Vi skulle idag sätta oss på Il forno da gino på Norr Mälarstrand. Vi har varit där två gånger tidigare och haft dålig erfarenhet av otrevlig personal båda gångerna - men vi tänkte att vi ger det en chans till i och med att de har en uteservering med kvällssol.
Vi önskar ett bord utomhus vilket det finns, men man behöver flytta ihop två bord för att vi som är fyra personer ska få plats. Vi frågar om det är möjligt varpå servitören suckar och drygt säger att; det borde jag väl fatta själv att det inte går för då blir det... för trångt och vi sitter i vägen för mittgången (vilket för övrigt inte stämmer) och kommer sitta rygg mot rygg med en annan gäst (vilket inte stör hen som sitter där). Jag ger vänligt ett förslag på hur man skulle kunna ställa bordet & stolarna utan att det står i vägen - men servitören blir mer och mer irriterad och flyttar sedan i protest borden - sliter och drar i båda borden och skakar samtidigt på huvudet och muttrar och ser hård, arg och ovänlig ut.
Jag säger lugnt att; ingen fara vi kan börja med att sitta inne och sedan flytta ut om det blir ett bord ledigt (vilket är ett förslag han också hade efter alla haranger om att det minsann inte går) - men nu är han så arg att han säger Nej ni kan börja här och sedan kan ni flytta till ett annat bord. Så vi sätter oss ner, men det känns verkligen inte bra att ha blivit åthutad, förnedrade & tillrättavisade på det sätt som servitören nyss gjort - och dessutom framför flera gäster på uteserveringen. Han ger oss inte heller menyer eller frågar om vi önskar något att dricka utan vi får sitta där en bra stund utan att något händer. Så, efter en stund, reser vi oss upp och går därifrån. Vi vill absolut inte bidra till deras restaurangverksamhet.
Det här var verkligen sista gången vi går dit. Aldrig någonsin igen. Personalen är fruktansvärt otrevliga, spelar ingen roll vem av dem man interagerar med. Jag förstår verkligen inte att folk sitter där och ger dem sina pengar. Överskattad och dyr mat är det också. Nej usch! Gå INTE till Il forno da gino - vidrigt på alla sätt!!!! Tvi vale!!