Svenska Mäklargruppen Bromma
4.3 i betyg av av
7 omdömen
Alla mäklare inom Svenska Mäklargruppen har mångårig erfarenhet och tillhör Fastighetsmäklarförbundet FMF. Hos oss träffar ni bara utbildade mäklare, inga assistenter. Vi
använder den nyaste tekniken i kombination med erfarenhet. Välkommen!
använder den nyaste tekniken i kombination med erfarenhet. Välkommen!
Är det här ditt företag?
Uppdatera ditt företag7 omdömen om Svenska Mäklargruppen Bromma
skrev om Svenska Mäklargruppen Bromma
Horribel erfarenhet av Ulf Neren!
Genom hela processens gång har Ulfs återkoppling varit oerhört bristfällig, näst intill obefintlig. Han har dessutom begått rena tjänstefel som mäklare, som jag kommer lista nedan.
Vi var med i budgivningen på ett hus och la det ledande budet onsdag den 13 April. Måndag den 18 April hade vi fortfarande inte hört ett ljud från Ulf, trots att han sa att han skulle återkoppla den 14e. Vi ser då dessutom att han lagt ut huset för ytterligare en tredje visning samma måndag, den 18e, utan att meddela/uppdatera oss kring status och säljarnas tankar kring vårt bud (som alltså lett budgivningen i 5 dagar).
Efter den 3e visningen går dagarna, utan någon som helst återkoppling från Ulf. Inget mer bud kommer in. Dagarna går. Torsdag den 21 april ser vi att huset helt plötsligt är borttaget från Hemnet - återigen ingen som helst återkoppling eller förklaring från Ulfs håll.
Vi behöver jaga Ulf för att få kontakt och för att få en återkoppling på vad som skett. När han till slut ringer upp, får vi veta att säljaren valt att sälja till budgivaren under oss till ett lägre pris, alltså utan att ens ha en dialog med oss om vårt bud. Detta är ett bevis på att Ulf som mäklare har påverkat deras beslut genom felaktig information om en arvodesskuld till husmanhagberg, som enligt mäklarsamfundet ska lösas mellan mäklarna och inte belasta säljarens beslut av köpare eller särskilja en köpare, vilket tydligt har skett i detta fall.
Detta är verkligen under all kritik!
Utöver extremt dålig dialog och återkoppling rakt igenom, listar jag även nedan handlingar och konkreta tjänstefel som Ulf dessutom begått under processens gång:
- När vi 2v innan visning frågade om möjlighet till en förhandsvisning då vi var väldigt intresserade, var hans svar att han inte har tid med det. Han framförde inte heller till säljaren att han pratat med oss.
- Han vägrade framföra vårt dolda bud till säljaren och sa att han tänkte berätta om budet för alla intresserade spekulanter om vi mailade ett sådant.
- Han påstod att säljaren var skyldig Husmanhagberg 40 000 kr om de sålde till oss, då vi var på visningen av huset när Husmanhagberg hade hand om försäljningen innan Ulf tog över. Han sa ordagrant att det "skulle påverka säljarens och Ulfs val av köpare och att det tyvärr gör att vi som köpare alltid behöver lägga minst 40' över budgivaren under oss". Jag var i kontakt med en jurist på mäklarsamfundet kring detta, som menade på att Ulf gör fel och förklarade tydligt att ett så kallat ”Konkurrerande provisionsanspråk” ska hanteras mellan mäklarna utan inblandning av varken säljare eller köpare, där vi som köpare absolut inte ska särbehandlas. Arvodet till husmanhagberg ska inte heller drabba säljaren på det sättet Ulf påstår, utan ska fördelas mellan mäklarnas arvoden om så krävs. (I detta fall hade inte ens Husmanhagberg tänkt kräva in något arvode, men Ulf propsade på att “det är så man gör i branschen”)
- Han frågar aldrig heller under processens gång kring vår budget eller vad vi skulle vara villiga att ge för huset - trots väldigt tydliga signaler om att vi var riktigt intresserade. (skrattretande nog var vi villiga att ge mycket mer - men det gavs aldrig ens utrymme för en sådan dialog med Ulf och hans bemötande gjorde tyvärr att intresset för huset svalnade rejält).
Jag har varit i kontakt gällande detta med fler mäklare samt mäklarsamfundet, som alla menar på att detta är under all kritik. Jag kommer att anmäla Ulf till FMI och hoppas att ingen behöver uppleva en varken sälj- eller köpprocess med denne man.
Köpare och säljare - håll er borta från denna så kallade mäklare! -
skrev om
Vi nyttja deras konsultjänst när vi sålde vår hus och vi får säga att vi är nöjda för utgångspriset var mucket lägre än vad vi fick ut av det äldre par som köpte huset av oss. Nästa gång väljer vi nog dom igen tror ja fast det är frugan som bestämmer sånt här igentligen-
skrev om
Väldigt proffsigt och genomtänkt. Bra förarbetet och uppföljning. Snabbt och följsamt
skrev om
Jag är så glad att jag har fått kontakt med en sådan bra mäklare så jag finner inte ord,jag rekommenderar han till alla,och detta räcker inte han borde gå ut och lära andra mäklare det finna sätt han driver sin mäklarfirma jag ger honom högsta betyg.
skrev om
Den som vill ha en ärlig, objektiv och kunnig mäklare behöver inte leta längre. Efter 5 genomförda uppdrag åt mig och min familj så kan jag ge honom de bästa rekommendationer
skrev om
Ärlig, objektiv, socialt kompetent, kunnig i sitt yrke