig att åtgärda samtliga problem, till en början så åtgärdade de en hel del problem på sin egen verkstad men efter det så uppstod snabbt flera problem då vi hade tagit emot bilen.
Bland annat hade de missat att bilen varit återkallad av Volvo ca 3 år tillbaks pga motorfel, detta upptäckte vi i rusningstrafik på E4an, plötsligt stannade motorn mitt på motorvägen, en väldigt obehaglig upplevelse som hade kunnat lett till direkt livsfara. Eftersom att bilen helt slog av, låste sig även ratten. Självklart tog de på sig att betala för bärgaren.
Utöver detta var de flertal problem med bluetooth, felaktigt demonterat alkolås som ledde till att bilen inte startade och andra småfel, allt detta tog de på sig att betala men att vi då skulle ligga ut med pengarna.
Problemet uppstod bara när det kom till själva betalningen, då hade det plötsligt ändrat sig och kom med en barrikad av ursäkter varför de ej tänkte betala.
De sa dock att vi kunde anmäla dem till ARN och att de självklart skulle följas deras beslut. Någonting som vi då vart tvungna att göra, ett år senare kom beslutet från ARN som självklart gick helt och hållet på våran linje.
Detta tyckte Ricond såklart inte om och de fortsatte vägra betala med hänvisning till att ARN ”haft så mycket att göra och därav inte haft möjlighet att göra en rättvis bedömning”. De valde att överklaga domen, någonting som självklart blev nekat då det saknades felaktigheter.
Efter detta så fortsatte de trots allt vägra och endast när Blocket valde att stänga ned deras sida då de inte tillåter att företagen där trotsar ARN, så valde de till slut att betala ut den fulla summan på 11 340 kr till oss. I nuläget hotar de alltså att dra oss inför domstol för att kräva tillbaka pengarna.
Sammanfattningsvis, undvik detta företag i största utsträckning, om du ändå av någon anledning får för dig att handla av dem, låna inte ut en krona i form av reparationer.Vår upplevelse vad som hänt i denna affär ser helt annorlunda ut. Det
Ricond
är därför vi vill använda oss av vår rätt att få detta prövat hos
tingsrätten.
Då vi följer ARNs rekommendationer oavsett vad vi anser om kvaliten på
dem, så har vi som sagt betalt dig den summa ARN rekommenderat eftersom
ARNs rekommendation gäller tills dess ärendet avgjorts i tingsrätt.
Det slutgiltiga avgörandet ligger dock hos tingsrätten. -
skrev om Ricond
Mycket professionellt företag som tar ansvar för att kunden skall vara nöjd. Köpte en Audi som visade sig ha ett elfel. Erbjöds ersättningsbil under reparation, samt möjligheten att byta bil om jag inte var nöjd. Alla som jag varit i kontakt med: Philip, Marcus och Anton har hanterat ärendet och kontakten med dem på bästa sätt. Rekommenderar dem starkt.
skrev om Ricond
Kan inte rekommendera dem till någon.
skrev om Ricond
Köpte en bil av dom som visade sig ha några fel. Första felet visade sig redan på väg hem. Ringde då till säljaren och påtala felet, han bad mig då maila till en adress som hela firman ser och menade på att chefen kommer höra av sig när han ser det. Har gått lite över en månad nu utan att ha hört något. Har även skickat ett nytt mail till chefen där jag påpekar alla fel på bilen (3st) , har inte fått något svar än. Än så länge känns de som ett oseriöst företag och jag kan inte rekommendera det till någon
skrev om Ricond
Köpte en bil av dessa, efter några månader så strular bilen, och de är ett fel som inte skulle finnas.. men de krånglar och vägrar göra rätt för sig.
skrev om Ricond
Skulle bestämt vilja avråda alla från att göra affärer med detta företag. Trots dom i ARN vägrar företaget att göra rätt för sig!
