Välkommen till Bronze Fastighetsförmedling!
Dags att köpa nytt? Vi hjälper dig att hitta ditt nya hem. Vi hjälper dig att skräddarsy din försäljning med hjälp av att para ihop de bästa mäklarna med just din bostad. Med spetskompetens inom både försäljning... och marknadsföring är vårt mål att alltid leverera kvalitet utöver det vanliga.
Söker du familjelägenhet, villa, våning mitt i stan, eller en nyrenoverad pärla till dig själv? Vad du än letar efter så kan vi bistå dig med hjälpen du behöver.
Recension av min bostadsaffär
Jag köpte en lägenhet via Adrian Pekul, men själva köpprocessen var den mest kaotiska och oprofessionella jag någonsin har upplevt.
Brist på information och press
Vi fick aldrig någon ordentlig frågelista innan kontraktsskrivning. Trots att vi bad om tid att inspektera lägenheten pressades vi att skriva på kontraktet direkt – efter bara 25 minuters visning – och dessutom i själva lägenheten i stället för på mäklarens kontor.
Dålig kommunikation efter kontraktet
Före påskrift svarade Adrian... snabbt på meddelanden; efteråt kunde det ta flera dagar. Det kändes som att vi inte längre var viktiga så fort vi hade bundit oss.
Förhandling om tillträdesdatum
Vi önskade inflyttning i slutet av augusti men fick höra att vi måste acceptera ett orimligt tidigt datum eller riskera att säljaren hyrde ut bostaden till årets slut. När vi den 14 juli meddelade att vi ville flytta in den 15 augusti fick vi inget svar på flera dagar. Till slut sades bara att säljaren “inte visste när han kunde vara i Sverige”, utan någon vidare information. Adrian föreslog till och med att vi själva skulle kontakta säljaren – mycket oprofessionellt och helt i strid med den svenska principen att en mäklare ska agera som en opartisk mellanhand för både köpare och säljare.
Nyckelöverlämning och städning
Dagen före nyckelöverlämningen meddelade Adrian nonchalant att lägenheten inte hade städats och ursäktade sig med att “augusti är semestermånad i Sverige”. Det är ingen giltig ursäkt – städning ska ordnas i god tid. Han försökte dessutom övertyga oss om att städning inte behövdes. När vi flyttade in var bostaden kraftigt smutsig: damm, fett på spishällen, kalk i badrummen och fläckar i skåpen. Vi förhandlade endast om ersättning för städningen (inte för besväret), men möttes ändå av motstånd.
Nycklarna överlämnades dessutom i omgångar. Först fick vi en nyckel från en person säljaren litade på. När säljaren senare gav oss resten ville han inte bekräfta hur många nycklar som egentligen fanns. Några dagar senare dök samma person upp igen med ytterligare en nyckel, så vi vet fortfarande inte om vi har fått alla och överväger nu att byta lås.
Under hela processen kände jag aldrig att Adrian agerade i vårt intresse som köpare – hans enda fokus verkade vara att få affären avslutad så snabbt som möjligt med minsta möjliga frågor. För ett köp på över sju miljoner kronor är det obegripligt.
Råd till andra
Anlita alltid en professionell och certifierad mäklare som värnar både köparens och säljarens intressen. Om du kan hitta en annan mäklare, undvik Adrian – dina intressen som köpare kommer inte att tas tillvara.