skrev om Ricond
Bytte in min bil mot en annan bil. Fick ett bra bemötande från början och hela affären gick smidigt. Tyvärr blev det lite krångel med påställningen av den nya bilen, men så fort jag påtalade det så ordnade säljaren på Ricond det omgående.
skrev om Ricond
Köpte en Ford transit buss och vi har varit nöjda hela tiden med bemötande å service.
skrev om Ricond
Nöjd! Varit lite strul med bilen jag köpte men har fått snabb och bra hjälp :)
skrev om Ricond
Blev bemött på ett trevligt sätt samt att bilen verkar vara ett bra köp. Enda smolket i bägaren var att jag glömde ett p-tillstånd i min inbytesbil och ringde direkt till er och påtalade det, blev då lovad att ni skulle ordna fram det och skicka det till mig, men jag har ännu inte fått det fast jag har stött på med samtal, jag påtalade att det var viktigt o få tillbaka detta men har inte hört nåt av er. Ni får gärna höra av er Ang detta. Mvh Tony Svensson XON952
skrev om Ricond
Tack! Är verkligen supernöjd, skulle inte kunna begära mer.
skrev om Ricond
Seriöst företag med bra kvalité på deras service och bemötande. Kunde inte önska mig mer av en bilhandlare.
skrev om Ricond
Har handlat några bilar hos er . Tycker jag fått ett bra bemötande å är nöjd kund . Med vänlig hälsning, maria
skrev om Ricond
Trevliga och hjälpsamma även om de kan bli bättre på att hålla en uppdaterad.
skrev om Ricond
Startade via telefonkontakt med riktigt bra bemötande när jag skulle köpa en mercurey 57,
Ville ha fler bilder samt mer info om bilen, de funkade bra och vi bestämde oss för att göra affär.
Undrade också om de kunde ombesörja leverans till Skåne, funkade också bra och till ett rimligt pris ända tills vi fick den levererad, då hade de lyckats med att ta sönder tändningslås samt slitit av ett broms rör och kladdat till det med trckstegsautomaten, gick ej att växla, detta är dock inte riconds fel, tog kontakt med ricond om problemen fick till svar att jag kunde lämna på verkstad eller fixa själv så skulle de stå för kostnaderna.
Sen upptäckte vi att Navkapslar och fenderskirts saknades vid leverans, Navkapslar har hittats men ej levererats, fenderskirts saknas fortfarande. -
skrev om Ricond
Köpte en bil av er via återanskaffning från aktsam å är jättenöjd med
skrev om Ricond
Ärlig attityd och ett bra bemötande i samband med bilköpet.
skrev om Ricond
Har sett företaget expandera genom åren och nu blev även jag kund!
Trotts ett mindre fel på bilen som dök upp efter köpet inom rimlig tidsram ordnades detta snabbast möjligt med gott bemötande och lånebil.
Kan inte annat än rekommendera! -
skrev om Ricond
Mycket bra bilfirma. Vänliga och trevliga och fräscha bilar.
skrev om Ricond
Ricins vill nog göra sitt bästa för att jag ska bli nöjd
skrev om Ricond
Mycket bra bemötande och fin service. Är väldigt nöjd med hela affären.
skrev om Ricond
Har bara haft problem med bilen sen jag köpte den hos Ricond. Nya vinterdäck med pyspunka, varningslampor som lyser, problem med EPS:en
skrev om Ricond
Bra bemötandet mycket god service samt bra helhet
Väldigt bra bemötande.
Jag byter bil rätt ofta och hamnar därför också på en hel del olika bilfirmor.
Jag uppfattar denna som ärlig och seriös. Fick bra bemötande rakt igenom. Saker som var fel eller trasiga på bilarna jag tittade på sopades inte under mattan utan behandlades på ett bra sätt.
Det känns att de som jobbar där gillar bilar och inte bara pengar. -
skrev om Ricond
Mkt trevlig och seriös firma. Har aldrig varit hos någon annan begagnat bilhandlare som har varit lika seriös och trevlig!